
çatal
100 gr. margarin ( yumuşak )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için )
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için; çörekotu
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi sırayla ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun-ince rulolar yapın.
Yaklaşık 10 cm. uzunluğunda kesip, 3 parçayı uçlarından birbirine birleştirin
Yağlanmış tepsiye çatalları yerleştirin.
Üzerlerine ayırdığınız 1 yumurta sarısını sürün ve çörekotu serpin.
180 derecede pişirin.
Çatallarınızı çay eşliğinde afiyetle yiyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder