18 Haziran 2019 Salı


Mantarlı Krep 

Malzemeler

1 paket hazır krema
500 gr mantar
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
1 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su

NASIL YAPILIR ?
İlk olarak mantarları iyice yıkayıp limonlu suda beklettikten sonra, kurulayıp ince ince doğrayın. Daha sonra bir tavaya sıvıyağın yarısını koyun ve altını yakın. Daha sonra mantarları tavaya alın ve mantarlar yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra kremasını da ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra altını kapatın. Diğer tarafta, bir kabın içine un yumurta, tuz, süt ve suyu koyup iyice çırpın. Geniş bir tavaya margarin ve kalan ay çiçek yağını koyun. Yağ iyice kızınca, hazırladığınız karışımdan bir kepçe alıp tavaya atın. Tavada alt tarafı iyice kızarınca krepi ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Aynı işlemi kişi sayısı kadar uygulayın. Daha sonra krepleri iki farklı servis tabağına alın. Mantarları iki tabağa bölüştürüp, krebin yarısı ile üst tarafını kapatın. Fırına verip üzerine kaşar eritebilirsiniz..

Servis ederken yanında yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Görüntünün olası içeriği: yiyecekGörüntünün olası içeriği: içecek

Hiç yorum yok: