🌿🌹H░A░Y░I░R░L░I░A░K░Ş░A░M░L░A░R🌹🌿
(¯`´¯) ♡Sevgi Dolu Bir Akşam Geçirmeniz DiLeğiyLe
.¸.·´,♡MevLamın Tüm GüzeLLikLeri SizinLe OLsun..!
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)♡ 🌹🌿En GüzeLe €manetsiniz
(¸.·´ (¸.·´¸¨...💚ڪےe√giLer¸.•*´¯) 🌹🌿🌹💚
**************`🌹•.¸.•´. 🌹✿🌹


BALKABAKLI RULO
Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı kabak püresi
NASIL YAPILIR ?Öncelikle bal kabaklarını doğrayın. Doğradığınız kabakları buharlandırma yöntemi ile pişirin. Ardından ezerek kabağı püresini elde edin. Kreması için tencereye sütü, unu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip çırparak kısık ateşte pişirin. Pişen kremaya kabak püresini ekleyerek karıştırın. Keki için ise karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri dökerek iyice köpürene kadar mikserle çırpın. Ardından 3 çorba kaşığı su ekleyerek tekrar çırpın. Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir daha çırpıp yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın. 200 derecede 9 dakika pişirin. Pişen keki kağıttan ayırın ama sarabilmek için altına tekrar yayın. Üzerini herhangi bir marmelatla ıslattıktan sonra kremadan üzerine yayın. Dilerseniz içine biraz ceviz serptikten sonra dikkatlice rulo yapın. Kalan krema ile de dışını sıvayarak servis tabağına alın. Üzerini krem şanti ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Ispanaklı Köstebek Pasta
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı taze ıspanak püresi
2 çorba kaşığı ılık su
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Kreması İçin:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket şekerli vanilya
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet krem şanti
NASIL YAPILIR ?
Öncelikle keki için yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine toz şekeri ekleyip beyazlayana kadar çırpın. Yumurtalar beyazlayınca robottan çektiğiniz ıspanakları su ile karıştırıp yumurtaların üzerine ekleyin. Karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir fırın kabına hamuru dökün. 180'C fırında pişirin. Kekin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın. Kek pişerken kreması için 4.5 su bardağı süt, un, nişasta, vanilya, toz şeker ve hindistan cevizini sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Krema soğuyunca yarım su bardağı sütle krem şantiyi katılaşana kadar çırpın ve daha sonra krema ile karıştırın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Derin büyük bir cam kaseyi streç film ile sarın. Pasta kekinin bir parçasını kırmadan bu kasenin içine koyun ve hafifçe tabanına doğru itin. Bu kekin üzerine kremayı dökün. (İsterseniz kremanın içine çikolata, antep fıstığı, muz, çilek doğrayıp atabilirsiniz.) Kremanın üzerine de dilediğiniz meyvelerden doğrayıp dizin. Meyvelerin üzerine diğer kek parçasını kapatın. Buz dolabında 2 saat dinlendirdikten sonra pastayı kaseden ayırın ve streci çıkarın. Üzerini de dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...


3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı kabak püresi
NASIL YAPILIR ?Öncelikle bal kabaklarını doğrayın. Doğradığınız kabakları buharlandırma yöntemi ile pişirin. Ardından ezerek kabağı püresini elde edin. Kreması için tencereye sütü, unu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip çırparak kısık ateşte pişirin. Pişen kremaya kabak püresini ekleyerek karıştırın. Keki için ise karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri dökerek iyice köpürene kadar mikserle çırpın. Ardından 3 çorba kaşığı su ekleyerek tekrar çırpın. Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir daha çırpıp yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın. 200 derecede 9 dakika pişirin. Pişen keki kağıttan ayırın ama sarabilmek için altına tekrar yayın. Üzerini herhangi bir marmelatla ıslattıktan sonra kremadan üzerine yayın. Dilerseniz içine biraz ceviz serptikten sonra dikkatlice rulo yapın. Kalan krema ile de dışını sıvayarak servis tabağına alın. Üzerini krem şanti ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Ispanaklı Köstebek Pasta
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı taze ıspanak püresi
2 çorba kaşığı ılık su
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Kreması İçin:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket şekerli vanilya
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet krem şanti
NASIL YAPILIR ?
Öncelikle keki için yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine toz şekeri ekleyip beyazlayana kadar çırpın. Yumurtalar beyazlayınca robottan çektiğiniz ıspanakları su ile karıştırıp yumurtaların üzerine ekleyin. Karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir fırın kabına hamuru dökün. 180'C fırında pişirin. Kekin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın. Kek pişerken kreması için 4.5 su bardağı süt, un, nişasta, vanilya, toz şeker ve hindistan cevizini sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Krema soğuyunca yarım su bardağı sütle krem şantiyi katılaşana kadar çırpın ve daha sonra krema ile karıştırın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Derin büyük bir cam kaseyi streç film ile sarın. Pasta kekinin bir parçasını kırmadan bu kasenin içine koyun ve hafifçe tabanına doğru itin. Bu kekin üzerine kremayı dökün. (İsterseniz kremanın içine çikolata, antep fıstığı, muz, çilek doğrayıp atabilirsiniz.) Kremanın üzerine de dilediğiniz meyvelerden doğrayıp dizin. Meyvelerin üzerine diğer kek parçasını kapatın. Buz dolabında 2 saat dinlendirdikten sonra pastayı kaseden ayırın ve streci çıkarın. Üzerini de dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder