20 Haziran 2019 Perşembe

Selda Bağcan | Yuh! Yuh!


Helva-i Hakani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 su bardağıçiğ badem
  • 1/2 su bardağıun
  • 1/2 su bardağıbuğday nişastası
  • 1/2 su bardağıpirinç unu
  • 3 su bardağısüt
  • 1,5 su bardağıbal
  • 150 gramkaymak

    Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığıtoz antep fıstığı (arzuya göre)

Helva-i Hakani Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir tavada eritin ve kızdırın.
    1
  2. Üzerine bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra süslemek için bademlerden 1-2 kaşık ayırın.
    2y
  3. Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
    3y
  4. Ayrı bir sos tenceresinde sütü ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin. Süt ılıklaştıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.
    4y
  5. Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.
    5y
  6. İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.
    6y
  7. Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin.
    8y
  8. Arzuya göre toz antep fıstığı serpiştirip servis edin.
    9yhttps://yemek.com/tarif/pancake/

    Pancake (Pankek) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 adetyumurta
    • 1/2 su bardağıtoz şeker
    • 2 su bardağıun
    • 1,5 su bardağısüt
    • 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
    • 1 paketkabartma tozu
    • 1 paketvanilin
    • 1 tutamtuz

      Pişirmek için:

    • 2 yemek kaşığıayçiçek yağı

      Servisi için:

    • 3 yemek kaşığıbal

    Pancake (Pankek) Tarifinin Pişirme Önerisi

    Pankeklerin aynı büyüklükte olmasını istiyorsanız pişirme esnasında orta kısmı boş olan silikon kalıplar kullanabilirsiniz.

    Pancake (Pankek) Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve  yarım su bardağı şekeri alın.
      pancake-adim-1
    2. Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın.
      pancake-adim-2
    3. Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.
      pancake-adim-3
    4. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
      pancake-adim-4
    5. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
      pancake-adim-5
    6. İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
      pancake-adim-6
    7. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
      pancake-adim-7
    8. Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
      pancake-adim-8
    9. Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.
      pancake-adim-9

    Pancake (Pankek) Tarifinin Servis Önerisi

    Arzuya göre; reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: