dereotu brüksel salatası..
MALZEMELER
Yarım kg. brüksel lahanası
1 demet dereotu...
2-3 dilim limon
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz
brüksel lahanası salatası
Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi
Yeşillikleri ve sebzeleri bol su ile yıkayıp, ayıklayalım.
Lahanaları ikiye keselim ve yapraklarını ayıklayalım.
Lahanaları haşlamak için derin ve geniş bir tencere içine su dolduralım ve kaynatalım.
Su kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tuz ve iki üç dilim limon atalım ve ardından lahanaları da suya atalım.
Çok az bir taşım kaynattıktan sonra sonra ocaktan indirin ve suyunu süzün.
Tavaya biraz zeytinyağı ekleyerek suyu süzülen lahanaları tavaya ekleyin ve soteleyin.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyerek, ocaktan indirin.
Lahanalar soğumaya başladığında üzerine ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin.
Sarımsaklı yoğurdu da ekleyerek lahanalara iyice yedirin ve karıştırın.
Ellerinize sağlık, afiyet olsun…
MALZEMELER
Yarım kg. brüksel lahanası
1 demet dereotu...
2-3 dilim limon
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz
brüksel lahanası salatası
Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi
Yeşillikleri ve sebzeleri bol su ile yıkayıp, ayıklayalım.
Lahanaları ikiye keselim ve yapraklarını ayıklayalım.
Lahanaları haşlamak için derin ve geniş bir tencere içine su dolduralım ve kaynatalım.
Su kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tuz ve iki üç dilim limon atalım ve ardından lahanaları da suya atalım.
Çok az bir taşım kaynattıktan sonra sonra ocaktan indirin ve suyunu süzün.
Tavaya biraz zeytinyağı ekleyerek suyu süzülen lahanaları tavaya ekleyin ve soteleyin.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyerek, ocaktan indirin.
Lahanalar soğumaya başladığında üzerine ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin.
Sarımsaklı yoğurdu da ekleyerek lahanalara iyice yedirin ve karıştırın.
Ellerinize sağlık, afiyet olsun…

ALMAN USULÜ YOĞURT PASTASI Malzemeler
2 su bardağı un, 1 çay bardağı tozşeker
100gr tuzsuz tereyağı, 1 yumurta, vanilya
1 paket kabartma tozu
Yoğurtlu karışım için...
4 yumurta, vanilya, 500gr yoğurt
4 tatlı kaşığı mısır nişastası
100gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kuru üzüm, Marmelat
YOĞURT PASTASI TARİFİ
Unu büyük bir kaba eleyin. Şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 yumurtayı ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli hamurun içine elinizle bastırarak hafifçe kenarlarından yukarı taşacak şekilde yayın. Yoğurtlu karışım için yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çukur bir kabta şeker ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika çırpın. Yoğurt, nişasta ve tereyağını ilave edip pürüzsüz sos kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını mikserle iki misli kabarana kadar çırpın. Yoğurtlu karışıma ilave edin. En son kuru üzümleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Kelepçeli kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 140° ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Meyveli marmelat ile servis yapın
2 su bardağı un, 1 çay bardağı tozşeker
100gr tuzsuz tereyağı, 1 yumurta, vanilya
1 paket kabartma tozu
Yoğurtlu karışım için...
4 yumurta, vanilya, 500gr yoğurt
4 tatlı kaşığı mısır nişastası
100gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kuru üzüm, Marmelat
YOĞURT PASTASI TARİFİ
Unu büyük bir kaba eleyin. Şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 yumurtayı ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli hamurun içine elinizle bastırarak hafifçe kenarlarından yukarı taşacak şekilde yayın. Yoğurtlu karışım için yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çukur bir kabta şeker ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika çırpın. Yoğurt, nişasta ve tereyağını ilave edip pürüzsüz sos kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını mikserle iki misli kabarana kadar çırpın. Yoğurtlu karışıma ilave edin. En son kuru üzümleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Kelepçeli kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 140° ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Meyveli marmelat ile servis yapın

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder