4 Ekim 2011 Salı

semiz otu


Zetinyağlı Semizotu Yemeği


Malzemeler:
1 demet semizotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biber salçası
1 büyük domates
Üzerine için:1 kase yoğurt
1 diş sarımsak


Yapılışı:
Semizotunu iyice yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.Semizotunu 2 cm kalınlığında doğruyoruz.Tencereye zeytinyağını koyarak yemeklik doğradığımız soğanı bir iki karıştırıp salçayı ve domates rendesini ekliyoruz. 1 dakika kadar ateşte kavurduktan sonra tuzu, semizotunu ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve 1 çay bardağı kadar suyu ekliyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.Servis yaparken yoğurtlu sarımsak hazırlayarak üzerine döküyoruz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: