18 Mart 2014 Salı

dereotu brüksel salatası..
MALZEMELER

Yarım kg. brüksel lahanası
1 demet dereotu...

2-3 dilim limon
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz
brüksel lahanası salatası

Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi

Yeşillikleri ve sebzeleri bol su ile yıkayıp, ayıklayalım.
Lahanaları ikiye keselim ve yapraklarını ayıklayalım.
Lahanaları haşlamak için derin ve geniş bir tencere içine su dolduralım ve kaynatalım.
Su kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tuz ve iki üç dilim limon atalım ve ardından lahanaları da suya atalım.
Çok az bir taşım kaynattıktan sonra sonra ocaktan indirin ve suyunu süzün.
Tavaya biraz zeytinyağı ekleyerek suyu süzülen lahanaları tavaya ekleyin ve soteleyin.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyerek, ocaktan indirin.
Lahanalar soğumaya başladığında üzerine ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin.
Sarımsaklı yoğurdu da ekleyerek lahanalara iyice yedirin ve karıştırın.
Ellerinize sağlık, afiyet olsun…


Ceviz, pancar ve kırmızı rengin muhteşem uyumu, muhteşem lezzeti

MALZEMELER

1 adet orta boy kırmızı pancar...

1 adet orta boy kereviz
yarım demet dereotu
1 avuç ceviz
2-3 yemek kaşığı kadar ayıklanmış nar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 buçuk su bardağı koyu kıvamlı sarımsaklı yoğurt
cevizli pancarlı salata

Cevizli Pancarlı Kereviz Salatası Tarifi

Yeşillikleri ve sebzeleri geniş bir kaba alarak bol su ile yıkayalım.
Pancar ve kerevizi rendeleyerek üzerine tuz atalım ve elimizle ovalayalım ve yıkayalım tekrar.
Dereotunu ince ince doğrayalım, ayıkladığımız narı, bir avuç cevizi ve zeytinyağını da ekleyerek karıştıralım.
Hazırladığımız malzemelerin üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyerek karıştıralım.
Dövülmüş ceviz, maydanoz ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapabiliriz.
Ellerinize sağlık, Afiyet  olsun
Garnitürlü Şehriye Pilavı Tarifini paylaşıyoruz. Çok pratik bir yemek olmakla birlikte acelece hazırladığınız yemek yapmaya fazla vaktiniz olmadığı günlerde bu yemek artı bir de çorba ve salata ile harika bir ana yemek dahi olabilir.

Malzemeler

Bir su bardağı şehriye...

Haşlanmış ½ tavuk göğsü
Dört yemek kaşığı garnitür
Bir yemek kaşığı tereyağı
İki su bardağı sıcak su
Bir çay kaşığı pul biber
Bir çay kaşığı nane
Tuz

Garnitürlü Şehriye Pilavı Tarifi

Bir tencerede tereyağını eritin
Şehriyeleri tereyağında hafif kavurun
Tavuğu küp küp doğrayıp şehriyelere ekleyin
1-2 dakika kavurun
Su, garnitür, tuz ve baharatını ekleyin sırasıyla iyice karıştırın
Suyunu çekene kadar pişirin
Tabaklara koyun ve servis edin
Afiyet olsun
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz, tavuğun çörekle buluştuğu tarifimizi denemek için hiç vakit kaybetmeyin. Hazır yufka ile kolaylıkla hazırlayabileceğiniz çöreğimizi keyifle yiyeceğinizden şüphem yok. Haşhaş ile tavuk bileşeninin ağzınızda bırakacağı tadın keyfine varın lütfen. tavuk sevmeyen çocuklarınız içinde eşsiz bir lezzet olup, ne yediklerinin farkına varamayacaklardır. Hemen tarifimizi anlatmaya başlayalım.

MALZEME LİSTESİ

6 adet hazır yufka...

Yarım paket margarin veya tereyağı
1 paket haşhaş
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
1 adet orta boy yeşil sivri biber
1 adet orta boy kırmız dolmalık biber
1 adet tavukgöğsü
Kırmızıbiber
Karabiber
Kekik
Tuz
tavuklu-hashasli-borek

Tavuklu Çörek Tarifi

İç Harcın Hazırlanışı;

Tavuk göğüsünü bir tencerede haşlıyoruz.
Haşlanan tavuğumuzu bir çatal yardımı ile tel tel ayırıyoruz.
Biberlerin içini çıkartıp ince ince doğruyoruz.
Başka bir tavada biberleri az yağ ile kavuruyoruz.
Kavrulan biberlerimizi ocaktan alıp tavuğu ekleyelim.
Üzerine tuzunu ve baharatlarını serpip tüm malzemeyi harmanlıyoruz.
Sos Harcının Hazırlanışı;

Yufkaları tezgâha serelim.
Yufkanın üzerine süreceğimiz karışım için margarini eritip sıvıyağını içine döküp karıştıralım.
Sıvıyağın içerisine haşhaşın yarısını döküp karıştıralım.
Tezgaha serdiğimiz yufkayı haşhaşlı sos ile her yerini soslayalım
Soslanan yufkayı dört parmak kalınlığında şeritlere kesiyoruz.
Şeridin ucuna harcımızdan koyup bol bol sararak rulo yapıyoruz.
Malzeme ve yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Çukur bir kasenin içerisine sütü döküyoruz.
Kalan haşhaşlarımızı düz tepsi tabağına döküp yayıyoruz.
Hazırladığımız çörekleri önce süte batırıyoruz. sonra tabakta bulunan haşhaşa değidirerek her yerinin haşhaşla kaplanmasını sağlıyoruz.
Yağladığımız fırın tepsisinin içerisine çöreklerimizi bitişik bitişik diziyoruz.
180 derecede ısıtılmış fırınımıza tepsiyi sürüyoruz.
Çöreklerimizin üzeri kızarınca fırından çıkartıp sıcak ya da soğuk hali ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun....
MEFTUNE

Malzeme Listesi
Meftune
Malzemeler...

350 gr parça kuzu eti
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
3 orta boy patlıcan
2-3 sivri biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde kesin. Tekrar ortadan keserek tuzlu suda yarım saat bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları yıkayıp kurulayarak kızgın ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Delikli kepçe ile alıp etlerin üzerine yayın. Doğranmış sivri biber, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte ve karıştırmadan 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MEFTUNE

Malzeme Listesi
Meftune
Malzemeler
350 gr parça kuzu eti
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
3 orta boy patlıcan
2-3 sivri biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde kesin. Tekrar ortadan keserek tuzlu suda yarım saat bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları yıkayıp kurulayarak kızgın ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Delikli kepçe ile alıp etlerin üzerine yayın. Doğranmış sivri biber, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte ve karıştırmadan 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
BALIK KAVURMA

Malzeme Listesi
Balık kavurma
Malzemeler...

1 levrek (farklı mevsim balıkları da kullanabilirsiniz)
100 gr mantar
4 sivri biber
2 domates
Defne yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı
Tuz
Tane karabiber
2 tatlı kaşığı şarap

Hazırlanışı:
Mantar, domates, soğan, sarımsak, sivri biber, kılçıkları temizlenmiş levreği doğrayıp derin bir tavada hepsini kavurun. Balıklar pişince, tuz, karabiber ve şarabı ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
 
BALIK KAVURMA

Malzeme Listesi
Balık kavurma
Malzemeler
1 levrek (farklı mevsim balıkları da kullanabilirsiniz)
100 gr mantar
4 sivri biber
2 domates
Defne yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı
Tuz
Tane karabiber
2 tatlı kaşığı şarap

Hazırlanışı:
Mantar, domates, soğan, sarımsak, sivri biber, kılçıkları temizlenmiş levreği doğrayıp derin bir tavada hepsini kavurun. Balıklar pişince, tuz, karabiber ve şarabı ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
****************
TARÇINLI PORTAKAL REÇELİ Malzemeler
12 adet orta boy portakal
2 adet limon
2 kg. toz şeker
2 litre su...

1 adet tarçın kabuğu
Yeterince tuz
Hindistan cevizi rendesi

PORTAKAL REÇELİ TARİFİ
Portakalları iyice yıkayıp, kabuklarını bir fırçayla temizleyiniz. On tanesini keskin bir bıçakla enlemesine mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde kesiniz. İki tanesinin de sıkılarak suyunu çıkarınız. Limonları da sıkıp suyunu çıkardıktan sonra, portakal dilimlerini, portakal ve limon suyuyla birlikte bir tencereye koyunuz. İçine bir adet tarçın kabuğunu atınız. Hindistan cevizi rendesini serpiniz. İki litre su ilave edip 24 saat dinlendiriniz. 24 saatin sonunda tarçın kabuğunu alıp, iki kilo toz şekerini üstüne dökünüz. Tencereyi ateşin üzerine koyarak yavaş yavaş kaynatmaya başlayınız Arada bir karıştırarak kaynama derecesine gelince ateşi kısınız ve bir buçuk saat hafif ateşte kaynatınız. Reçel istediğiniz kıvama gelince tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakınız. Henüz ılıkken temiz kavanozlara boşaltıp serin bir yerde muhafaza ediniz.
HURMALI PASTAn Malzemeler
Pandispanya hamuru için
4 adet yumurta
2 çay bardağı tozşeker
3 çay bardağı un...

1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
İç kreması için
250 gram hurma
4 adet kırmızı elma
Yarım adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
1 çay bardağı fındık içi
1 çay kaşığı tarçın
Üst kreması için2 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, Yarım paket margarin, 1 paket vanilya
Süslemek için7-8 adet hurma, File antepfıstığı

HURMALI PASTA TARİFİ
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, vanilyayı, pudraşekerini ve tuzu krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyerek karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın ve diger karışıma ekleyin. Elenmiş unu katın. 20x22 cm çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve unlayın. Hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180C fırında yarım saat kadar pişirin. Çıkarıp, soğumaya bırakın. Kalıbı açıp keki çıkarın. Enlemesine ortadan ikiye bölün. Pasta kremasını soğuk sütle çırpın. Kremadan bir miktar alıp, kekin ilk katına sürün. Üzerine çilekleri sıralayın. Diğer kek katını koyup her yanını kremayla kaplayın. Pastanın kenarlarını fındıkla, üzerini çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın.
 
İRMİK PASTASI
  Malzemeler
12'şer çorba kaşığı irmik ve tozşeker
1 kg süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi...

Süslemek için Dövülmüş fındık

İRMİK PASTASI TARİFİ
Sütü, irmik, tozşekeri ve margarini tencereye alın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın. Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba bosaltın. Kabın her tarafına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. ıslak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzlestirin. Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine yarım su bardağı dövülmüş fındık ilave edin.
İRMİK PASTASI  Malzemeler
12'şer çorba kaşığı irmik ve tozşeker
1 kg süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için Dövülmüş fındık

İRMİK PASTASI TARİFİ
Sütü, irmik, tozşekeri ve margarini tencereye alın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın. Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba bosaltın. Kabın her tarafına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. ıslak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzlestirin. Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine yarım su bardağı dövülmüş fındık ilave edin.
ALMAN USULÜ YOĞURT PASTASI  Malzemeler
2 su bardağı un, 1 çay bardağı tozşeker
100gr tuzsuz tereyağı, 1 yumurta, vanilya
1 paket kabartma tozu
Yoğurtlu karışım için
4 yumurta, vanilya, 500gr yoğurt
4 tatlı kaşığı mısır nişastası
100gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kuru üzüm, Marmelat

YOĞURT PASTASI TARİFİ
Unu büyük bir kaba eleyin. Şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 yumurtayı ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli hamurun içine elinizle bastırarak hafifçe kenarlarından yukarı taşacak şekilde yayın. Yoğurtlu karışım için yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çukur bir kabta şeker ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika çırpın. Yoğurt, nişasta ve tereyağını ilave edip pürüzsüz sos kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını mikserle iki misli kabarana kadar çırpın. Yoğurtlu karışıma ilave edin. En son kuru üzümleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Kelepçeli kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 140° ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Meyveli marmelat ile servis yapın.
ALMAN USULÜ YOĞURT PASTASI Malzemeler
2 su bardağı un, 1 çay bardağı tozşeker
100gr tuzsuz tereyağı, 1 yumurta, vanilya
1 paket kabartma tozu
Yoğurtlu karışım için...

4 yumurta, vanilya, 500gr yoğurt
4 tatlı kaşığı mısır nişastası
100gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kuru üzüm, Marmelat

YOĞURT PASTASI TARİFİ
Unu büyük bir kaba eleyin. Şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 yumurtayı ilave edip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli hamurun içine elinizle bastırarak hafifçe kenarlarından yukarı taşacak şekilde yayın. Yoğurtlu karışım için yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çukur bir kabta şeker ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika çırpın. Yoğurt, nişasta ve tereyağını ilave edip pürüzsüz sos kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını mikserle iki misli kabarana kadar çırpın. Yoğurtlu karışıma ilave edin. En son kuru üzümleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Kelepçeli kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 140° ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Meyveli marmelat ile servis yapın
PEYNİRLİ LİMONLU KEK Malzemeler
1/5 paket yulaflı bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı, 50gr krem peynir
400ml süt, 1 limon
1/3 su bardağı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Krema için
1.5 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
6 yemek kaşığı limon suyu
1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
1/2 su bardağından az toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı

PEYNİRLİ KEK TARİFİ
Bisküvileri kırıp ufalayın. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp 23 cm'lik kalıba yayın. Sıcak fırında 10 dakika bekletip çıkartın. Krem peyniri mikser yardımıyla yaklaşık 8-10 dakika karıştırın. Sütü ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Limon suyu ve vanilyayı ilave edip hepsini özleşene kadar karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Limonlu krema için limon kabuğu, limon suyu, yumurta, yumurta sarısı ve şekeri bir kapta karıştırın. Kabı kaynar su dolu başka bir kabın içine yerleştirin ve orta ateşte 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Tereyağı ekleyip 7 dakika daha karıştırın. Kabı ateşten alıp en az yarım saat keki soğutun. Servis yapmadan önce peyniri kekin üzerine yayın. Kek üzerine krema torbası ile kremayı sıkın. Limon dilimi ve nane yaprağı ile süsleyin. Kek servis tabağınıza alın.
PEYNİRLİ LİMONLU KEK Malzemeler
1/5 paket yulaflı bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı, 50gr krem peynir
400ml süt, 1 limon
1/3 su bardağı limon suyu...

1 çay kaşığı vanilya
Krema için
1.5 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
6 yemek kaşığı limon suyu
1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
1/2 su bardağından az toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı

PEYNİRLİ KEK TARİFİ
Bisküvileri kırıp ufalayın. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp 23 cm'lik kalıba yayın. Sıcak fırında 10 dakika bekletip çıkartın. Krem peyniri mikser yardımıyla yaklaşık 8-10 dakika karıştırın. Sütü ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Limon suyu ve vanilyayı ilave edip hepsini özleşene kadar karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Limonlu krema için limon kabuğu, limon suyu, yumurta, yumurta sarısı ve şekeri bir kapta karıştırın. Kabı kaynar su dolu başka bir kabın içine yerleştirin ve orta ateşte 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Tereyağı ekleyip 7 dakika daha karıştırın. Kabı ateşten alıp en az yarım saat keki soğutun. Servis yapmadan önce peyniri kekin üzerine yayın. Kek üzerine krema torbası ile kremayı sıkın. Limon dilimi ve nane yaprağı ile süsleyin. Kek servis tabağınıza alın.
MİNİ ALMAN PASTASI  Pasta için Malzemeler
5 su bardağı un, 1 paket kuru maya
2 yumurta, 1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su
Üzeri için
Pudra şeker, İnce çekilmiş antep fıstığ
Pasta Kreması için
3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya

ALMAN PASTA TARİFİ
Keki için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. içine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unun etrafına tuz ve şekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin 175° ayarlı fırında pişirin. Krema için, 2 yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bil tencereye aktarın. Göz göz oluncaya kadaı karıştırarak pişirin. Kekler pişip ılındıktan soma biraz üstten olmak üzere enlemesine ikiye kesin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ortasına kremayı paylaştırın Pastaları üzerlerine pudra şeker serpip ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
MİNİ ALMAN PASTASI Pasta için Malzemeler
5 su bardağı un, 1 paket kuru maya
2 yumurta, 1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt...

1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı su
Üzeri için
Pudra şeker, İnce çekilmiş antep fıstığ
Pasta Kreması için
3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya

ALMAN PASTA TARİFİ
Keki için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. içine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unun etrafına tuz ve şekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin 175° ayarlı fırında pişirin. Krema için, 2 yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bil tencereye aktarın. Göz göz oluncaya kadaı karıştırarak pişirin. Kekler pişip ılındıktan soma biraz üstten olmak üzere enlemesine ikiye kesin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ortasına kremayı paylaştırın Pastaları üzerlerine pudra şeker serpip ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
LİMONLU İRMİK PASTASI 
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
Yarım limonun suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Üzerine
Limon dilimleri

İRMİK PASTASI TARİFİ
Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun. Fazla kaynatmadan, sürekli karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın. İrmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Margarini ilave edin.İyice karıştırıp ocaktan alın. 25 cm çapındaki bir kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın. İrmikli karışımı kalıba boşaltın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın. Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın...
 
LİMONLU İRMİK PASTASI
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
Yarım limonun suyu...

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Üzerine
Limon dilimleri

İRMİK PASTASI TARİFİ
Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun. Fazla kaynatmadan, sürekli karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın. İrmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Margarini ilave edin.İyice karıştırıp ocaktan alın. 25 cm çapındaki bir kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın. İrmikli karışımı kalıba boşaltın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın. Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın...
AYVALI VE NARLI KÖFTE

Malzeme Listesi
Ayvalı ve narlı köfte
Malzemeler
500 gr dana kıyma
1 soğan
1 su bardağı ince bulgur
Kırmızı pul biber
1 ayva
1 yemek kaşığı biber salçası
40 gr tereyağı
1 soğan
300 gr haşlanmış nohut
Yarım litre kaynar su
Ceviz içi
Tuz
Nar taneleri

Hazırlanışı:
Dana kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, kırmızı pul biber ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayvanın kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin. Fındık büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Soğanı ve ayvayı ekleyip hafifçe kavurun. Biber salçasını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ekleyip birkaç dakika kaynatın. Haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyip pişirmeye devam edin. İri kırılmış ceviz içi ve nar tanelerini ekleyip servis yapın.
 
AYVALI VE NARLI KÖFTE

Malzeme Listesi
Ayvalı ve narlı köfte
Malzemeler...

500 gr dana kıyma
1 soğan
1 su bardağı ince bulgur
Kırmızı pul biber
1 ayva
1 yemek kaşığı biber salçası
40 gr tereyağı
1 soğan
300 gr haşlanmış nohut
Yarım litre kaynar su
Ceviz içi
Tuz
Nar taneleri

Hazırlanışı:
Dana kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, kırmızı pul biber ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayvanın kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin. Fındık büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Soğanı ve ayvayı ekleyip hafifçe kavurun. Biber salçasını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ekleyip birkaç dakika kaynatın. Haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyip pişirmeye devam edin. İri kırılmış ceviz içi ve nar tanelerini ekleyip servis yapın.
ETLİ VE PİDELİ MANTAR

Malzeme Listesi
Etli ve pideli mantar
Malzemeler
500 gr kültür mantarı
250 gr parça dana eti
1 su bardağı sıcak su
3 domates
1 salçalık kırmızıbiber
1 patates
2 taze soğan
2 diş sarımsak
1 bayat pide
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Yenibahar
Karabiber

Hazırlanışı
Mantarları temizleyip dörde kesin. Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde kesin. Biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Taze soğanı temizleyip kıyın. Pideyi küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri rendeleyin. Ayçiçek yağının 1 yemek kaşığı kadarını tavada ısıtıp sarımsak ve pideleri kavurun. Ocaktan alın. Kalan ayçiçek yağını tencerede ısıtıp küçük parçalar şeklinde kesilmiş dana etini kavurun. Rendelenmiş domates ve mantarları ekleyip kavurun. Baharat, tuz, biber, patates ve sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp pideli karışım ve taze soğanı ekleyin. Sıcak servis yapın.
 
ETLİ VE PİDELİ MANTAR

Malzeme Listesi
Etli ve pideli mantar
Malzemeler...

500 gr kültür mantarı
250 gr parça dana eti
1 su bardağı sıcak su
3 domates
1 salçalık kırmızıbiber
1 patates
2 taze soğan
2 diş sarımsak
1 bayat pide
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Yenibahar
Karabiber

Hazırlanışı
Mantarları temizleyip dörde kesin. Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde kesin. Biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Taze soğanı temizleyip kıyın. Pideyi küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri rendeleyin. Ayçiçek yağının 1 yemek kaşığı kadarını tavada ısıtıp sarımsak ve pideleri kavurun. Ocaktan alın. Kalan ayçiçek yağını tencerede ısıtıp küçük parçalar şeklinde kesilmiş dana etini kavurun. Rendelenmiş domates ve mantarları ekleyip kavurun. Baharat, tuz, biber, patates ve sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp pideli karışım ve taze soğanı ekleyin. Sıcak servis yapın
 
İnsanlar Ağaçlardan Ders Almalıdırlar....
 Onlar; Ne Üzerlerinde Barınan Kuşların,
 Ne Gölgelerinde Yatan İnsanların,
 Ne de Verdikleri Yemişlerin Hesabını Tutarlar...!

  MEVLANA

Görsel ;PİERRE MARCEL
 
İnsanlar Ağaçlardan Ders Almalıdırlar....
Onlar; Ne Üzerlerinde Barınan Kuşların,
Ne Gölgelerinde Yatan İnsanların,
Ne de Verdikleri Yemişlerin Hesabını Tuta...
rlar...!

MEVLANA
 
 
 











 

Hiç yorum yok: