
İRMİK HELVASI
250 gr margarin
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı ...
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker
250 gr margarin
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı ...
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker
Geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.
Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ile servis yapın.
************

ATIŞTIRMALIK BUNLAR
****************

MEZE TABAĞI
https://www.facebook.com/118949201497500/videos/160257667347405/

Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.
Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ile servis yapın.
************

ATIŞTIRMALIK BUNLAR
****************

MEZE TABAĞI
https://www.facebook.com/118949201497500/videos/160257667347405/

İSLİM KEBABI (ETTEN)
125 gr Margarin
1 Kg Kuşbası Et
3 Adet Soğan...
1/2 Kg Domates
1 Bardak Su
1 Kg Patlıcan
1 Çorba Kaşığı Tuz
3 Adet Dolmaliık Biber
125 gr Margarin
1 Kg Kuşbası Et
3 Adet Soğan...
1/2 Kg Domates
1 Bardak Su
1 Kg Patlıcan
1 Çorba Kaşığı Tuz
3 Adet Dolmaliık Biber
Tencereye 1 çorba kaşığı margarini atın. Doğranmış soğan ve eti ilave edin. 5 dakika ateşin üzerinde çevirin. 2 adet domatesi doğrayıp tuz ve su ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişince suyunu süzüp ayrı bir kaba alın. Dilimlenmiş patlıcanları tuzlayıp 15 dakika kadar suda beklettikten sonra kurulayın. Kalan margarini geniş bir tavada hafifçe kızdırıp, patlıcanları kızartın. Aldığınız patlıcanları kağıt havluya koyun. Komposto kasesinin üzerine 1 adet uzunlamasına 1 adet enlemesine patlıcan yerleştirin. Üzerine birkaç et koyun. Patlıicanların kenarlarını birleştirin. Üzerine dilimlenmiş 1 adet domates ve biber koyun. Kürdanla tutturun. Eti pisşirdiginiz suyu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika pişirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder