30 Kasım 2011 Çarşamba

bugün


Etli Bulgurlu Lahana Sarma

Lahana sarmasını sevenler bu tarife bayılacak, Etli Bulgurlu Lahana Sarma...
Malzemeler:

200 gr yağsız dana kıyma
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 küçük boy lahana
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy domates
2 adet kuru soğan
1 avuç içi kadar maydanoz
Tuz, karabiber, nane,
kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Lahana yıkanıp, dış yaprakları atılır. 2 parçaya bölüp suda 1 -2 dakika haşlanır ve suyu süzülüp bir kenara alınır. Kıyma, ince kıyılmış soğan, pirinç, bulgur,salça, rendelenmiş domates, maydanoz, tuz, karabiber,nane ve az miktarda su eklenip karıştırılır. Lahanalar arılır. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edilip, kısık ateşte 1 saat pişirilip, isteğe bağlı olarak çırpılmış light yoğurt ilave edilerek servis edilir.

Hiç yorum yok: