HİNDİ ETLİ VE KURU MEYVELİ PİLAV
Ben böyle baharatli lezzetleri sevdiğim için mi bilmiyorum ama bana pilav harika geldi. Umarim sizde beğenirsiniz. Bu pilavi y...ilbaşlarinda tavuk ya da hindi yaninda rahatlikla servis edebilirsiniz
Ben böyle baharatli lezzetleri sevdiğim için mi bilmiyorum ama bana pilav harika geldi. Umarim sizde beğenirsiniz. Bu pilavi y...ilbaşlarinda tavuk ya da hindi yaninda rahatlikla servis edebilirsiniz
1 adet iri boy hindi budu
2 su bardaği baldo pirinç
3 su bardaği haşladiğiniz hindinin suyu
Siviyağ ya da tereyağ ( pirinci kavurmak için)
1 büyük soğan
3-4 adet iri doğranmis kuru siyah erik
1 avuc file badem
8-10 tane kuru siyah uzum
1 avuc kadar sari üzüm
1 avuc kadar iri doğranmiş ceviz
1 avuç dolmalik fistik
1 avuç dolmalik üzüm
Tuz
Karabiber
Tarçin
Kimyon
Ilk önce hindinizi haşlayin ve soğuyunca irice didikleyin. (Haşlama yerine hindinizi firinda da pişirebilirsiniz. Sadece biraz daha uzun sürer ama çokda lezzetli olur !) Haşlarken içine tuzunuzu atin. Haşladiğiniz suyundan 3 bardak ayirin. Bir tencereye tereyağini koyun ve iyice yikadiğiniz pirinçleri kavurun. Daha sonra üstüne 3 su bardaği hindi suyunu ekleyip pilavinizi sade olarak pişirin.( hindi suyunda da tuz olduğunu göz önünde bulundurarak pilava ona göre tuz atin.) Pilav pişince altini kapatip tüm baharatlarini atin. Ve pilavi demlenmeye birakin (Tarcin, kimyon, karabiber oranlarini zevkinize göre ayarlayin). Pilaviniz demlenirken ayri bir tencerede yemeklik doğranmis soğani kavurun. Daha sonra tüm kuru meyveleri soğana katip kavurmaya devam edin. 7-10 dakika kısık ateşte kavurmaniz yeterli .daha sonra kavrulan tüm meyveleri önceden pişmis pilavla harmanlayin. Etleri yanina koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: icine zevkinize göre farkli baharatlar ve kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.
*******
https://www.facebook.com/photo.php?v=617721028297605
http://www.interestingengineering.com/
http://www.nefisyemektarifleri.com/karniyarik-borek/
Balık Böreği Tarifi
http://www.lezzetliyemektariflerim.com/58-balik-boregi.html
http://semadanlezzetler.blogspot.com.tr/2014/03/firinda-sigara-boregi.html
Kolay Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
Pastırmalı Sebzeli Börek..
Malzeme:

http://www.yemekpisiriyorum.com/recipe/noodle-corbasi/
2 su bardaği baldo pirinç
3 su bardaği haşladiğiniz hindinin suyu
Siviyağ ya da tereyağ ( pirinci kavurmak için)
1 büyük soğan
3-4 adet iri doğranmis kuru siyah erik
1 avuc file badem
8-10 tane kuru siyah uzum
1 avuc kadar sari üzüm
1 avuc kadar iri doğranmiş ceviz
1 avuç dolmalik fistik
1 avuç dolmalik üzüm
Tuz
Karabiber
Tarçin
Kimyon
Ilk önce hindinizi haşlayin ve soğuyunca irice didikleyin. (Haşlama yerine hindinizi firinda da pişirebilirsiniz. Sadece biraz daha uzun sürer ama çokda lezzetli olur !) Haşlarken içine tuzunuzu atin. Haşladiğiniz suyundan 3 bardak ayirin. Bir tencereye tereyağini koyun ve iyice yikadiğiniz pirinçleri kavurun. Daha sonra üstüne 3 su bardaği hindi suyunu ekleyip pilavinizi sade olarak pişirin.( hindi suyunda da tuz olduğunu göz önünde bulundurarak pilava ona göre tuz atin.) Pilav pişince altini kapatip tüm baharatlarini atin. Ve pilavi demlenmeye birakin (Tarcin, kimyon, karabiber oranlarini zevkinize göre ayarlayin). Pilaviniz demlenirken ayri bir tencerede yemeklik doğranmis soğani kavurun. Daha sonra tüm kuru meyveleri soğana katip kavurmaya devam edin. 7-10 dakika kısık ateşte kavurmaniz yeterli .daha sonra kavrulan tüm meyveleri önceden pişmis pilavla harmanlayin. Etleri yanina koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: icine zevkinize göre farkli baharatlar ve kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.
*******
https://www.facebook.com/photo.php?v=617721028297605
http://www.interestingengineering.com/
http://www.nefisyemektarifleri.com/karniyarik-borek/
Balık Böreği Tarifi
http://www.lezzetliyemektariflerim.com/58-balik-boregi.html
http://semadanlezzetler.blogspot.com.tr/2014/03/firinda-sigara-boregi.html
Kolay Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
Muzlu Karamelli Dürtük Kek
****************
Malzemesi:
****************
Malzemesi:
Keki için:
3 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
3,5 fincan un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Karamel Sosu için :
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket krema
Ara Kat için:
1 poşet krem şanti
2 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
Kekini hazırlamak için yumurtaları şekeri ve vanilyayı köpürene kadar çırpıp diğer kek malzemelerini ilave ediyoruz. Yağlanmış yuvarlak borcama harcımızı döküp 160c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz ve soğutuyoruz..
Karamel sosunu hazırlamak için teflon tavaya toz şekerimizi alıyoruz ve ocakta rengi çay rengi oluncaya kadar kadar eritiyoruz. 1 paket kremamızı içine katıyoruz ve kaynatıyoruz. Kremayı dökünce şekerimiz önce donuyor sonra kaynadıkça eriyip kremaya karışıyor. sosumuzu sütlü kahve rengine gelip kıvamı boza kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Kekimizin üzerinde geniş delikler açıyoruz. Krem şantimizi süt ile çırpıp soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz ve buzlukta biraz donmasını bekliyoruz. Çıkarıp üzerine muz dilimleri diziyoruz. En üstüne karamel sosumuzu kaşık yardımıyla döküp tepsimizin üzerine streç film sarıp tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.. Yaklaşık 1 gün beklemesini tavsiye ediyorum..
Afiyet olsun...
3 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
3,5 fincan un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Karamel Sosu için :
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket krema
Ara Kat için:
1 poşet krem şanti
2 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
Kekini hazırlamak için yumurtaları şekeri ve vanilyayı köpürene kadar çırpıp diğer kek malzemelerini ilave ediyoruz. Yağlanmış yuvarlak borcama harcımızı döküp 160c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz ve soğutuyoruz..
Karamel sosunu hazırlamak için teflon tavaya toz şekerimizi alıyoruz ve ocakta rengi çay rengi oluncaya kadar kadar eritiyoruz. 1 paket kremamızı içine katıyoruz ve kaynatıyoruz. Kremayı dökünce şekerimiz önce donuyor sonra kaynadıkça eriyip kremaya karışıyor. sosumuzu sütlü kahve rengine gelip kıvamı boza kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Kekimizin üzerinde geniş delikler açıyoruz. Krem şantimizi süt ile çırpıp soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz ve buzlukta biraz donmasını bekliyoruz. Çıkarıp üzerine muz dilimleri diziyoruz. En üstüne karamel sosumuzu kaşık yardımıyla döküp tepsimizin üzerine streç film sarıp tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.. Yaklaşık 1 gün beklemesini tavsiye ediyorum..
Afiyet olsun...
Pastırmalı Sebzeli Börek..
Malzeme:
5 yufka (8 parça üçgene bölünmüş)
Harç için:
1 rende patates
2 sap ince kıyım pırasa
100 gr ince kıyım pastırma
100 gr rende kaşar
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Not: Tuzu az kullanın derim. Pastırma kendi tuzunu salıyor.
sos için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Harç malzemelerimizden zeytinyağı, pırasa ve patatesi bir tavaya alıp pişiriyoruz. Kaşar peyniri ve pastırmayı en sona katıyoruz. Tuzunu karabiberini ekliyoruz.
Yufkalarımızı tezgaha üstüste yayıyoruz. Önce dörde sonra her bir üçgeni ikiye bölüyoruz. Tek bir üçgeni alıp üzerine sütlü karışımdan kaşıkla yayıp üzerine ikinci bir üçgen koyup tekrar sütlü karışımdan döküyoruz ve harç malzememizden biraz koyup önce yanları içe katlayıp rulo yapıyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz. En son üzerine tereyağı sürüp bıçakla hafif çiziyoruz. Önceden ısıtılmış 170c fırında pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra üzerine bir tepsi kapatıyoruz. Ilınınca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..
Harç için:
1 rende patates
2 sap ince kıyım pırasa
100 gr ince kıyım pastırma
100 gr rende kaşar
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Not: Tuzu az kullanın derim. Pastırma kendi tuzunu salıyor.
sos için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Harç malzemelerimizden zeytinyağı, pırasa ve patatesi bir tavaya alıp pişiriyoruz. Kaşar peyniri ve pastırmayı en sona katıyoruz. Tuzunu karabiberini ekliyoruz.
Yufkalarımızı tezgaha üstüste yayıyoruz. Önce dörde sonra her bir üçgeni ikiye bölüyoruz. Tek bir üçgeni alıp üzerine sütlü karışımdan kaşıkla yayıp üzerine ikinci bir üçgen koyup tekrar sütlü karışımdan döküyoruz ve harç malzememizden biraz koyup önce yanları içe katlayıp rulo yapıyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz. En son üzerine tereyağı sürüp bıçakla hafif çiziyoruz. Önceden ısıtılmış 170c fırında pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra üzerine bir tepsi kapatıyoruz. Ilınınca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..

Cesurca söyleyebilirim ki bir çorba ancak bu kadar güzel olabilir. Sizlere özel hazırladığımız bu tarifin yapımı oldukça kolay. Bu tarif başka hiçbir yerde yok. Özellikle nezle, girip gibi hasta olduğunuz dönemlerde denemenizi tavsiye ederim....
HAŞHAŞLI VE ÇİLEKLİ PASTA
Değişik ve hafif bir pasta yapmak isteyenler bu lezzete bayilacak. Hem çitir çitir hemde çileğin müthiş lezzetiyle birlesince yemeye ...doyamayacağiniz bir pasta !
Değişik ve hafif bir pasta yapmak isteyenler bu lezzete bayilacak. Hem çitir çitir hemde çileğin müthiş lezzetiyle birlesince yemeye ...doyamayacağiniz bir pasta !
4 yumurta
4 kahve fincani şeker
5 kahve fincani un
1 kahve fincani sıkılmış limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 kahve fincani siviyağ
1 kahve fincani süt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardaği haş haş
Kremasi için;
1 yumurta
3 yemek kaşiği un
1 yemek kaşiği tereyağ
1 vanilya
3 su bardaği süt
4 yemek kasigi seker
2 yemek kaşiği toz çilekli nesquik (isteğe bağli)
Üstü için
750 gr kadar çilek
1 paket tart jölesi
Süslemek için şam fistiği
Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çirpin. Daha sonra tüm sivi malzemeleri ekleyin. Unu ve kabartma tozunu içine eleyin.limon kabuğunu ekleyin. unu koyduktan sonra çok fazla çirpmayin ki sönmesin ! Yağlinmis unlanmis bir kek kalibina yada altina yağli kağit serilmis bir kelepçeye dökerek 160-170 derece önceden isitilmiş firinda pişirin. Kekiniz pişince soğumasi için bir kenara alin. O arada krema malzemelerinin tümünü bir tencerede devamli kariştirarak muhallebi gibi pişirin. Toz nesquiği sütün içinde eriterek kremaya ekleyebilirsiniz. Eğer evde yoksa koymasanizda olur. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin arasina kremanizin yarisini koyun. Ve çilekleri dilimleyerek arasina dizin. Üst katinada ayni islemi yapin. En üstüne kalan kremanizi sürün. çileklerle istediğiniz şekilde süsleyin. En son bir paket tart jölesini tarife göre hazirlayip bir firça yardimiyla çileklerin üstüne sürün. Çileklerin üstüne jöle sürmezseniz kisa sürede kararir ! Daha sonra pastanizin yan tarafini şan fistiği yada findik kiriklari ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not : ayni tarifi muzla da yapabilirsiniz !


4 kahve fincani şeker
5 kahve fincani un
1 kahve fincani sıkılmış limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 kahve fincani siviyağ
1 kahve fincani süt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardaği haş haş
Kremasi için;
1 yumurta
3 yemek kaşiği un
1 yemek kaşiği tereyağ
1 vanilya
3 su bardaği süt
4 yemek kasigi seker
2 yemek kaşiği toz çilekli nesquik (isteğe bağli)
Üstü için
750 gr kadar çilek
1 paket tart jölesi
Süslemek için şam fistiği
Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çirpin. Daha sonra tüm sivi malzemeleri ekleyin. Unu ve kabartma tozunu içine eleyin.limon kabuğunu ekleyin. unu koyduktan sonra çok fazla çirpmayin ki sönmesin ! Yağlinmis unlanmis bir kek kalibina yada altina yağli kağit serilmis bir kelepçeye dökerek 160-170 derece önceden isitilmiş firinda pişirin. Kekiniz pişince soğumasi için bir kenara alin. O arada krema malzemelerinin tümünü bir tencerede devamli kariştirarak muhallebi gibi pişirin. Toz nesquiği sütün içinde eriterek kremaya ekleyebilirsiniz. Eğer evde yoksa koymasanizda olur. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin arasina kremanizin yarisini koyun. Ve çilekleri dilimleyerek arasina dizin. Üst katinada ayni islemi yapin. En üstüne kalan kremanizi sürün. çileklerle istediğiniz şekilde süsleyin. En son bir paket tart jölesini tarife göre hazirlayip bir firça yardimiyla çileklerin üstüne sürün. Çileklerin üstüne jöle sürmezseniz kisa sürede kararir ! Daha sonra pastanizin yan tarafini şan fistiği yada findik kiriklari ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not : ayni tarifi muzla da yapabilirsiniz !


Malzemeler
- 1 kg tirsi balığı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tutam tuz
- Bir miktar roka
- 4 adet küçüklerinden kırmızı turp
- 1 tutam dere otu
Yapılış
Aşama 1
İlk önce balıklarımızın içini güzelce temizliyoruz. Kafalarını ayırmayın ve temizlerken dikkat edin piştikçe çok fazla dağılan bir balık bu sebeple temizlerken çok fazla hırpalamamak gerekiyor. Temizledikten sonra bir süre süzgeçten geçirip iyice suyunun akması için 5-10 dakika bekliyoruz. Ardından tuzumuzu ilave ediyoruz. Balıklarımız pişirmeye hazır.
Aşama 2
Balıklarımız hazır olduktan sonra. Bir tavanın içine yarım bardak sıvı yağımızı ilave ediyoruz ( tereyağ ile de çok iyi oluyor denmekte ) yağımız kızdıktan sonra balıklarımızı tek tek dizip kızartıyoruz. 2 tarafının da iyice kızarmış olduğundan emin olduktan sonra balıklarımızı tavadan alıyoruz.
Aşama 3
Servis ederken tabağımızın kenarlarına 1 miktar roka , güzelce dilimlenmiş turp ve bir tutam dere otu yerleştirerek servis ediyoruz.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder