
https://youtu.be/ZWiqkLDk0kc
Selam canlar, bugün meraklısına Domates Turşusu yapmayı öğreteceğiz. Domates belki de en popüler ve meyvelerinin başında geliyor. Domatesin sağlık açısından inanılmaz faydaları vardır. Domatesi bu kadar sağlığa faydalı kılan özelliği hiç şüphesiz içerdiği yüksek değerde ve çok farklı vitaminler ve besinlerdir.
Orta boy bir domates ( 123 gram) ortalama 22 kalori, 0 yağ ve 1 gram protein içermektedir. Domates A ve C vitamini açısından zengindir. Bunun aynında folik asit açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca domates alfa lipoik asit, likopen, kolin, folik asit, beta-karoten ve lutein de dahil olmak üzere olmak üzere birçok besin içermektedir.
Domates Turşusu Tarifi Malzemeleri
- 2 kilo domates
- 7 Su bardağı su
- 1 su bardağı koruk
- 7 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nohut
- Yarım su bardağı sirke
- 6 diş sarımsak
Domateslerin arasına bıçakları batırıp çıkartıyoruz. Daha sonra bir kaba su ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Domates, koruk ve sarımsakları kavanoza ilave ediyoruz. Nohutu da ekliyoruz. Son olarak suyumuzu koyuyoruz. Afiyet olsun.
**********************
Evde yoğurt yapmanın püf noktaları nelerdir? Saniye Anne sizlere evde doğal olarak yoğurt yapmanızı sağlayacak tarifi ve açıklayıcı bilgileri veriyor. Artık kendi yoğurdunuzu kendiniz yapabilir ve ne yediğinizden emin olabilirsiniz.
Evde Yoğurt Nasıl Yapılır
Yoğurt Malzemeleri
5 litre süt2 yemek kaşığı yoğurt
Taze sütü 10 dakika kaynatalım, kaynayınca taşma yapacak ve kepçeyle savura savura karıştıralım. Daha sonra ocaktan aldığımız sütü ılımaya bırakalım. Arada serçe parmağımız ile kontrol edelim. Sütümüz serpe parmağımızı yakmayacak ılık kıvana gelince iki kaşık sütü yoğurdun içine ilave edelim ve yoğurdu iyice ezdikten sonra süte karıştıralım.
Yoğurtu ılık sütün içine koyduktan ve iyice karıştırdıktann sonra sütün üzerini ve kenarlarını iyice saralım ve en az 4 saat boyunca beklemeye alalım. Oda sıcaklığında kalması gerekir ve soğumaması gerekir. Bu nedenle iyice sarmanız çok önemlidir. 4 saat boyunca hiç açmamanız gerekir. Süresi dolunca yoğurdu sargılarından kurtaralım ve buzdolabında bir gün beklemeye alalım. Bir gün sonra yoğurt servis için hazır duruma gelecektir.
Marketten aldığımız uzun saklama süresi olan sütler ile yoğurt yapılmaz. Taze süt bulmanız gerekir. Marketten satın aldığımız yoğurtlar her zaman maya tutmuyor. O nedenle kendi yaptığınız yoğurttan her zaman bir miktar mayalık ayırmanızda fayda var.https://youtu.be/K_k7W7f5jqc
Selam canlar. Şimdiki menümüz Kışlık hazırlıklardan Çilek Reçeli. Yaz daha yeni geldi hemen kışlıklara başlıyor muyuz diyenler varsa evet Çilek için en uygun zaman diyebiliriz. Maalesef ki bu muazzam meyvenin son zamanlarındayız ve en ucuz olduğu dönemdeyiz. Çileği herhalde sevmeyen yoktur. Bir tatlı yapmak istesek meyveli ilk çilek gelir akıllara mesela. O derece aşina olmuşuz bu güzel meyveye
Peki faydası yok mu? Olmaz mı canlar hemde saymakla bitmiyor. Çilek vücuda kuvvet verir. Kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı kuruyucudur. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır.
Bağırsak kurtlarını döker, idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Kanı temizler. Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir. Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır. Ateşi düşürür.Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir. İşte dünyanın en popüler meyvesinden yapacağımız Reçelin Malzemeleri
Çilek Reçeli Tarifi Malzemeleri
- 800 Gram Çilek
- 650 Gram Şeker
- 1 Dilim Limon
Önce Çilekleri saplarını falan ayıklayıp güzelce temizleyelim ve yıkayalım. Suyunu sıkalım. Çilekleri genişçe bir kaba boşaltalım ve üzerine Şekeri ilave edelim. Bu şekilde en az 3 saat beklemesi gerekiyor ki suyunu salsın.
Zaman dolduktan sonra çilekler suyunu boşaltmış olması lazım şöyle biraz karıştıralım ve kaynatmak için bir tencereye alalım ve Kaynatmaya başlayalım. Ocakta göbeği delindikten sonra 15 dakika kaynayacak. 15 dakika sonra bir dilim Limonu sıkalım içine. Daha sonra 10 dakika daha kaynayacak. Limonu sıkınca az sulansada tekrar kaynamaya başlayınca kendini toparlar.
Reçelin olduğunu anlamak için tırnağınızın ucuna 1 damla damlatın. Eğer akmazsa o reçel olmuştur. Akarsa az daha kaynatmakta fayda var. Kışın dışarda durabilir ama yazın Buzdolabında muhafaza edilmelidir. Afiyet olsun.*******https://youtu.be/Hj9nO4KyYog
*****
Saniye anne farkı ile Zeytinyağlı Yaprak Sarması nasıl yapılır videosunu izleyebilirsiniz. Soğuk mezeler, dolmalar, sarmalar, tatlılar, tavuk ve hindi yemekleri Saniyeanneyemekleri.com adresinde bulunabilir. 73 yaşındaki Saniye Anne nasıl sıkı yaprak sarılır, iyi yaprak sarmanın ip uçları nelerdir, yaprak sarması açılmaması için ne yapmalıyız gibi detayları sizinle paylaşıyor.
Yaprak sarması lezetli olması için iç harcının içine neler koymak gerekiyor? Zeytinyağlı yaprak sarması için gerekli malzemeler neler? Saniye Anne yaprak sarması yapraklarını ne kadar süre haşlarız sorusuna 2 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarmanın yeterli olduğunu söylüyor. Sarmaları Küçük parmak gibi ince yapabilmek için küçük yapraklar kullanmanızı öneriyor. Saniye Anne yaprak içine pirinç konulup nasıl ince yaprak sarılır detayları ile size videolu ve resimli tarifte anlatıyor.
Eğer Salamura Yaprak yapmak isterseniz bununda videosunu Kışlık hazırlıklar kategorisinde bulabilirsiniz. Asma yaprağının kalorisi baya düşüktür, Vitamin içeriği C,E,A,K ve B6, demir, lif, riboflavin, folat, kalsiyum, magnezyum, bakır, manganez gibi besin kaynakları bulunur.
Vücuda kuvvet verir. İshali keser ve Sarılığa karşı faydalıdır. Toplardamarları güçlendirici etkiye sahip olan asma yaprakları bacak damarlarındaki şişmelerde, varis ve hemoroitte faydalı dır. Rahim kanamalarını da durdurmaya yardımcı olur. Ayrıca, gerek Asma yaprağı gerekse kuru üzüm hafızayı kuvvetlendirmekte etkilidir.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Malzemeleri
- 1 Su bardağı Pirinç
- 2 diş Sarımsak
- 1 demet Maydanoz
- 1 Yemek kaşığı Salça
- 1 baş Soğan
- Karabiber
- Asma yaprağı
Eğer taze asma yaprağından yaparsanız kaynar suya sokup 1 dakika içinde çevirip çıkarıyorsunuz. Salamura yaparsanız akşamdan suya basın ki tuzunu alsın ve yine aynı kaynatma işlemini yapıyoruz. Gerekirse akşamdan suya koyduğunuzda sabaha kadar bikaç defa suyunu değiştirin ki hiç tuzu kalmasın.
Daha sonra tavaya Zeytinyağı nı alın ve soğanları hafif kavurun ve pirinci ilave edin. Soğanları pirinçle beraber biraz kavuralım ki tatları birbirine iyice geçsin.
Daha sonra salçayı ilave edelim ve azda salçayla kavurun. Altını kapatın ve karabiberi, pul biberi, Maydanozu, Naneyi ilave edin. İç harcımız hazır ve Yaprak sarmasını yapmaya başlayalım.
Elde de sarabilir siniz ve bir tablanın masanın üzerinde de. İçine iç harcından biraz alıp resimdeki gibi iki ucunu katlayıp mümkün olduğunca sıkı sarmamız gerekiyor. Sardığımız yaprakları tencereye yatay vaziyette güzelce yerleştirin. İçine biraz Zeytinyağı gezdirin ve tencerenin içine bir tabak ters çevirip koyun ki sarmalar dağılmasın.
Daha sonra sarmaların üzerine çıkacak şekilde suyunu ilave edelim ve ocağımızı yakıp koyalım. Yaklaşık 10 ila 15 dakika arası pişecek. Bunun kararını siz tadarak verebilirsiniz çünkü yaprağına göre farklılık gösterir. Afiyet olsun...
https://youtu.be/jDfPnB-iL3Y
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder