Öncelikle krep için hazırlayacağınız harç, yani krep hamurunuzun kıvamı önemli. Derince bir kabın içine un, yumurta, süt, çok az çiçek yağı ve su katıp çırparak hazırlayacağınız bu hamur için ilk kural şu: Hamurun pütür pütür hale gelmemesi, topaklaşmaması. Bunun için hızlıca ve uzunca bir süre çırpmak çok önemli. (Tabi bu süre gereğinden fazla da uzamamalı, süt ve yumurtanın özel durumundan bahsetmiştik) Bu noktada malzemelerin hangi sırayla birbirine karıştırılacağı da önemli. Kimi zaman ilk çırpmada un, süt, su kullanılıp, yumurtalar daha sonra eklenip çırpmaya devam edilmekte. Fakat ilk çırpma sırasında diğer malzemeler ile birlikte yumurta da aynı anda eklenirse (Hatta önce yumurta ve unu karıştırıp, ardından sütü azar azar katarak çırpılırsa ) topaklanma sorunu ortadan kalkacaktır. “Harcın içine kabartma tozu katmalı mıyım?” derseniz, bu elbette tercihinize kalmış. Daha dolgun krep dilimleri istiyorsanız kabartma tozu ekleyebilirsiniz. Şunu söyleyebiliriz ki, klasik bir krep lezzeti için kabartma tozuna gerek yok. Ayrıca kreplerin tatlı ya da tuzlu olması da damak tadınıza bağlı. Hamura ekleyeceğiniz bir miktar tuz ya da şekerle, tam aradığınız lezzette krepler yapabileceksiniz.
Yumurtayı nasıl ekleyeceğiniz de önemli bir püf noktası. Daha yumuşak bir krep hazırlamak isterseniz, yumurta akı ve sarısını ayırıp, önce sarısını hamur harcına eklemelisiniz. Yumurta akını ise ayrı bir kapta çırpıp, asıl harca azar azar katmalısınız. (Bkz: Daha yumuşak krepler için)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder