11 Ekim 2011 Salı

günlük


çatal



100 gr. margarin ( yumuşak )


1 çay bardağı sıvıyağ


1 çay bardağı yoğurt


2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için )


1 yemek kaşığı şeker


1 yemek kaşığı mahlep


2 yemek kaşığı sirke


1 tatlı kaşığı tuz


1 paket kabartma tozu


Aldığı kadar un


Üzeri için; çörekotu






YAPILIŞI:


Tüm malzemeyi sırayla ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun.


Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun-ince rulolar yapın.


Yaklaşık 10 cm. uzunluğunda kesip, 3 parçayı uçlarından birbirine birleştirin


Yağlanmış tepsiye çatalları yerleştirin.


Üzerlerine ayırdığınız 1 yumurta sarısını sürün ve çörekotu serpin.


180 derecede pişirin.


Çatallarınızı çay eşliğinde afiyetle yiyin

Hiç yorum yok: