****
Çıtır Parmak Tavuk
1 paket tavuk göğsü (1 tabakta 2 adet çıkıyor)
Sosu için;
yarım çay bardağı soda
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
karabiber
kekik
tuz
Kızartmak için;
2 yumurta
knorr çıtır pane harcı
sıvı yağ
Tavuk göğüsleri parmak kalınlığında kesilir. Sos için malzemeler karıştırılır ve tavuklar içine koyulur. Bu şekilde en az 2-3 saat bekletilir. Yumurta çırpılır ve tavuklar önce yumurtaya sonra çıtır pane harcına bulanarak kızartılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
********
Kış Minestrone Çorbası
►Yarım su bardağı kuru fasulye ►1 çorba kaşığı domates salçası
►4 çorba kaşığı zeytinyağı
►1 adet kuru soğan
►2 diş sarımsak
►2 adet kereviz sapı
►1 adet havuç
►1 adet kabak
►2 adet domates
►1 adet patates
►2 çay bardağı makarna
►1 su bardağı ince doğranmış ıspanak
►1 çorba kaşığı taze fesleğen
►Tuz, tane karabiber
►6 su bardağı su
Üzerine
Yarım su bardağı parmesan peynir tozu veya tulum peyniri
kış minestrone çorbası
Kış Minestrone Çorbası Tarifi:
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatıp haşlayın. Suyunu atmayın. Tencereye zeytinyağını, soğan ve sarımsağı koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Salçayı ekleyip soteleyin. Küp doğranmış kereviz, havuç ve kabağı ekleyip 5 dakika daha kavurun. Domatesi de koyup 10 dakika kadar daha kavurun. Fasulyeleri suyu ile ekleyip 30 dakika pişirin. Haşlanmış fasulyeleri, makarnayı ve patatesi de ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Ateşin altını kapatıp çorba sıcakken ıspanağı, fesleğeni ilave edin. Sızma zeytinyağı döküp peynir serperek servis yapın.
Hanımeli.tc
*******
Rendelenmiş Patates Kızartması (Peynirli)
3 orta boy patates (rendelenmiş)
1 çay bardağı kadar yağlı peynir rendesi
yada kaşar rendesi
Karabiber, tuz ve sıvı yağ
Yapılışı
Patatesleri rendenin iri rendeleyen bölümü ile rendeleyelim..
Avucumuz ile iyice suyunu sıkalım.
Tuz ,karabiber ilave edelim ve iyice karıştıralım..
Orta boy bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edelim..
Rende patatesin yarısını sıkıca tavaya yerleştirelim..
Üzerine peynir rendesini kenarlardan taşmayacak şekilde yayalım..
Rende patatesin kalan bölümünü de altta kolajda gördüğünüz gibi peynirlerin üzerine yerleştirelim..
Pişirirken üstte gördüğünüz gibi bir spatula ile ara ara bastıralım ki peynir ile patates tamamen bütünleşsin diğer tarafı çevirirken kolaylık olsun.
Rende patatesin bir tarafı tamamen kızarıp pişince dikkatlice diğer tarafını çevirelim ve pişirelim..
Peynirli rende patates kızartmamız servise hazırdır..
Biz kızımla yediğimiz için yanında süt ile idare ettim ama sıcacık bir çayla süper olur..
*Sakın yüksek ateşte kızartmayın ocak ya kısık ya da orta ısıda olmalı ki
patatesin içi de tam anlamı ile pişebilsin..
*Patateslerin suyunu iyice sıkmalısınız ki pişerken içindeki nişasta nedeniyle tavaya yapışmasın..
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder