Malzemeler;
1 paket oda sıcaklığında margarin
1,5 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine sürülecek)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Alabildiğince un ( 6- 7 bardak kadar ) ele yapışmayacak bir hamur olmalı
İç malzeme; Ben kaşar peynir kullandım. Sizler farklı malzeme kullanabilirsiniz. Beyaz peynir, patates, zeytin ezmesi kullanabilirsiniz
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerimi ile hamurumuzu güzelce yoğuralım. Kulak memesi kıvamında olması yeterli. Unu kontrollü ilave edin, Markadan markaya değişiklik gösterebiliyor kıvamı. Yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirebilirsiniz veya zamanınız yoksa direk cevizden biraz daha büyük parçalar alıp elinizle açıp, iç malzemeden koyup kapatıp, kapattığınız tarafı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp , susam serpip 190-200 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder