18 Mart 2014 Salı



kalkan  balığı  ciğeri  külbastısı
Fena   halde   kalakan  zamanı.
Malzemeler:
200- grm   kalkan  ciğeri,
1- Çay kaşığı  tarçın,
1-çay kaşığı  karabiber,
1-Çay kaşığı  tuz,
* bir kalın kapaklı tava,
Yapılışı.

Kalkan ciğerini  tuzlayıp  ızgarada  alt  üst  pişiriyoruz,   sonra  tavaya   alıp, üzerine  karabiber  ve tarçın, tuz  döküp,  iyice  bulansın  kapağını kapatıp   iki  üç dakika  kısık ateşete  tutup,   dinlendiriyorsunuz.   ve  yeşillikle  servis  ediyorsunuz   afiyet olsun  ((beğeneceklerinden  eminim

*****
ENGİNAR  KALPLİ  KALKAN  BALIĞI 
720 gram kalkan fileto
400 ml balık suyu
200 gram roastbeef
60 gram taze rezene
160 gram
havuç
160 gram kuru
soğan
12 gram
limon suyu
4 aaet konserve
enginar kalbi
1 adet yıldız anason
Kekik
Un
Sızma
zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber

Havuç,
soğan, rezene ve roastbeefi küp küp kesin. Enginar kalplerini sudan geçirip 6 parçaya kesin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada küp kesilmiş havuç, soğan, rezene ve roastbeefi zeytinyağı ve yıldız anasonla 3 dakika soteleyin. Soteledikten sonra bir tutam öğütülmüş tane karabiber ve birkaç adet kekik yaprağıyla tatlandırın. İçine enginar kalplerini ilave edip bir tutam tuz serpin. 2 dakika sonra balık suyu ve limonla ıslatıp tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-12 dakika daha pişirin. Yıldız anasonu enginar kalpli sostan çıkartıp ocağın altını kapatın ve dinlendirin. Kalkan filetoları 16 parçaya kesip una bulayın. Tavada 20 gram zeytinyağıyla çevirin. Kızarttığınız kalkan parçalarını kağıt havlunun üzerine alıp yağını süzün ve tuz serpin. Her tabağa 4'er adet kalkan aktarıp küp kesilmiş ve sotelenmiş enginar karışımıyla servis yapın.

Hiç yorum yok: