
FINDIKLI KURABİYE
2 yumurta (birinin akını ayırın)
250 gr margarin
4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1pkt vanilya
Üzeri için
1su bardağı iri dövülmüş fındık
YAPILIŞI:
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Unu kaşıkla ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesin.
Hamuru 15 dk üzerini örterek dinlendirin.Yumurta akını çatalla iyice çırpın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve elinizle hafif bastırın.
Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra iri kıydığınız fındığa batırın.yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.
********

UN KURABİYESİ
1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
3,5-4 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri için:
pudra şekeri
Hazırlanışı:Margarin, Pudra şekeri, Un ve vanilyayı iyice yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her birini yaklaşık 30 cm boyunda uzatın. Üzerlerini çatal yardımı ile çizin, bıçakla dilimleyin. Yağlanmış tepsiye sıralayıp 170ºC’ ye ısıtılmış fırında pişirin.(üstü kızarmadan fırından alıyrz) Soğutup üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.afiyet olsun
not:margarin eriyene kadar hamuru iyice yoğurmamız gerekir.(hamur iyice özdeşleşecek)kurabiyelerinizde dağılma problemi yaşıyorsanız soğuk bir yerde 15-20dk bekletn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder