22 Temmuz 2015 Çarşamba

lezzetler

Kazancı Melin'in fotoğrafı.
Yumuşacık bir simit tarifi, Susamlı Tombik Simit...
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ...

1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık su (hamur katı olursa arttırabilirsiniz)
1 paket yaş maya
4 su bardağı un
Tuz
Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler havuza alınır. Elle karıştırarak yavaş yavaş un alınır, yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri kapatılarak 15-20 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanır. Simit şekli verilir. Önce suya sonra susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir, 10 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Kolay gelsin, Afiyet olsun...

https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=photo



Saniye Anne ev yemekleri ve yemek tarifleri ile mutfak pratik bilgilerini içeren sitedir. Annemiz 50 yıllık tecrübesi ile geleneksel yemeklerde çok iddialıdır
saniyeanneyemekleri.com|Ekleyen: Süleyman Karataş
Alman Pastası Tarifi
MALZEMELER
Hamuru için:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt...

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
4,5- 5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 pk. kuru maya ya da 1 pk. yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
Krema malzemesi:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 pk. vanilya
1-2 muz (pastaların içine koymak için)
Üzeri için:
Pudra şekeri
TARİF
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın. Mayayı ve şekeri karışıma ilave edip eritin.
Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin.
Hamuru iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
170 dereceli fırında pişirin.
Kreması:
Tereyağı ve muz hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ilave edip 2-3 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın. Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın.
Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde keserek aralarına muz dilimleri koyun.
Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın.
Son olarak tel bir süzgeçle pudra şekerini pastaların üzerine serpin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis
yapın.https://www.facebook.com/YemekTarifleriResimli?fref=photo

Devamını Gör

Hiç yorum yok: