2 Ağustos 2012 Perşembe

patates püreli köfte


herkese merhaba hayırlı ramazanlar ramazanda sofralarınız için et yemekleri sayfasını takip ediniz



PATATES PÜRELİ KÖFTE

1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi


Patates püresi için
2 -3adetorta boy patates
yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz


yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ


Köftesi için:


500 gr çekilmiş et


1 orta boy soğan


2 diş sarmısak


3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş) yada 3çorba kaşığı galeta unu


karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz


Hazırlanışı


Önce patates püresini hazırlayalım.Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra derince bir kapta ezin. Üzerine süt, tereyağ,tuz ve kaşar peynirini ekleyerek iyice harmanlayın.
Köfteyi hazırlayalım. çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek içi, yumurta ve baharatları iyice yoğurun. Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak resimdeki gibi bardak şeklinde şekillendirin. Bütün köfteleri yaptıktan sonra köftelerin iç kısımlarını patates püresi ile doldurun.
1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün. Fırına sürerek köfteler pişene kadar bekleyin daha sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve eriyene kadar fırında bekletin. Daha sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

FIRINDA ORMAN KEBABI



Malzemeler


Yarım kg kuşbaşı et(haşlanmış


1 adet domates


8-10 adet arpacık soğan yada yemeklik doğranmış 1adet soğan


2 adet yeşil biber


1 adet kırmızı biber


1 kase bezelye


1 adet patates(küp kesilmiş)


1 adet havuç(küp kesilmiş)


tuz


karabiber


kırmızı biber


2-3 diş sarımsak


2-3 kaşık salca


Hazırlanışı etimizi kendi suyunda haşlıyoruz eğer yumuşamadıysa biraz su ilavesi yapabilirsiniz.patatesi havucu küp doğrayıp çokaz bir yağda hafifi diri kalacak şekilde kızartıyoruz.soğanları sıvıyağda soteliyoruz.biberleri sarımsağı rendelenmiş domatesi(küpküp de doğrayabilirsiniz) ilave ediyoruz onları da soteleyip üstüne yumuşamış etlerimizi baharatlarını ilave edip biraz soteleyip ocaktan alıyoruz ve fırın kabına yada borcama etli karışımı boşatıyoruz üstüne kızarttığımız sebzeleri ilave ediyoruz.bezelyeleride kızarmış sebzelerin üzerine yerleştiriyoruz.bir kasede salçayı suyla açıp borcama ilave ediyoruz. en son olarak karabiber ,pul biber,tuz ve kekik ilave edip,180 dereceli fırında 30 dak. pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: