2 Ağustos 2012 Perşembe

günden



ÇÖKERTME KEBABI


600 gr bonfile


8 adet orta boy patates


1 yemek kaşığı tereyağ (üzeri için)


1 tatlı kaşığı pul biber (üzeri için)


1 su bardağı yoğurt


2-3 diş dövülmüş sarımsak


2 yemek kaşığı zeytinyağ


1/2 demet ayıklanıp yıkanmış roka


Etlerin terbiyesi için:


1 adet rendelenmiş soğan


1 su bardağı süt


1 şişe maden suyu


2 yemek kaşığı zeytinyağ


1 tatlı kaşığı kimyon


1 tatlı kaşığı kekik


1 çay kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı tuz


Ön Hazırlık:


Bonfileyi ince uzun doğrayın. Etleri terbiyelemek için tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyup karıştırarak etleri de ekleyip üzerini kapatarak buzdolabında en az 5 saat bekletin ki etler yumuşacık olsun.


Hazırlanışı:


Yoğurdu tuz, dövülmüş sarımsak ve iki yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, önce incecik yuvarlak dilimleyip sonrada boylamasına ince şeritler kesin. Bir süre tuzlu suda beklettikten sonra (kızartınca lezzetli olmaları için) kızgın yağda kızartın. Patateslerin yağını süzüp servis tabağına yerleştirip üzerine hazırladığınız yoğurdu dökün. Ayrı bir yerde terbiye ettiğiniz etleri süzerek teflon tavada arkalı önlü pişirip, yoğurdun üzerine yerleştirin. Son olarak tereyağında pul biberi yakıp(çok az damak tadınıza göre salça da ilave edeblrsnz) çökertmenin üzerinde gezdirerek yanında roka ile servis yapabilirsiniz.


Muğla-Bodrum yöresine ait olan bu kebabı çok beğeneceğinizi umuyorum.





Hiç yorum yok: