30 Ekim 2019 Çarşamba

Benden bu ömrümü çalanı getir

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Atamızın boyu 1.74, kilosu ise 75 civarıydı. 42 numara ayakkabı giyiyordu. Ayakkabıları genelde siyah rugan dı. Atatürk’ün de TC kimlik numası: 10000000146. Aslında bu, birinci sıradaki TC kimlik numarası. Sondaki 46, güvenlik amacıyla, sistem tarafından otomatik konulmuş. Atartürk’ün en sevdiği yemek, etsiz kuru fasulye ile pilavdı. Kahveyi de çok seviyordu. Günde 10-15 fincan Türk kahvesi içiyordu. Atatürk’ün tüm gömlekleri beyazdı. Takım elbiselerinin modelini kendisi çiziyordu. Lacivert rengi sevmezdi. Bu nedenle gardolabında laciverte yer yoktu. Atatürk'ün “Foks” adında bir köpeği vardı. Atamız Foks’u Yalova kaplıcalarına gittiği bir gün, seyyar bir fotoğrafçıdan 50 liraya satın almış. Foks öldükten sonra doldurulup mumyalanmış. Halen de "Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi"nde sergileniyor. Atarürk spor yapmayı çok severdi. Düzenli ata binerdi, yüzerdi ve bilardo oynardı. Mustafa Kemal, çok kitap okuyan biriydi. Yüzlerce kitabı vardı. Ancak en sevdiği kitap, Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu adlı romanıydı. Öyle ki, kitabı sürekli yanında taşırdı ve zaman zaman rastgele bir sayfa açıp okurdu. Atamız 44 sayfalık bir geometri kitabı yazdı. Bugün kullandığımız üçgen, dörtgen, çap, artı, eksi, bölü, oran gibi Türkçe kelimeleri Atatürk buldu. Atatürk’ün bu kitap dışında 13 kitabı daha var. Mustafa Kemal; Medeni Bilgiler, Karlsbad Hatıraları, Bölüğün Muharebe Eğitimi gibi hem askeri hem de toplumsal konularda kitaplar yazdı. Atatürk isminde bir çiçek vardı. Rivayete göre, Atamız çok seviyor diye bu ismi koymuşlar. Bir başka iddiaya göre ise Meksika kökenli çiçeği Türkiye’de yetiştiren bitkibilimciler çiçeğe Atatürk ismini verdi. Mustafa Kemal Atatürk, son söz olarak, “Aleykümselam” dedi. Anlatılanlara göre, Atatürk, doktoruna dikkatle baktı ve “Aleykümselam” dedi. Ardından girdiği komada 30 saat kaldı. 10 Kasım günü ise maalesef hayatını kaybetti. Atamızı sevgiyle, saygıyla, minnetle anıyoruz.

Ben Ataturk cocuguyum! Seve seve kopyaladim. Herkes onu bilsin okusun evlatlarımıza okuyalım 
Görüntünün olası içeriği: yazıokutalım.

'''''''''''''''''
Yazıya dökülmemiş masallar,
saza vurulmamış türküler gibisin içimde
Unutulmaya yakın, bir köşede saklanan
Uyanılmış düşler gibisin gecenin bir yerinde…

Ahmet Erhan
3434Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı
KAŞARLI YUMURTALI OMLETİN YAPILIŞI
MALZEMELER

• 2 adet yumurta,
• 1 yemek kaşığı tereyağı,
• Küçük bir kase içine yarım kase rendelenmiş kaşar,
• Bir iki dal maydanoz,
• Tuz.
HAZIRLANIŞI
Yumurta bir kapta tuz eklenerek iyice çırpılır. Diğer yandan tereyağı bir tavada eritilir. Eriyen tereyağın üzerine çırpılmış yumurta dökülür. Yumurtanın bir miktar pişmesi beklenir. Altı kızarmaya başlanan yumurtanın üzerine rendelenmiş kaşar ileve edilir. Onun üzerine de isteğe göre bir tutam maydanoz ilave edilebilir.
Kaşarın eriyebilmesi için tavanın üzeri kapatılır, yaklaşık 2 dakika içerisinde yemeye hazır hale gelen omlet servis edilir. Afiyet olsun…
19-11/02/omlett.jpg

Kahvaltılık krep nasıl yapılır? En güzel krep tarifleri

Krep köken itibarıyla yabancı bir kelimedir ve farklı anlamları vardır. Bunlara bakacak olursak; ilki çok bükümlü iplikle dokunmuş bir çeşit ince kumaş anlamına gelir. Diğer anlamı ise, yumurta, süt ve un ile yapılan yuvarlak küçük boyutlarda tatlı veya tuzlu yiyecektir. Peki krep nasıl yapılır? İşte tarifi..

Bizim için önemli olan ve konumuzu ilgilendireni ise ikincisidir. Yani kahvaltıda yiyebileceğimiz meşhur krep. Kahvaltılık krepin nasıl yapıldığı, ne kadar sürede yapıldığı, hangi aşamalardan geçtiği ve malzemeleri nelerdir gibi soruların detayları karar.com’da...
Krep olarak bildiğimiz yiyecek için Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı isimler kullanılmıştır. Bazılarında cızlak olarak bilinir bazı yörelerde ise akıtma olarak adlandırılır.

MALZEMELER

• 2 adet yumurta,
• 2 su bardağı un,
• 2 su bardağı süt,
• 1 çay kaşığı tuz,
• Pişirmek için gerektiği kadar sıvı yağ veya tereyağı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

HAMURUN HAZIRLANIŞI

2 su bardağı süt ile 2 su bardağı un derince bir kasenin içine konularak iyice çırpılır. Sonra iki adet yumurta ilave edilerek tekrar çırpılır. Üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edilerek karıştırılır. Kek hamurundan oldukça sıvı ve akışkan bir kıvam elde edilir. Tavaya döküldüğünde etrafa yayılabilecek bir kıvamda olmalıdır.

KREPİN YAPILIŞI

Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ ya da tercihe göre tereyağı konulur ve tavanın yüzeyine fırça yardımıyla sürülür. Hazır halde olan krep hamurundan tavanın yüzeyini kaplayacak kadar bir kepçe yardımıyla tavaya konulur. Hamur etrafa iyice yayılması için tava sağa sola eğilir.
Alt yüzü kızaran krepin ters yüzü de çevrilerek iki tarafı kızartılır. Bu şekilde tüm hamur kızartılarak servise hazır hale getirilir.

Hazırlanan hamura tuz eklenmeden pişirilirse bal, reçel veya çikolata sürülerek de tüketilebilir.

BUNLARA DİKKAT!

Krepin pişeceği tavanın çok aşırı kızgın ya da soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Çok kızgın tavada hamur tavaya konulduğu anda yanacaktır bunu tavsiye etmeyiz. Kurumaması için ısısı çok az da olmamalıdır. İlk krepten sonra duruma göre ısı ayarlanmalıdır. Tava seçiminin de teflon olması önerilir.
Lezzetli bir krep için şimdiden afiyet olsun…

Kahvaltılık krep nasıl yapılır? En güzel krep tarifleri







Hiç yorum yok: