28 Mart 2014 Cuma

dost kepçesi


FİLE SARMA
File Sarma (1 Kişilik) tarifi Malzemeler
4 küçük bonfile
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan...

4 adet mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük pide
2 çorba kaşığı domates sosu
Birkaç dal maydanoz
Yemeğin Tarifi
Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin. Soğan ve mantarları kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Tereyağının yarısını eritin. Soğan ve mantarları yağda sote edin. Soğumaya bırakın.
Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın. Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biberi dizin. Fırın ızgarasında pişirin. Artan tere­yağını tavada eritin. Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın.
Servis tabağına yerleştirin. Üzerine etleri sıralayın. En üste domates sosu dökün. Maydanozla süsleyip servis yapın.

********
https://www.facebook.com/#
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152346584871303
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D0xYWc-LLmfE&h=IAQEr_QEa
http://youtu.be/Ojz_8x7-J4U
Beşamel Soslu Ispanak Böreği Tarifi :
Lütfen Sitemize Girerek Bize Destek Olun
http://lezzetliyemektariflerim.com/61-besamel-soslu-ispanak-boregi.html
AYVALI HUMUS
Ayvalı Humus (8-10 Kişilik) tarifi Malzemeler 
300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yemeğin Tarifi  
Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin.
Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.
Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.
AYVALI HUMUS
Ayvalı Humus (8-10 Kişilik) tarifi Malzemeler
300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak...

1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin.
Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.
Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın

********
PATLICANLI PAŞA KEBABI
Patlıcanlı Paşa Kebabı (5 Kişilik) tarifi Malzemeler 
350 gr Az Yağlı kıyma
1 Dilim Ekmek İçi
3 Adet Patlıcan
Yarım demet Maydanoz
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Sos İçin:
½ Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
7-8 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Yemeğin Tarifi  
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Özleşene kadar iyice yoğuralım. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir kenarda bekletelim.
Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım.
Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim.
Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika fırında pişirelim. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım.
PATLICANLI PAŞA KEBABI
Patlıcanlı Paşa Kebabı (5 Kişilik) tarifi Malzemeler
350 gr Az Yağlı kıyma
1 Dilim Ekmek İçi
3 Adet Patlıcan...

Yarım demet Maydanoz
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Sos İçin:
½ Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
7-8 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Özleşene kadar iyice yoğuralım. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir kenarda bekletelim.
Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım.
Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim.
Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika fırında pişirelim. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım.

****
FIRINDA BAHARATLI BILDIRCIN
Fırında Baharatlı Bıldırcın tarifi Malzemeler 
2 Adet Bıldırcın
90 gr Risotto Pirinci
40 gr Balkabağı
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Tavuksuyu
Taze Kekik
Acısso
Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak
Yemeğin Tarifi  
Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.
Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.
FIRINDA BAHARATLI BILDIRCIN
Fırında Baharatlı Bıldırcın tarifi Malzemeler
2 Adet Bıldırcın
90 gr Risotto Pirinci
40 gr Balkabağı...

Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Tavuksuyu
Taze Kekik
Acısso
Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak
Yemeğin Tarifi
Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.
Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.

MAYONEZLİ KEFAL
Mayonezli Kefal tarifi Malzemeler 
1 adet büyük kefal
1 adet küçük baş sogan
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
1 adet defne yaprağı
1 kase rus salatası
Yarım kase mayonez
8-10 adet kornişon turşu
Yemeğin Tarifi  
Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz. Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin. Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin. Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun.
Etini kılçığından ve derisinden temizleyin. Başını ve kuyruğunu ayırın. Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin. Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın. Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin. Balık şekli verin.
Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin. Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun.
MAYONEZLİ KEFAL
Mayonezli Kefal tarifi Malzemeler
1 adet büyük kefal
1 adet küçük baş sogan
1 adet küçük havuç...

1 adet küçük kereviz
1 adet defne yaprağı
1 kase rus salatası
Yarım kase mayonez
8-10 adet kornişon turşu
Yemeğin Tarifi
Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz. Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin. Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin. Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun.
Etini kılçığından ve derisinden temizleyin. Başını ve kuyruğunu ayırın. Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin. Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın. Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin. Balık şekli verin.
Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin. Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun.

BALIK ÇORBASI
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) tarifi Malzemeler 
2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.5 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi  
Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın. İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın.
4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın. Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin. 15 dakika kısık ateşte kavurun,
1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin. Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.
Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın.
BALIK ÇORBASI
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) tarifi Malzemeler
2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç...

2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.5 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın. İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın.
4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın. Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin. 15 dakika kısık ateşte kavurun,
1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin. Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.
Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın.

ANLAMLI RESİMLER VE SÖZLER'in fotoğrafı.
BALIK EKŞİLİ
MALZEMELER:
3 levrek 
3 soğan 
8-10 biber
3 domates
2-3 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı sirke 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Tuz

YAPILIŞI: 
Levrekler temizlenip yıkanır. 4-5 cm enliliğinde dilimlenir. Balık dilimleri sıcak su ile bir tencereye alınıp haşlanır. Balığın çok haşlanıp dağılmamasına dikkat etmek gerekir. Balıkların kılçıkları temizlenir. Harç için piyazlık doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur. Üzerine doğranmış biber, doğranmış domates, tuz, sirke ve sarımsaklar eklenir. Fazla kavrulmadan karıştırılıp ocaktan alınır. Isıya dayanıklı fırın kabına harcın yarısından fazlası yayılır. Üzerine balıklar dizilip kalan harç ile üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir taşım pişirilir ve servis yapılır.

BALIK EKŞİLİ
MALZEMELER:
3 levrek
3 soğan
8-10 biber...

3 domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI:
Levrekler temizlenip yıkanır. 4-5 cm enliliğinde dilimlenir. Balık dilimleri sıcak su ile bir tencereye alınıp haşlanır. Balığın çok haşlanıp dağılmamasına dikkat etmek gerekir. Balıkların kılçıkları temizlenir. Harç için piyazlık doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur. Üzerine doğranmış biber, doğranmış domates, tuz, sirke ve sarımsaklar eklenir. Fazla kavrulmadan karıştırılıp ocaktan alınır. Isıya dayanıklı fırın kabına harcın yarısından fazlası yayılır. Üzerine balıklar dizilip kalan harç ile üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir taşım pişirilir ve servis yapılır.

Nüket Mutlu'nun fotoğrafı.Nüket Mutlu'nun fotoğrafı.
Knor çeşnili tavuk sos ile harika tavuk
Fırınd yarım saat torba içinde yaptım akşam patateste koydum muhteşem bi
Lezzet .)

KAYPAK
MALZEMELER:
2 su bardağı un
Su
Tuz

İÇİ İÇİN: 200 gr çökelek

ÜZERİ İÇİN:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça

YAPILIŞ:
Un, su ve tuz karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Mantı hamuru gibi açılır, kare kare kesilir. İçlerine çökelek koyulup üçgen şeklinde kapatılır. Kaynamış tuzlu suda haşlanır, süzülür. Üzerine tereyağlı salça gezdirilip servis edilir.
KAYPAK
MALZEMELER:
2 su bardağı un
Su
Tuz

...
İÇİ İÇİN: 200 gr çökelek
ÜZERİ İÇİN:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça

YAPILIŞ:
Un, su ve tuz karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Mantı hamuru gibi açılır, kare kare kesilir. İçlerine çökelek koyulup üçgen şeklinde kapatılır. Kaynamış tuzlu suda haşlanır, süzülür. Üzerine tereyağlı salça gezdirilip servis edilir.

İRMİKLİ GÜL TATLISI
MALZEMELER:
100 gr margarin
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu 

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin diğer malzemelerle karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve dinlendirilir. Hamur, düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açılır. Hamurdan çay bardağı ile daireler çıkarılır. Yuvarlak 3 hamur kenarları üst üste gelecek şekilde yerleştirilir. İki kenarına ceviz yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilip iki adet gül elde edilir. Gül şeklindeki hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Diğer tarafta 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve limon suyu bir tencerede kapağı hiç açılmadan 8-10 dakika kadar kaynatılır. Sıcak tatlıların üzerine ılık şerbet gezdirilip çekmesi beklenir
İRMİKLİ GÜL TATLISI
MALZEMELER:
100 gr margarin
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt...

Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

 
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin diğer malzemelerle karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve dinlendirilir. Hamur, düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açılır. Hamurdan çay bardağı ile daireler çıkarılır. Yuvarlak 3 hamur kenarları üst üste gelecek şekilde yerleştirilir. İki kenarına ceviz yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilip iki adet gül elde edilir. Gül şeklindeki hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Diğer tarafta 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve limon suyu bir tencerede kapağı hiç açılmadan 8-10 dakika kadar kaynatılır. Sıcak tatlıların üzerine ılık şerbet gezdirilip çekmesi beklenir
 
 

Hiç yorum yok: