Ev Usulü Beyti Kebabı
2 tane uzun lavaş 1 adet yumurta Yarım kilo kıyma 1 adet soğan 1 yemek
kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Salçalı Sos için; 3
yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 fincan su Tuz Garnitür
Domates Biber Yoğurt Hazırlanışı Tavaya yağı ve yemeklik doğranmış
soğanı koyup kavuruyoruz. Kıymayı koyup iyice
kavuruyoruz.Salçasını,tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırıp ocağı
kapatıyoruz. Lavaş ekmeğinin birini tezgaha yayıyoruz.Kenarlarını kesip
çıkartıyoruz.(Kenarları kalın olduğu için) Çırpılmış yumurtayı sürüp
uzun kenarına kıymalı sostan döşeyip yavaşça sararak rulo yapıyoruz.
Verevine 3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine diziyoruz. 200 derecede üzeri hafif kızarınca çıkartıyoruz.
Salçalı Sos için; Yağımızı bir tavaya koyup üzerine de suda erittiğimiz
salçayı ilave ediyoruz.Kıvamı ne sulu ne de koyu olacak şekilde
kaynatıyoruz. Servis tabağına fırından...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder