28 Mart 2014 Cuma

Bolu kebabı

4 kişilik
...
Bolu kebabı malzemeleri
4 Adet palıcan
400 gr kuşbaşı doğranmış et
2 Adet soğan
250 gr mantar
2 Adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 Su bardağı et suyu veya su
Sıvıyağ Tuz
karabiber
Süslemek için
Domates
dolmalık biber dilimleri
Bolu kebabı hazırlanışı
Bolu kebabı: Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin. Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın. Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın. İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin. Diğer yandan, etleri bir tencereye alın. Etler suyunu çekine dek kavurun. Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin. 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin. 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin. Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın. Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin. Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun. Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın. Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin. Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın. Bolu kebabı artık hazır, afiyet olsun.


Nar ekşili pazı çorbası
4 kişilik
Nar ekşili pazı çorbası malzemeleri
...
1 demet pazı
1 soğan
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4~5 su bardağı tavuk suyu veya su
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Nar ekşili pazı çorbası hazırlanışı
Nar ekşili pazı çorbası: Yeşil mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. 2-3 dakika kaynattıktan sonra tencereden alıp kara suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Malzemeler yumuşadıktan sonra domates salçasını ilave edip karıştırın. Yeşil mercimeği ekleyin. 4 su bardağı suyu ve kimyonu ekleyip kaynamaya bırakın. 3-4 dakika kaynattıktan sonra ince doğradığınız pazıyı ilave edin. Pazı ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini, tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.Nar ekşili pazı çorbası artık hazır, afiyet olsun.
Nar ekşili pazı çorbası

    4 kişilik

Nar ekşili pazı çorbası malzemeleri

       1 demet pazı

       1 soğan

       1 diş sarımsak

       Yarım su bardağı yeşil mercimek

       2 yemek kaşığı zeytinyağı

       4~5 su bardağı tavuk suyu veya su

       2 yemek kaşığı nar ekşisi

       1 yemek kaşığı domates salçası

       1 çay kaşığı kimyon

       Tuz

       Karabiber

Nar ekşili pazı çorbası hazırlanışı
Nar ekşili pazı çorbası: Yeşil mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. 2-3 dakika kaynattıktan sonra tencereden alıp kara suyunu süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Malzemeler yumuşadıktan sonra domates salçasını ilave edip karıştırın. Yeşil mercimeği ekleyin. 4 su bardağı suyu ve kimyonu ekleyip kaynamaya bırakın. 3-4 dakika kaynattıktan sonra ince doğradığınız pazıyı ilave edin. Pazı ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini, tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.Nar ekşili pazı çorbası artık hazır, afiyet olsun.


UYKUSUZLUK YA DA ZOR UYKUYA DALANLAR İÇİN NEFİS KOKAN BİR ÇÖZÜM: LAVANTA UÇUCU YAĞI

Uykusuzluk, depresyon, sinirlilik gibi duyguları tedavi eder. Ense ve baş ağrılarını giderir. 

Cilde direkt uygulanabilen çok az sayıdaki uçucu yağdan biridir. Buhurdanlıkta veya sabit yağlarla karıştırılarak masaj yoluyla da kullanılır. Buhurdanlığa suyu koyduktan sonra 2-3 damla lavanta uçucu yağı eklemeniz yeterlidir.

Hemen hemen tüm uçucu yağlar ile birlikte kullanılabilir. Meyve kabuğundan soğuk press yöntemi ile üretilmiştir. Aromatik saf uçucu yağdır. Bitkinin çiçeklerinden su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilir.

Lavanta Uçucu Yağı için:
http://www.kundo.co/urunler/kisisel-bakim/sac--vucut/urun-detay/lavanta-ucucu-yagi

Buhurdanlık için:
http://www.kundo.co/urunler/dogal-temizlik/genel/urun-detay/seramik-buhurdanlik

Ben lavanta yağını üstüne damlatıp yanımda taşırım diyorsanız, uçucu yağ lületaşı koku plağı için:
http://kundo.co/urunler/dogal-temizlik/genel/urun-detay/luletasi-koku-plaklari 

Huzurlu ve rahat bir uyku çekeceğiniz bir gece diliyoruz:)

UYKUSUZLUK YA DA ZOR UYKUYA DALANLAR İÇİN NEFİS KOKAN BİR ÇÖZÜM: LAVANTA UÇUCU YAĞI
Uykusuzluk, depresyon, sinirlilik gibi duyguları tedavi eder. Ense ve baş ağrılarını giderir.
Cilde direkt uygulanabilen çok az sayıdaki uçucu yağdan biridir. Buhurdanlıkta veya sabit yağlarla karıştırılarak masaj yoluyla da kullanılır. Buhurdanlığa suyu koyduktan sonra 2-3 damla lavanta uçucu yağı eklemeniz yeterlidir.
Hemen hemen tüm uçucu yağlar ile birlikte kullanılabilir. Meyve kabuğundan...
soğuk press yöntemi ile üretilmiştir. Aromatik saf uçucu yağdır. Bitkinin çiçeklerinden su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilir.
Lavanta Uçucu Yağı için:
http://www.kundo.co/urunler/kisisel-bakim/sac--vucut/urun-detay/lavanta-ucucu-yagi
Buhurdanlık için:http://www.kundo.co/urunler/dogal-temizlik/genel/urun-detay/seramik-buhurdanlik
Ben lavanta yağını üstüne damlatıp yanımda taşırım diyorsanız, uçucu yağ lületaşı koku plağı için:

Dostlar Kervanı'nın fotoğrafı.


 




Hiç yorum yok: