18 Mart 2014 Salı

Kırmızı Lahana Soteli Ballı Biftek
2 Kişilik
Malzemeler

Kırmızı lahana...

Bal
Üzüm sirkesi
Tereyağı
Şeker
Limon
Kuru soğan
Sarımsak
Bonfile
Kuru üzüm
Ceviz içi
Chili Biberi
Konserve mango
Çubuk tarçın
Nişasta
Tane karabiber

Hazırlanışı

Tavada, kuru soğanı ve sarımsağı soteleyip üzerine, su ile çubuk tarçını ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra nişasta ile koyulaştırıp 1-2 dakika daha kaynatın.
Daha sonra üzerine bal ve mangoları ekleyip ocaktan alın. Tencerede zeytinyağı ile kırmızı lahanayı, sarımsağı ve chili biberini soteleyin. Lahana sotelenirken, üzerine üzüm sirkesi, bal, şeker, kuru üzüm ve ceviz içi ekleyin.
Bonfileyi tuz ve tane karabiber ile marine edip tavada pişirin. Tabağın alt kısmına kırmızı lahanayı, yanına da bonfileyi yerleştirin. Ballı mango sos ile servis edin.
 
Kırmızı Lahana Soteli Ballı Biftek
2 Kişilik
Malzemeler

    Kırmızı lahana
    Bal
    Üzüm sirkesi
    Tereyağı
    Şeker
    Limon
    Kuru soğan
    Sarımsak
    Bonfile
    Kuru üzüm
    Ceviz içi
    Chili Biberi
    Konserve mango
    Çubuk tarçın
    Nişasta
    Tane karabiber

Hazırlanışı

    Tavada, kuru soğanı ve sarımsağı soteleyip üzerine, su ile çubuk tarçını ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra nişasta ile koyulaştırıp 1-2 dakika daha kaynatın.
    Daha sonra üzerine bal ve mangoları ekleyip ocaktan alın. Tencerede zeytinyağı ile kırmızı lahanayı, sarımsağı ve chili biberini soteleyin. Lahana sotelenirken, üzerine üzüm sirkesi, bal, şeker, kuru üzüm ve ceviz içi ekleyin.
    Bonfileyi tuz ve tane karabiber ile marine edip tavada pişirin. Tabağın alt kısmına kırmızı lahanayı, yanına da bonfileyi yerleştirin. Ballı mango sos ile servis edin.
Limon Kabuğu Soslu Somon Tartar
2 Kişilik
Malzemeler

Somon Füme...

Kuru soğan
Frenk soğanı
Lime
Krema
Kapari
Dereotu
Siyah dilim zeytin
Haşlanmış yumurta

Hazırlanışı

Somon fümesini küp şeklinde doğrayın. Bir çember içersine ekleyin. Üzerine ince kıyılmış kuru soğan, kapari, dereotu, zeytin, haşlanmış yumurta sarısını ve beyazını rendeleyerek ilave edin.
Çemberden çıkarın aynı işlemi çemberde bir kez daha yapın. Hazırladığınız somon tartarı tabağın ortasına koyun.
Ayrı bir kâsede kremanın içerisine, ince kıyılmış limon kabuğu, limon suyu ve dereotu ekleyerek çırpın. Tartarın üzerine ekşi kremayı ekleyerek servis edin.
Limon Kabuğu Soslu Somon Tartar
2 Kişilik
Malzemeler

    Somon Füme
    Kuru soğan
    Frenk soğanı
    Lime
    Krema
    Kapari
    Dereotu
    Siyah dilim zeytin
    Haşlanmış yumurta

Hazırlanışı

    Somon fümesini küp şeklinde doğrayın. Bir çember içersine ekleyin. Üzerine ince kıyılmış kuru soğan, kapari, dereotu, zeytin, haşlanmış yumurta sarısını ve beyazını rendeleyerek ilave edin.
    Çemberden çıkarın aynı işlemi çemberde bir kez daha yapın. Hazırladığınız somon tartarı tabağın ortasına koyun.
    Ayrı bir kâsede kremanın içerisine, ince kıyılmış limon kabuğu, limon suyu ve dereotu ekleyerek çırpın. Tartarın üzerine ekşi kremayı ekleyerek servis edin.
Velüte Soslu Levrek Dolması
2 Kişilik
Malzemeler

2 adet 400- 500 gramlık levrek...

Parmesan peyniri
Mantar
Kuru soğan
Kereviz
Havuç
Tereyağı
Sarımsak
Zeytinyağı
Patates
Haşlanmış pancar
Krema
Kereviz
Pırasa
Defneyaprağı

Hazırlanışı

Levrek balığının her iki tarafından filetolarını çıkarın. Derisini aldıktan sonra ortalarını dolduracak şekilde açın.
Tencerede zeytinyağı ile birlikte kuru soğanı, sarımsağı, kerevizi, pırasayı, defneyaprağını soteleyin. Üzerine su ve krema ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra süzün bağlamak isterseniz nişasta ile bağlayın.
Kuru soğan ve mantarı sırasıyla soteleyin parmesan peyniri ile lezzetlendirin. Açtığınız fileto balıkların içerisine hazırladığınız malzemeleri doldurun ve fırınlayın. Parizyen kaşığı ile pancar, havuç ve patatesi şekillendirerek haşlayın ve tereyağında soteleyin.
Tabağın alt kısmına pişen balığı, üzerine de velüte sosu ve son olarak ta parizyen sebzeleri ekleyerek servis edin.
 
Velüte Soslu Levrek Dolması
2 Kişilik
Malzemeler

    2 adet 400- 500 gramlık levrek
    Parmesan peyniri
    Mantar
    Kuru soğan
    Kereviz
    Havuç
    Tereyağı
    Sarımsak
    Zeytinyağı
    Patates
    Haşlanmış pancar
    Krema
    Kereviz
    Pırasa
    Defneyaprağı

Hazırlanışı

    Levrek balığının her iki tarafından filetolarını çıkarın. Derisini aldıktan sonra ortalarını dolduracak şekilde açın.
    Tencerede zeytinyağı ile birlikte kuru soğanı, sarımsağı, kerevizi, pırasayı, defneyaprağını soteleyin. Üzerine su ve krema ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra süzün bağlamak isterseniz nişasta ile bağlayın.
    Kuru soğan ve mantarı sırasıyla soteleyin parmesan peyniri ile lezzetlendirin. Açtığınız fileto balıkların içerisine hazırladığınız malzemeleri doldurun ve fırınlayın. Parizyen kaşığı ile pancar, havuç ve patatesi şekillendirerek haşlayın ve tereyağında soteleyin.
    Tabağın alt kısmına pişen balığı, üzerine de velüte sosu ve son olarak ta parizyen sebzeleri ekleyerek servis edin.
Sezar Salata
1 Kişilik
Malzemeler

Göbek marul...

Roka
Lolorosso
Mayonez
Üzüm sirkesi
Ançüez
Kapari
Hardal
Sarımsak
Tost ekmeği
Limon

Hazırlanışı

Göbek marul, roka ve lolorosso’yu elinizle derin bir kâsenin içerisine parçalayın. Sezar sos için; ayrı bir kâsenin içerisine, mayonez, ançüez, sarımsak, sirke, limon, rendelenmiş parmesan ve hardalı ekleyip iyice çırpın.
Tost ekmeklerinin yan kısımlarını temizleyerek küpler halinde doğrayın ve fırında 5 – 10 dakika kızartarak kıtır hale getirin. Yeşilliklerin üzerine hazırladığınız sezar sosu ekleyip karıştırın. Kâseye aldıktan sonra kızarmış ekmek, rendelenmiş parmesan peyniri ve cherry domates ekleyerek servis edin.
Sezar Salata
1 Kişilik
Malzemeler

    Göbek marul
    Roka
    Lolorosso
    Mayonez
    Üzüm sirkesi
    Ançüez
    Kapari
    Hardal
    Sarımsak
    Tost ekmeği
    Limon

Hazırlanışı

    Göbek marul, roka ve lolorosso’yu elinizle derin bir kâsenin içerisine parçalayın. Sezar sos için; ayrı bir kâsenin içerisine, mayonez, ançüez, sarımsak, sirke, limon, rendelenmiş parmesan ve hardalı ekleyip iyice çırpın.
    Tost ekmeklerinin yan kısımlarını temizleyerek küpler halinde doğrayın ve fırında 5 – 10 dakika kızartarak kıtır hale getirin. Yeşilliklerin üzerine hazırladığınız sezar sosu ekleyip karıştırın. Kâseye aldıktan sonra kızarmış ekmek, rendelenmiş parmesan peyniri ve cherry domates ekleyerek servis edin.
Morney Soslu Kuşkonmaz ile Somon Izgara
2 Kişilik
Malzemeler

Somon fileto...

Kuşkonmaz
Adaçayı
Tereyağı
Taze kekik
Sarımsak
Ispanak
Zeytinyağı
Un süt
Yumurta
Emmental peyniri
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı

Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada ısıtın. Daha sonra unu ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun. Un kavrulunca soğuk sütü yavaş yavaş tencereye ekleyin ve bir yandan da topaklanmasını engellemek için çırpıcı ile aralıksız karıştırın. Sos pişince ocaktan alın ve dinlendirin.
Kuşkonmazları temizleyin ve limonlu tuzlu suda haşlayın.
Somon dilimlerini adaçayı, sarımsak ve zeytinyağı ile marine edin. Daha sonra kızgın tavada somon dilimlerinin iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Kızaran balıkları fırın kabına yerleştirin üzerine de soğuması için dinlendirdiğiniz morney sosu ilave edin.
En üst kısımada rendelenmiş emmental peyniri ilave edin taze kekik yaprakları ile süsleyerek 10 dakika da fırında pişirin. Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ıspanakları soteleyin. Ispanaklar suyunu çekmeye başlayınca muskat cevizi ve karabiber ile tatlandırın.
Fırında pişen morney soslu somonları, haşlanan kuşkonmazları ve sotelenmiş ıspanağı geniş bir tabakta dekor yaparak servis edin.
Morney Soslu Kuşkonmaz ile Somon Izgara
2 Kişilik
Malzemeler

    Somon fileto
    Kuşkonmaz
    Adaçayı
    Tereyağı
    Taze kekik
    Sarımsak
    Ispanak
    Zeytinyağı
    Un süt
    Yumurta
    Emmental peyniri
    Karabiber
    Tuz

Hazırlanışı

    Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada ısıtın. Daha sonra unu ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun. Un kavrulunca soğuk sütü yavaş yavaş tencereye ekleyin ve bir yandan da topaklanmasını engellemek için çırpıcı ile aralıksız karıştırın. Sos pişince ocaktan alın ve dinlendirin.
    Kuşkonmazları temizleyin ve limonlu tuzlu suda haşlayın.
    Somon dilimlerini adaçayı, sarımsak ve zeytinyağı ile marine edin. Daha sonra kızgın tavada somon dilimlerinin iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Kızaran balıkları fırın kabına yerleştirin üzerine de soğuması için dinlendirdiğiniz morney sosu ilave edin.
    En üst kısımada rendelenmiş emmental peyniri ilave edin taze kekik yaprakları ile süsleyerek 10 dakika da fırında pişirin. Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ıspanakları soteleyin. Ispanaklar suyunu çekmeye başlayınca muskat cevizi ve karabiber ile tatlandırın.
    Fırında pişen morney soslu somonları, haşlanan kuşkonmazları ve sotelenmiş ıspanağı geniş bir tabakta dekor yaparak servis edin.
 
 

Hiç yorum yok: