28 Mart 2014 Cuma

Kaju (Anacardium occidentale ), sakız ağacıgiller (Anacardiaceae) familyasından bir tropikal iklim bitkisi olduğunu öğretti bu paylaşım !.
- Так растет кешью
KATMER POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardağı ilik süt
1 cay bardağı sıvı yağ...

1 tatlı kasığı sirke
1 yumurta
2 cay kasığı seker
2 cay kasığı tuz
1 küçük paket yas maya (42 gr)
3 -3,5 su bardağı un
Bezeleri açmak için az un ve mısır nişastası
Arasına sürmek için: 100 gr tereyağı
İç malzemesi: 200 gr beyaz peynir yarım demet maydanoz

Yapılışı:
Ilık sütle maya ve seker ıslatılır.
Un bir leğene konur ortası havuz gibi açılır, içine yumurtanın beyazı ilave edilir, sarısı ayrılır.
Sıvıyağ, sirke, kabartilan maya ve süt karışımı, tuz yoğrulur. Yumuşak bir hamur yapılır.
Mayalanması için hamur bir kenarda bekletilir, yarım saat sonra 8 tane beze yapılır.
Bezeleri açmak için mısır nişastası ve az un karışımı kullanılabilir. Bezeler küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve açılan her bezenin üzeri yumuşak tereyağı ile elle yağlanır, üst üste kapatılır.
En üst kata tereyağı sürülmez ve resimdeki gibi yuvarlak büyük bir yufka yapılır ama merdaneyle fazla inceltilmeden açılır.
Daha sonra bıçak yardımı ile açılan hamur kesilir 12 parçaya bölünür. (Yufkanın ebadına göre 14–16 parçaya bölünebilir, daha kibar olur)
Her parçanın üzerine maydanozlu peynir karışımı konup sigara böreği gibi sarılır. Tepsiye dizilip bir kenarda 30 dakika bekletilir, üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı, üstü kızarana kadar pişirilir ve ılıkken servis edilir.

Afiyet Olsun…

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI
Şalgam suyunun en önemli hammaddesi mor havuç başlı başına A vitamini deposudur. Bu özelliği ile göz sağlığına katkısı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Şalgam suyu vücut için doğal ve katkısız bir besin kaynağıdır. Antioksidan kaynağıdır. Hücre yenileyici özelliği vardır. Bağırsakları çok iyi çalıştırır ve böylece kabızlığı önler.Fazla kiloların atılmasına yardımcı olur. İştahı açar. Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır. B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır. Mide ve karaciğere faydalıdır. Kalsiyum,potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir. Kalsiyum-potasyum yönünden çok zengindir ve afrodizyak özelliği vardır. Vücuttaki toksinleri atar, stresten kurtarır. Şeker hastalığına iyi geldiği biliniyor. Özellikle kış mevsiminde grip ve soğuk algınlığına çok iyi geldiği bilinir.
ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI
Şalgam suyunun en önemli hammaddesi mor havuç başlı başına A vitamini deposudur. Bu özelliği ile göz sağlığına katkısı bilimsel olarak ...kanıtlanmıştır. Şalgam suyu vücut için doğal ve katkısız bir besin kaynağıdır. Antioksidan kaynağıdır. Hücre yenileyici özelliği vardır. Bağırsakları çok iyi çalıştırır ve böylece kabızlığı önler.Fazla kiloların atılmasına yardımcı olur. İştahı açar. Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır. B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır. Mide ve karaciğere faydalıdır. Kalsiyum,potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir. Kalsiyum-potasyum yönünden çok zengindir ve afrodizyak özelliği vardır. Vücuttaki toksinleri atar, stresten kurtarır. Şeker hastalığına iyi geldiği biliniyor. Özellikle kış mevsiminde grip ve soğuk algınlığına çok iyi geldiği bilinir.

 
 

Hiç yorum yok: