31 Ekim 2019 Perşembe

https://youtu.be/Rp7Ca3ImAdg


















Kahvaltılık Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adethazır yufka
  • 2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığıbeyaz peynir
  • 1 kasemaydanoz yaprağı
  • 4 adetkuru domates
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1 çay bardağısıvı yağ(ayçiçek veya zeytinyağı)

Kahvaltılık Gözleme Tarifinin Püf Noktası

El açması yufkaya göre hazır yufka daha çok yağ çeker. Beslenme alışkanlıklarınıza göre yağ miktarını artırabilir ve azaltabilirsiniz.Kahvaltılık Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru domatesleri bir kase su içine yerleştirerek yumuşamaları için bekletin.
  2. Bu sırada kaşarı rendeleyerek  geniş bir kaseye alın.
  3. Üzerin beyaz peyniri ufalayarak ekleyin.
  4. Maydanozları ince ince doğrayın ve kaseye koyarak karıştırın.
  5. Son olarak yumuşayan kuru domatesleri minik küpler halinde kesin ve tuzla beraber kaseye ekleyerek iç harcını güzelce karıştırın.
  6. Yufkayı tezgaha yayın ve iç kısımda kalan yüzeyine bir fırça ile sıvı yağdan sürün. Aynı işlemi diğer yufka için de tekrarlayın.
  7. İç harcı iki yufkaya eşit şekilde dağıtın.
  8. Önce kenarlardan ortaya yufkayı katlayın, ve içte kalacak kısımlar biraz daha sıvı yağ sürün.
  9. Yufkanın üst ve alt kenarlarını da ortaya doğru katlayın. Gözlemeniz son haliyle kare şeklinde gözükmeli.
  10. Son olarak üstte kalan kısmına da yağ sürün ve orta ateşteki tavaya alarak pişirmeye başlayın.
  11. Yufkanın pişen kısmı göz göz olup çıtırlaşınca ters çevirin ve üst yüzeyine bir miktar daha yağ sürün.
  12. Alt kısmı çıtırlaşınca tavadan alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
  13. https://yemek.com/tarif/yumurta-dolmasi/
  14. Patates boranisi tarifi

    Patates Boranisi Tarifi

  15. Malzemeler:

  16. 3 adet büyük boy patates
  17. 1 adet kuru soğan
  18. 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  19. 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  20. 1 çay kaşığı karabiber
  21. 1 tatlı kaşığı tuz
  22. Sosu için:

  23. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  24. 1 yemek kaşığı biber salçası
  25. 1/2 çay bardağı su
  26. 3 diş sarımsak
  27. 1 su bardağı yoğurt
  28. 7-8 dal maydanoz (üzeri için)
  29. Akşam yemeğinde et yemek şart değil ya. Etsiz de muhteşem lezzetlere imza atılabileceğinin kanıtı bu nefis tarif, sofradaki herkesi doyurmaya yeter!

    Nasıl Yapılır?

    Patatesleri haşlanmaya bırakın. Onlar haşlanırken soğanları yemeklik olarak doğrayıp zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince üzerine baharatları da ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Yoğurt sos için yoğurt ve rendelenmiş sarımsakları güzelce karıştırın. Sosu için ayrı bir tencere çıkarın, içine önce zeytinyağını ardından salçayı ekleyip kavurmaya başlayın. Salça kokusu çıkınca üzerine suyu ekleyin, kıvam alan sosu ocaktan alın.
    Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup ezin. Tavada kavurduğunuz soğanların üzerine ekleyip bu şekilde de 1 dakika kavurun. Ardından mutfak robotu ya da patates ezeceği, çatal gibi araçlarla soğanlı patates karışımını püre haline getirin. Ellerinizi ıslatıp bu püreye avcunuzla şekil verin ve servis tabağına yerleştirin. Üzerine önce yoğurt sosu, ardından salçalı sosu ve son olarak ince ince doğradığınız maydanozları gezdirin. Afiyet olsun.
    Detaylı tarifi için buraya: Patates boranisi tarifi
  • https://youtu.be/SJf5jEPlppc                                   Fırında peynirli karnabahar tarifi

  • Malzemeler:

  • 800 gram karnabahar(haşlanmış)
  • 100 gram toz parmesan
  • 6 dilim mozarella peyniri
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 8 dal taze kekik (doğranmış)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Mis gibi karnabaharların en lezzetli hallerinden biri o. Uzayan peynirleriyle lezzeti de uzayacak, sofranın en sevilen ismi o olacak.

    Nasıl Yapılır?

    Eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu bir kaseye alıp güzelce karıştırın. Haşladığınız karnabaharların yarısını bir fırın kabına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirip karıştırın. Toz parmesan, mozarella peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri karnabaharların hemen her yerine gelecek şekilde serpiştirin. Kremanın 2/3'ünü de üzerine dökün. Kalan karnabaharları da üzerine aktarın. Kalan toz parmesan ve kaşar peyniri de üzerine serpiştirin. Son olarak kremanin geri kalanını ve taze kekik yapraklarına üzerine ilave edin ve önceden ısıtmaya başladığınız 180 derece fırında 25 dakika pişirip servis edin. Afiyet olsun.
    Detaylı tarifi için buraya: Fırında peynirli karnabahar tarifi
  • https://youtu.be/5dmV7e8jEB0

  • https://yemek.com/pratik-ana-yemek-tarifleri/

    Patatesli sulu köfte tarifi

  • Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı ince bulgur
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Anne elinden çıkmış o mis gibi sulu köftelerin lezzetini yeniden yakalamaya, hem de bu kez kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz?

    Nasıl Yapılır?

    Kıyma, bulgur, rendelenmiş sarımsaklar, tuz ve karabiberi bir karıştırma kabına aktarın, malzemeler iyice harmanlanana dek yoğurun ve cevizden biraz daha küçük parçalara ayırarak yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri un serptiğiniz bir tepsiye aktarın ve tepsiyi sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağlayın. Bir tencereye zeytinyağını aktarın, içine yemeklik olarak doğradığınız soğanları aktarıp kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşince içine salçayı da ekleyin, kavurmaya devam edin. ardından iri iri doğradığınız patatesleri de karışıma ilave edin. Biraz daha kavurduktan sonra tencereye patateslerin üzerini seçecek kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine una buladığınız köfteleri de ilave edin. Ocağın altını kısın ve bu şekilde yarım saat kadar daha pişirin. Altını kapatmadan önce tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ardından servis edebilirsiniz.
    Detaylı tarifi için buraya: Patatesli sulu köfte tarifi
  • Patatesli Sulu Köfte Tarifi
  • https://youtu.be/8_A0Kgqx0iA       



    1. Malzemeler:

    2. 450 gram dana kıyma
    3. 1,5 çay bardağı pirinç
    4. 2 adet kuru soğan
    5. 2 çay kaşığı tuz
    6. 1 çay kaşığı pul biber
    7. 1 yemek kaşığı kuru nane
    8. 1 yemek kaşığı domates salçası
    9. 1 kahve fincanı sıvı yağ
    10. 1 adet küçük boy lahana
    11. Sosu için:

    12. 2 yemek kaşığı domates salçası
    13. 2 su bardağı su
    14. 1 çay kaşığı tuz
    15. Tam da zamanıyken lahanayı herkese sevdirecek, hiç yemeyenlere bile afiyetle yedirebilecek bu nefis tarifi denemeli. Hemen bu akşam için malzemeleri hazırlayın!

      Nasıl Yapılır?

      Kıyma, pirinç, soğan, tuz, pul biber, kuru nane, domates salçası ve sıvı yağı bir karıştırma kabının içine aktarın ve tüm malzemeleri güzelce harmanlanana dek yoğurun. Ayrı bir tencerede su kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca içine ayırdığınız lahana yapraklarını atıp yaklaşık 3 dakika yumuşamalarını bekleyin. 3 dakikanın sonunda lahana yapraklarını sıcak sudan çıkarıp soğuk suya aktarın. Soğuduklarında fazla sularını süzün. Lahana yaprağının kenarları dışarıda kalacak boyutta küçük bir kase seçip lahana yaprağını, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde videodaki gibi yerleştirin. İçine hazırladığınız kıymalı harçtan doldurun. Kenarlardan taşan lahana yapraklarını üstüne güzelce örtün ve fırın kabına ters olacak şekilde yerleştirin. Tüm lahana yapraklarına aynı işlemi uygulayın. Küçük bir kasede de sos için gerekli malzemeleri güzelce karıştırıp fırın kabında bekleyen lahana dolmalarının üzerine gezdirin. Üzerine önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyoyla sıkıca kapatıp 195 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
      Detaylı tarifi için buraya: Porsiyonluk lahana dolması tarifi

    Hiç yorum yok: