4 Ekim 2011 Salı

revani



REVANİ  TATLISI
Malzemeler


3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz az süt
1 limonun kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı irmik
6-7 yemek kaşığı un


şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı
- Öncelikle şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bunun için su ve şeker bir tencerede kaynatılır. Şerbet kaynayıp kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenip bir kaç dakika sonra altı kapatılır.
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve isteğe göre 1-2 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir.
- Vanilya, kabartma tozu ve irmik eklenir. Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan un da yavaş yavaş ilave edilir. Benim yağtığımda 7 kaşık un yeterli geldi, siz kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Bu şekilde kek yapar gibi revani hamuru hazırlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 170 derece fırında pişirilir.
- Revani fırından çıkınca soğuk şerbet üzerine gezdirilir. Öncesinde dilimlerseniz şerbeti daha iyi çekecektir.
- Soğuyunca hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: