24 Eylül 2015 Perşembe

Yaz aylarının en hafif lezzeti salataları sofralarından eksik etmeyenlerden misiniz?
Börülcenin tam zamanı. Siz de hem sağlıklı hem de kolay bir öğle yemeği için börülce salatası yapabilirsiniz.

Nurşen Candan'ın fotoğrafı.
 Üç meyveli yaz muhallebisi favori tatlınız olacak.

Gerekli Malzeme:
1 kase kiraz...

1 kase vişne
5-6 adet kırmızı erik
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
Meyvelerin saplarını alıp yıkayın ve 4 bardak su ile tencereye koyup pişmeye bırakın. Erikler parça parça oluncaya kadar pişirin. Süzgece aktarıp süzgeçten geçirip suyunu alın. Çekirdekler ve kabuklar süzgeçte kalacak.
Elde ettiğiniz meyve suyunu tencereye alın. İçine şeker, nişasta, pirinç unu ve süt ekleyip çırpın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaselere doldurup soğuyunca servis yapın.
*** Dilediğiniz meyvelerle tarifi deneyebilirsiniz


KOMPOSTO

Hiç yorum yok: