Rüzgar yine ılık ılık esmektedir
Aynı şehirde, aynı deniz kenarı
Köpükler, dalgalar ve sonsuz mavilik ,
Tekrar yaşıyorsun hatıraları ...
Ümit Yaşar Oğuzcan


BALIK EKŞİLİ
MALZEMELER:
3 levrek
3 soğan
8-10 biber...
3 domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz

MALZEMELER:
3 levrek
3 soğan
8-10 biber...
3 domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI:
Levrekler temizlenip yıkanır. 4-5 cm enliliğinde dilimlenir. Balık dilimleri sıcak su ile bir tencereye alınıp haşlanır. Balığın çok haşlanıp dağılmamasına dikkat etmek gerekir. Balıkların kılçıkları temizlenir. Harç için piyazlık doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur. Üzerine doğranmış biber, doğranmış domates, tuz, sirke ve sarımsaklar eklenir. Fazla kavrulmadan karıştırılıp ocaktan alınır. Isıya dayanıklı fırın kabına harcın yarısından fazlası yayılır. Üzerine balıklar dizilip kalan harç ile üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir taşım pişirilir ve servis yapılır.
Devamını GörLevrekler temizlenip yıkanır. 4-5 cm enliliğinde dilimlenir. Balık dilimleri sıcak su ile bir tencereye alınıp haşlanır. Balığın çok haşlanıp dağılmamasına dikkat etmek gerekir. Balıkların kılçıkları temizlenir. Harç için piyazlık doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur. Üzerine doğranmış biber, doğranmış domates, tuz, sirke ve sarımsaklar eklenir. Fazla kavrulmadan karıştırılıp ocaktan alınır. Isıya dayanıklı fırın kabına harcın yarısından fazlası yayılır. Üzerine balıklar dizilip kalan harç ile üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir taşım pişirilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder