ABUZER KEBABI
MALZEMELER:
750 gram kıyma
5 diş sarımsak...
Tuz, karabiber, pulbiber
3 domates
MALZEMELER:
750 gram kıyma
5 diş sarımsak...
Tuz, karabiber, pulbiber
3 domates
Üzeri için:
3 soğan
4 biber
5 domates
Tuz
Yarım çay bardağı yağ
YAPILIŞI:
Kıyma, ince kıyılmış sarımsak, baharat ve küçük doğranmış domates ile iyice yoğurulur. Kıymalı harç tepsinin ortasına bastırılarak yayılır. Tepsinin boş kalan kısmına halka halka doğranmış soğanlar dizilir. Üzerlerine dilimlenmiş domates ve biberler dizilir. Tuz serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

KAYISI SOSLU PASTA
MALZEMELER
Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket burçaklı bisküvi...
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı fındık içi
Yarım çay bardağı süt
3 soğan
4 biber
5 domates
Tuz
Yarım çay bardağı yağ
YAPILIŞI:
Kıyma, ince kıyılmış sarımsak, baharat ve küçük doğranmış domates ile iyice yoğurulur. Kıymalı harç tepsinin ortasına bastırılarak yayılır. Tepsinin boş kalan kısmına halka halka doğranmış soğanlar dizilir. Üzerlerine dilimlenmiş domates ve biberler dizilir. Tuz serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

GUBATE
MALZEMELER:
İç harç için:
2 patates
1 soğan...
1 tatlı kaşığı salça
Pulbiber, toz kırmızı biber, tuz, karabiber
Maydanoz
MALZEMELER:
İç harç için:
2 patates
1 soğan...
1 tatlı kaşığı salça
Pulbiber, toz kırmızı biber, tuz, karabiber
Maydanoz
Hamur için:
1 paket maya
1.5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Arası için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tahin
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
YAPILIŞI:
İç malzemesi için patatesler haşlanıp ezilir. Yemeklik doğranmış soğan ve salça ile kavrulur. Baharatlar eklenip karıştırılır. Soğuması için kenara alınır. Hamur için maya, ılık süt, zeytinyağı, tuz ve şeker yoğurulur. Hamur bekletilmeden 3 bezeye ayrılır ve oklava ile açılır. Tereyağı eritilip tahin ile karıştırılır. Açılan hamurların üzerine yağ-tahin karışımı sürülür. Hamurlar üst üste koyulup rulo şeklinde sarılır. Hamur buzdolabında bekletilir. Hamur 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir. Hamurlar kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılır. Ortalarına patatesli harçtan konulup kenarları ortaya doğru kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı-pekmez karışımı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
1 paket maya
1.5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Arası için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tahin
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
YAPILIŞI:
İç malzemesi için patatesler haşlanıp ezilir. Yemeklik doğranmış soğan ve salça ile kavrulur. Baharatlar eklenip karıştırılır. Soğuması için kenara alınır. Hamur için maya, ılık süt, zeytinyağı, tuz ve şeker yoğurulur. Hamur bekletilmeden 3 bezeye ayrılır ve oklava ile açılır. Tereyağı eritilip tahin ile karıştırılır. Açılan hamurların üzerine yağ-tahin karışımı sürülür. Hamurlar üst üste koyulup rulo şeklinde sarılır. Hamur buzdolabında bekletilir. Hamur 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir. Hamurlar kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılır. Ortalarına patatesli harçtan konulup kenarları ortaya doğru kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı-pekmez karışımı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
KAYISI SOSLU PASTA
MALZEMELER
Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket burçaklı bisküvi...
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı fındık içi
Yarım çay bardağı süt
Peynirli harç için:
500 gram labne peyniri
1 su bardağı şeker
200 mlt krema
Yarım limon suyu
1 vanilya çubuğu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yumurta
Üzeri için:
10 yemek kaşığı kayısı marmeladı
2 su bardağı + 4 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için:
Kayısı kompostosu
Badem
YAPILIŞI:
Eritilmiş tereyağı, yulaflı bisküvi ve burçaklı bisküvi rondodan geçirilir. Fındık içi ve süt eklenip tekrara rondodan geçirilir. 26 cm çaplı kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır. Buzdolabında yarım saat bekletilir. Diğer tarafta peynirli harç için labne peyniri ve şeker mikserle çırpılır. Krema, limon suyu, vanilya özü, nişasta ve un eklenip tekrar çırpılır. Hafifçe çırpılmış yumurtalar karışıma eklenip yavaşça karıştırılarak yedirilir. Kalıptaki bisküvi tabanının üzerine aktarılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirilir. Üzeri için kayısı marmeladı 2 su bardağı su ile inceltilip kaynatılır. Nişasta 4 yemek kaşığı su ile açılıp kayısı marmeladına eklenir. 1-2 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra pişen pastanın üzerine yayılır. Kayısı kompostosu ve bademle süslenir
500 gram labne peyniri
1 su bardağı şeker
200 mlt krema
Yarım limon suyu
1 vanilya çubuğu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yumurta
Üzeri için:
10 yemek kaşığı kayısı marmeladı
2 su bardağı + 4 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için:
Kayısı kompostosu
Badem
YAPILIŞI:
Eritilmiş tereyağı, yulaflı bisküvi ve burçaklı bisküvi rondodan geçirilir. Fındık içi ve süt eklenip tekrara rondodan geçirilir. 26 cm çaplı kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır. Buzdolabında yarım saat bekletilir. Diğer tarafta peynirli harç için labne peyniri ve şeker mikserle çırpılır. Krema, limon suyu, vanilya özü, nişasta ve un eklenip tekrar çırpılır. Hafifçe çırpılmış yumurtalar karışıma eklenip yavaşça karıştırılarak yedirilir. Kalıptaki bisküvi tabanının üzerine aktarılır. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirilir. Üzeri için kayısı marmeladı 2 su bardağı su ile inceltilip kaynatılır. Nişasta 4 yemek kaşığı su ile açılıp kayısı marmeladına eklenir. 1-2 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra pişen pastanın üzerine yayılır. Kayısı kompostosu ve bademle süslenir

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder