19 Mart 2014 Çarşamba

Ev Usulü Beyti Kebabı

2 tane uzun lavaş 1 adet yumurta Yarım kilo kıyma 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Salçalı Sos için; 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 fincan su Tuz Garnitür Domates Biber Yoğurt Hazırlanışı Tavaya yağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz. Kıymayı koyup iyice kavuruyoruz.Salçasını,tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Lavaş ekmeğinin birini tezgaha yayıyoruz.Kenarlarını kesip çıkartıyoruz.(Kenarları kalın olduğu için) Çırpılmış yumurtayı sürüp uzun kenarına kıymalı sostan döşeyip yavaşça sararak rulo yapıyoruz. Verevine 3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. 200 derecede üzeri hafif kızarınca çıkartıyoruz. Salçalı Sos için; Yağımızı bir tavaya koyup üzerine de suda erittiğimiz salçayı ilave ediyoruz.Kıvamı ne sulu ne de koyu olacak şekilde kaynatıyoruz. Servis tabağına fırından...
Ev Usulü Beyti Kebabı

Hiç yorum yok: