Kullanılacak malzeme
600 gram un,
100 gram tereyağı,
100 gram sultani üzüm,
30 gram maya
100 gram toz şekeri
3 yumurta
yeteri kadar süt ve bir tutam tuz.
**
Yapılışı.
: Sultani üzümleri soğuk suya atıp yumuşatmalı. Mayayı ılık suda eritmeli (suyun fazla sıcak olmamasına dikkat etmek gerektir. Yoksa gereği gibi mayalanmaz). Maya iyice eriyince buna azar azar un katıp oldukça katı bir hamur,
elde etmeli. Bu küçük hamur parçasını yuvarlamalı ve
kuvvetle yoğurma
mermerine vurarak yoğurulacak hamur, kıvamını bulunca bunu bir francala gibi yuvarlayıp uzatmalı ve bu uzun bastonu
sekiz eşit parçaya bölmeli. Her parçayı yuvarlayıp uzattıktan sonra bunları saç örgüsü,
spiral veya at nalı biçimlerine getirmeli. Bunların üzerlerine sudan çıkarılıp kurutulmuş çekirdeksiz üzümleri serpiştirmeli ve her çöreği hafifçe yağlanmış ayrı bir yağ kâğıdına sarıp
bir kenarda tekrar mayalanmalarını beklemeli. Çörekler kabarıp iki misli olunca kalan
sonuncu yumurtayı hafifçe çırpmalı ve bir fırçayla bunu çöreklerin
hamurlarını 200 dereceye göre kızdırılmış termostatlı fırınlara koyup 15 dakika pişirmeii.
Üzerleri nar gibi kızarınca bunları fırından alıp soğutmalı ve
*****
İsveç'lilerin sabah kahvaltılarında çayla birilikte yedikleri baharatlı isveç keki olarak adlandırabileceğimiz" pepparkaka" sının yapılışı şöyledir;
Kullanılacak malzeme:
1+3/5 bardak un,
3/5 bardak tozşeker,
30 gr. turunç şekerlemesi,
100 gr. tereyağı,
50 gr. badem içi,
2 yumurta,
yarım bardak süt,
2 çorba kaşığı baharat karışımı (dövülmüş
yarım çorba kaşığı
Yapılışı: Turunç şekerleme küçük küçük doğranır. 24 cm çapında turta kalıbı yağlanır. Un elenerek
*********

Kabak ve kaşar peynirinin muhteşem uyumu sizi de cezb edecek. tabi ki fırının katacağı lezzet ile
MALZEMELER
2 büyük kabak...
4-5 adet domates
2 adet biber
1 iri soğan
3-4 diş sarımsak
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
ÜZERİNE
Kaşar Peynirli Fırında Kabak Dizme Tarifi
Kabakları yıkayalım ancak kabuklarını soymayalım.
Halkalar şeklinde 0,5 cm kalınlığında dilimleyelim.
Diğer sebzeleri de halka halka dilimleyelim.
Fırın tepsisine bir kabak halkası, bir domates, bir soğan halkası olarak sebzeleri sırayla dizelim.
Biberleri ise aralara sıkıştırın.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Zeytin yağını da gezdirin.
Üzerini folyo ile kapatın ve sebzeler pişene dek üzeri kapalı fırında kalsın.
Sebzeler piştikten sonra folyoyu kaldırın.
Sebzelerin üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin ve tekrar fırına sürün.
Üzeri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
2 büyük kabak...
4-5 adet domates
2 adet biber
1 iri soğan
3-4 diş sarımsak
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
ÜZERİNE
Kaşar Peynirli Fırında Kabak Dizme Tarifi
Kabakları yıkayalım ancak kabuklarını soymayalım.
Halkalar şeklinde 0,5 cm kalınlığında dilimleyelim.
Diğer sebzeleri de halka halka dilimleyelim.
Fırın tepsisine bir kabak halkası, bir domates, bir soğan halkası olarak sebzeleri sırayla dizelim.
Biberleri ise aralara sıkıştırın.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Zeytin yağını da gezdirin.
Üzerini folyo ile kapatın ve sebzeler pişene dek üzeri kapalı fırında kalsın.
Sebzeler piştikten sonra folyoyu kaldırın.
Sebzelerin üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin ve tekrar fırına sürün.
Üzeri kızarana dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder