4 Ekim 2011 Salı

sütlaç


Fırın Sütlaç

Malzemeler:
7 kase
* 4,5 su bardağı süt
* ½ su bardağı pirinç
* 1,5 su bardağı su
* 1 yumurta sarısı (iri yumurta)
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta+½ su bardağı su
* 1 mercimek büyüklüğünde damla sakızı
Yapılışı:


* Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün.1,5 su bardağı su ilave edin, pirinçler yumuşayana dek kısık ocakta pişirin.Gerekirse su ilave edebilirsiniz.
* Sütü ekleyip pirinçler yumuşayana dek 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
* ½ su bardağı su ile nişastayı pürüzsüz bir şekilde karıştırın.
* Damla sakızı ve nişastayı sürekli karıştırarak tencereye ilave edin.
* Ağır ateşte ve sürekli karştırarak göz göz olana dek pişirelim.
* 2 kepçe sütlacı büyük bir kaseye alıp ılıtalım.
* İçine çırpılmış yumurta sarısını ekleyip karıştıralım.
* Tenceredeki sütlacı ısıya dayanıklı kaselere paylaştıralım.
* Üzerlerine yumurtalı sütlacı paylaştırıp , kaseleri fırın tepsisine koyun.
* Tepsinin içine , kaselerin yarısına gelecek kadar su ilave edelim.
* Önceden 220 derecede ısıtılımış fırında sütlaçların üzeri kızarana dek pişirelim.
* Üzeri kızaran sütlacı fırından alıp ılıtalım.
* Sütlaçları buzdolabında2-3 saat soğutarak servis yapalım.

Hiç yorum yok: