


SARAYLI TATLISI
Malzemeler:
2 su bardağı susam
1 su bardağı leblebi
1 su bardağı ceviz...
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Zeytinyağı
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
5 bardak şeker
5 bardak su
3 damla limon
Yapılışı:Hamuru için unun üzerine 1 adet yumurta kırılır, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tutam tuz eklenip azar azar su dökülerek toparlanana kadar yoğrulur. Şerbeti için 5 bardak şeker 5 bardak suyla kaynatılır. 3 damla limon eklenip ocaktan alınır. İçi için; susam pembeleşene kara kavrulup dövülür. Leblebi ve ceviz de dövülüp susamla karıştırılır. Hamurdan küçük bezeler alınır. Her beze açılıp enine 3 parmak genişliğinde şeritlere kesilir. Kesilen şeritler iç harçla birlikte kalem gibi sarılır ve burulup 1 su bardağı sıvı yağla yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Saraylı tatlısı odun ateşinde veya ocak üzerinde çevrilip ters yüz edilerek pişirilir. Pişen tatlıya ılık şerbet dökülür, üzerine susam serpilir.
Saraylı Tatlısı servise hazırdır
http://www.lezzetliyemektariflerim.com/57-armutlu-milfoy.html
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com/ elmalı turta
**************
Kayseri Yağlaması
Malzemeler
Krepiçin;
2 su bardağı süt...
1.5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Tuz
Kayseri Yağlaması
Malzemeler
Krepiçin;
2 su bardağı süt...
1.5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Tuz
Ara katlar için;
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Birkaç demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
İsteğe bağlı sarımsak
Üzerine rendelenmiş kaşar
Yapılışı;
Bu tabii ki gerçek kayseri yağlaması değil. Yalancı tariflere yetişseydi etkinlik için de bu tarifi hazırlayabilirdim. Yalancı Narlı Sütlaç'la katılabildim sadece... Bu da benim yalancılarımdan biri oldu böylece...
Krep için bütün malzemeleri bir kapta hiç un topağı kalmayacak şekilde çırpın. Teflon bir tavada birer kepçe pişirerek bir kapa alın. Bu ölçülerle 8 - 10 adet krep çıkıyor.
Yemeklik doğradığınız soğan ve kırmızı biberi varsa sarımsağı yağda kavurun, salçayı katıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Kıymayı karışıma alın suyunu salıp çekene kadar tekrar kavurun. Küp doğranmış domates ve baharatları ekleyin, domatesler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan maydanozu ekleyin bir kaç kez karıştırın ve ocaktan alın.
Bir fırın kabına yağlı kağıt serin, krebin birini tepsiye alın. Üzerine kıymalı harçtan yayın. Damak zevkinize bağlı olarak kıymanın miktarını ayarlayabilirsiniz. Krep + kıyma + krep + kıyma olacak şekilde en üst katta kıyma kalana kadar bütün malzemeyi dizin. En üstüne kaşar rendesi dökün. 180 derecede önce alt + üst sonra sadece üst olacak şekilde kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun...
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Birkaç demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
İsteğe bağlı sarımsak
Üzerine rendelenmiş kaşar
Yapılışı;
Bu tabii ki gerçek kayseri yağlaması değil. Yalancı tariflere yetişseydi etkinlik için de bu tarifi hazırlayabilirdim. Yalancı Narlı Sütlaç'la katılabildim sadece... Bu da benim yalancılarımdan biri oldu böylece...
Krep için bütün malzemeleri bir kapta hiç un topağı kalmayacak şekilde çırpın. Teflon bir tavada birer kepçe pişirerek bir kapa alın. Bu ölçülerle 8 - 10 adet krep çıkıyor.
Yemeklik doğradığınız soğan ve kırmızı biberi varsa sarımsağı yağda kavurun, salçayı katıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Kıymayı karışıma alın suyunu salıp çekene kadar tekrar kavurun. Küp doğranmış domates ve baharatları ekleyin, domatesler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan maydanozu ekleyin bir kaç kez karıştırın ve ocaktan alın.
Bir fırın kabına yağlı kağıt serin, krebin birini tepsiye alın. Üzerine kıymalı harçtan yayın. Damak zevkinize bağlı olarak kıymanın miktarını ayarlayabilirsiniz. Krep + kıyma + krep + kıyma olacak şekilde en üst katta kıyma kalana kadar bütün malzemeyi dizin. En üstüne kaşar rendesi dökün. 180 derecede önce alt + üst sonra sadece üst olacak şekilde kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder