Milföylü Yufkalı Börek | Elifik Mutfakta
2o adet milföy yaprağı
2 adet yufka (Ben 3 kullandım)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
İç harcı (ben peynir kullandım)
Yapılışı:
Yağlanmış fırın tepsisine milföy yapraklarının 10 tanesini aralarında boşluk bırakmadan dizin.
Milföylerin üzerine 1 yufkayı büzerek yerleştirin.
Yufkanın üzerine iç harcınızı yayın.
Harcın üzerine tekrar büzerek 1 yufkayı yerleştirin.
Yufkanın üzerine kalan 10 tane milföy yaprağını aynı şekilde dizin.
Böreği bu haldeyken önce karelerin olduğu birleşim yerlerinden kesin.
Daha sonra her bir kareyi köşeden köşeye çapraz kesin.
Sos için soda,sıvıyağ ve yumurtayı bir kasede çırpın ve böreğin üzerine sürün. (Ben sosu böreğin üzerine boşaltım.Tüm boşluklardan içeri sosun geçmesi gerekiyor.)
Sosu çekmesi için buzdolabında 1 saat beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Ilık servis yapın.
elifikmutfakta.mutfaksirlari.com
***
Ekmek İçinde Kıymalı Yumurta
2 kök ıspanağın yaprak kısımları
300 gram kıyma
6 adet küçük yuvarlak ekmek
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy soğan
2 adet domates
Tuz,
karabiber
EKMEKLERİN üst kısımlarını kapak şeklinde kesip, içlerini kaşıkla çıkarın. Üzerlerine tereyağı sürüp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. İç malzeme için sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin. Soğanın rengi dönünce, küp doğranmış domatesi ilave edin. Bir-iki dakika kavurup, ince kıyılmış ıspanak yapraklarını tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika kavurup, ocaktan alın. İç malzemeyi ortası çukur kalacak şekilde ekmeklere paylaştırın. Ortalarına birer adet yumurta kırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar katılaşana dek pişirin.
***********
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder