2 Ağustos 2012 Perşembe

iftarlık


İSKENDER KEBAP



250 gr dana eti


3-4 Adet domates


2 adet iri soğan


2 diş sarımsak


1 yemek kaşığı tereyağı


Sarımsaklı yoğurt


1 veya 2 pide ekmeği


2-3 yemek kaşığı sıvı yağ


tuz


Hazırlanışı:


Eti döner eti inceliğinde doğrayın, tavaya sıvı yağı ve doğramış olan etleri ilave edip kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan domatesleri, soğanları, iki diş sarmısağı küçük bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatın, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin. Etler suyunu çekince biraz tuz ilave edin ve kısık ateşte kızarmasını sağlayın.Pideleri fındık büyüklüğünde küp, küp doğrayın servis tabağına paylaştırın.(kıtır seviyorsanız 10dakika kadar fırınlayadabilirsiniz.) Kızarmış olan etleri servis tabağında pidelerin üzerine paylaştırın, hazırladığınız domates sosunu, ve isteğe göre kızartığınız tereyağını sırayla pidelerin üzerine yayın sarımsaklı yoğurdu da yanına koyup servis edin.


not:domatesli sos yapmak istemezseniz salçalı sos da yapabilirsiniz. ****

HİNT KEBABI


-500 gr kuzu kıyma (dana kıymayla da denedim güzel oldu)


-1 adet orta boy soğan (ince ince doğranmış)


-1 tutam taze nane (ince ince doğranmış)


-1 tutam maydonoz (ince ince doğranmış)


-8 gr zencefil , ezilmiş


-2 gr Kırmızı toz biber (ya da istenilen ölçüde)


-2 gr Kimyon (ya da istenilen ölçüde)


-2 gr Kişniş (ya da istenilen ölçüde)


-2 gr paprika kırmızı biber (ya da istenilen ölçüde)


-1 gr (çok çok az ) arnavut biberi


-Bir tutam tuz


-3 çorba kaşığı sıvı yağ


-Küçük çöp şişler










Yağ hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup kuzu kıyma (ya da dana kıyma) ile beraber iyice yoğuruyoruz. Daha sonra bu karışımı buzdolabına koyup 2 saat dinlendiriyoruz.






2 saat buzdolabında dinlenmiş olan karışımımızı istenilen kalınlıkta silindirik şekiller verip çöp şişlerimize geçiriyoruz.Fırını ızgara şekline ayarlayıp (eğer fırında ızgara yapamıyorsak , teflon bir tavada çok az yağ ile pişirebiliriz.Fakat köftelerimiz 12 cm uzunluğunda yassı şekilde olmalı ) ısınmasını bekliyoruz.


Şişlere dizdiğimiz köftelerimizin üzerlerini bir fırça ile yağlayıp ısınmış olan fırında her 5-7 dk da bir çevirerek pişiriyoruz.






Biraz yoğurt ve pilav ile yada lavaş arasında servis yapabiliriz...


Benim favori kebaplarımdan birisidir




Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: