büyük kasede.
1,5 KİLO Ispanağın saaplarını kesip ince,ince doğrayın.
1Çay bardağı suda haşlayn.süzün,üzerine,
2 dilim bayat ekemğin içini ovalayın.
300 gram kıymayı,
1,yumurtayı kırın,
bir çykş karabiber,
bir çykş tuz,
2Diş sarımsağı ezin ekleyin.
yoğurun ve yassı köfteler yapın .
1,kaba un.
bir kaba yumurta çırpın ,
ve kızgın yağda kızartın,
ve yanında yoğus yapın ........afiyet olsun
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kreması
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- Ayrıca; 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
Yapılışı
- Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.) Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim.
Bize bu tarifi istanbul'dan gönderen Didem Hanıma teşekkür ederiz.
- Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder