8 Nisan 2015 Çarşamba

GÜNCELLERDEN



Kağıt Kebabı Malzemeleri:
Yarım kg. bezelye
Yarım kg bifteklik parça et
15-20 adet arpacık soğan
2 adet domates...

1 adet havuç
2 adet patates
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Salçayı sulandırmak için yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
SAKIZ MUHALLEBİLİ KURABİYE Malzemeler 250 gr margarin(oda ısısında) 3 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt...

Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı pudra şekeri Muhallebisi için Yarım su bardağı süt 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 çay kaşığı damla sakızı (konmasada olur) Üstü için Pudra şekeri YapılışıFırınınızı 170 dereceye ısıtın. Damla sakızını döverek toz haline getirin. Bütün hamur malzemelerini karıştırarak elinizi bırakana kadar yoğurun.Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar bekletelim. Bu arada muhallebisini pişirelim.Bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun.Muhallebi kıvamına gelene kadar 10dk pişirin.Ateşten aldıktan sonra isteğe göre toz damla sakızını ilave edin.Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Hamurdan su bardağıyla yuvarlak parçalar kesin. Her hamur parçasına muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve hamuru yarım ay şeklinde poğaça kapatır gibi kapatın.Kenarlarını elinizle iyice bastırın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizerek fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar 20-25 dk pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.





ŞEKERPARE
Şerbetli tatlılarla pek aram yoktur ancak şekerpare hariç onu yemeye doyum olmaz.. Malzemeler 125 gr margarin(yarım paket oda ısısında)
1 ...
çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı hindistancevizi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar unŞerbeti için 5 su bardağı su 3 su bardağı şeker yarım limon suyu Üzeri için Ceviz, fındık YapılışıMargarin, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırın.İrmik, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi ve aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafif düzleyin, ceviz yada fındık batırın. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirn.Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin. 10-15 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. **Şerbet fokur fokur kaynar değil sıcak olacak. Frından çıkan şekerparelere, ilk sıcağı çıktıktan 2 dakika kadar sonra, kepçeyle her birinin üzerine gelecek şekilde şerbetini dökün.
Ve tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatın, şerbeti daha iyi çekecek bu yöntemle.

Islak Kek
tarifdefterimdekilerden.blogspot.com|Ekleyen: Enver Akgül


Çoban böreği tarifi
malzemeler:

1 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ...

1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kuru biberiye
1/2 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı un
50 gr. taze kaşar peyniri
500 gr. koyun kıyması
800 gr. patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye

Çoban böreği tarifi hazırlanışı:
Soğan ve havucu yemeklik doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağı koyup soğan ve havuçları 5-8 dakika kavurun.
Kıymayı tavadaki soğan ve havucun içine boca edip tahta kaşıkla kıymayı ezerek hepsini 10 dakika kadar karıştırın.
İçine unu, et suyunu, bezelyeyi, biberiyeyi, kekiği ve salçayı koyun, üzerine karabiberi de ektikten sonra 15 dakika suyunu çekmeye bırakın.
Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, ardından başka bir kaba aktarın.
İçine tereyağ ve sütü ekleyerek patatesleri püre haline getirin.
Taze kaşarı rendeleyip içine karıştırın ve bir tutam tuz ekin.
Bu arada suyunu çekmiş olan kıyma karışımına da bir tutam tuz atın.
Isıya dayanıklı cam oval tepsiye kıyma karışımını boca edin, ve üzerine patates püresini yayın.
Önceden 200 C’ye kadar ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzeri hafif kahverengileşinceye kadar tutun.



Ispanaklı muffin tarifi
malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt...

1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
4 çay bardağı un
200 gr ıspanak
20 adet kağıt kek kalıbı

Ispanaklı muffin tarifi hazırlanışı:
Yumurtaları mikserle beyazlaşıp köpürene dek çırpın.
İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpın.
Elenmiş unu, kabartma tozunu, tuzu ekleyip mikserin düşük ayarıyla 1-2 dk daha karıştırın.
İçine hamuru, kalıpların yarısına gelecek kadar boşaltarak 180°C ısılı fırında çöreklerin altları, üstleri pembeleşene dek pişirin.


Soya soslu ve mantarlı karides tarifi
malzemeler:

3 çorba kaşığı soya sosu
500 gram ayıklanmış karides...

10 adet mantar
4 çarba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
4 dal dereotu
Karabiber
Kekik
Pulbiber

Soya soslu ve mantarlı karides tarifi hazırlanışı:
Zeytinyağını bir tavaya alıp, dilimlenmiş mantarı yüksek ateşte suyunu salıp çekene dek soteleyin.
Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ekleyin ve orta ateşte biber yarı yarıya yumuşayana dek kavurun.
Üzerine karides, soya sosu, karabiber, kekik ve pulbiber ekleyip soteleyin.
Servis tabağına alın.
Kıyılmış dere otunu serperek servis yapın.

Domates sos ve yumurtalı köfte tarifi
malzemeler:

1/2 kg kıyma
1 rendelenmiş soğan...

2 diş dövülmüş sarımsak
2-3 dilim ufalanmış bayat ekmek
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Kekik
4 adet yumurta
Kızartmak için ay çiçek yağı
2 su bardağı un

Domatesli sos için:
3-4 adet domates
2 çay kaşığı toz fesleğen
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Sarımsak tozu

Domates sos ve yumurtalı köfte tarifi hazırlanışı:
Derin bir kabın içinde kıyma, soğan, sarımsak, bayat ekmek, tuz ve baharatları iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Unu bir tabağa alın.
Köfteleri una balayın.
Kızartma tavasında yeteri kadar ayçiçeği yağını ısıtın.
Köfteleri tavaya ekleyip, her tarafını orta ateşte kızartıp havlu serili bir tabağa alın.
Tere yağını derin bir tavada eritin.
Üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Toz fesleğen, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
Köfteleri tavaya ilave edin.
Aralarına yumurtaları kırın.
Yumurtaların sarılarını az pişirin.
Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış, maydanozu ilave edip ocaktan alın.
Sıcak servis yapın.
Bir kullanıcının fotoğrafı.





Portakallı trileçe tarifi
malzemeler:

5 adet yumurta
1 su bardağı şeker...

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
½ su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal rendesi

Şerbeti için:
5 su bardağı soğuk süt
1 kutu süt kreması
1 poşet kaymak tadında krema tozu/süt tozu
½ su bardağı şeker

Karemel sosu için:
1 kutu süt kreması
½ su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Portakallı trileçe tarifi hazırlanışı:
Derin bir kaseye konan yumurta ve şekeri iyice çırpın (Rengi beyazlaşınca olmuş demektir).
Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin, bekletin.
Yumurtalı karışıma yağ ilave edin ve çırpın.
Daha sonra çırpmadan, havasını kaçırmadan un, irmik, vanilya ve portakal rendesi ekleyin, hamuru karıştırın ve iyice yağlanmış 20x30 cm'lik cam kalıba dökün.
Tatlıyı 170 dereceye ısıtılan fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
Hafif ılınınca dilimleyin.
Tüm sütlü şerbet malzemesini cam bir kaseye koyun ve 10 dakika çırpın.
Ilınmış kekin üzerine delikler açın, sütlü soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün (hemen çekmesini beklemeyin), bir gece dolapta bekletin.
Karamel için şekeri tencerede hiç karıştırmadan pişirin, karamelize olduktan sonra tereyağı ekleyin, ardından hemen krema ve vanilya da ekleyin.
5 dakika kaynatın ve tencerenin altını kapatın.
Dolapta beklemiş, sütü tamamen çekmiş tatlının üzerine ortadan başlayarak dökün.
Arzu edilen boyutlarda dilimleyerek servis yapın.
Az yağlı, yumurtalı, bazı çeşitleri tatlı bazıları tuzlu olan gevrek hamur işi çörek tariflerinin en bilinenlerinden biri de paskalya çöreğidir.
yemek.com
http://yemek.com/tarif/paskalya-coregi/#.VRzuwPmsVtc
https://youtu.be/aBRjTW4Aqsg
https://www.facebook.com/yemedeyanindayat/photos/a.246372952111321.59490.115935538488397/743171059098172/?type=1
https://www.facebook.com/video.php?v=10154122867822588&fref=nf
Pişi Tarifi'nin Malzemeleri
Yarım kg un (3 su bardağı)
1 çorba kaşığı kutu maya(ya da yarım paket yaş maya)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)...

Sıvı yağ
Pişi Tarifi'nin Yapılışı


Ilık suda mayayı eritin ve tuz ve yavş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin. İsterseniz
ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.

Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun

Gül Baklavası Tarifi
Malzemeleri :
Hamuru İçin:
3 yumurta,...

1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı su,
1 çay bardağı yoğurt,
Yarım limonun suyu,
1 fiske üzüm sirkesi,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
Nişasta,

Şerbeti İçin:
2 bardak toz şeker,
3 bardak su,
Limon,

İçi İçin:
Yarım kg. ceviz,
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı margarin,
Yarım su bardağı sıvıyağ,

Gül Baklavası Hazırlanışı:
Hamuru için hazırlanan tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir. 2 bardak toz şeker, 3 bardak su ve kaynarken katılan çeyrek limon suyuyla gül baklavasının şerbeti hazırlanır.
Yarım kilo ceviz mikserde kıyılır ve tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla çevrilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. Yufkalar dörde ayrılıp ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekli verilir. Ortasına tereyağlı ceviz yerleştirilip kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir.
Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı sıvıyağı eritilir. Baklavaların üzerine gezdirilir. Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır, üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır, ılıtılıp üzerinde şerbeti gezdirilir............ALINTIDIR ..
Devamını Gör
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=883961214996618&set=gm.656573621121017&type=1
https://www.facebook.com/video.php?v=863093883738669
Kırmızıbiber, C vitamini açısından zengindir. Kırmızıbiberin içeriğindeki bibere acı tat veren madde olan yakıcı özelliği ile kapsaisin maddesi, ağızdaki acı reseptörlerini uyararak beynin endorfin salınım hızını artırır, sinir sistemini de harekete geçirir; bu da cinsel arzuda artışı sağlar.
B
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.
semadanlezzetler.blogspot.com|Ekleyen: Sema'dan Lezzetler
'Çin'in ünlü sokak yiyeceklerinden biri olan Danbing; çıtır hale gelene kadar pişirilen krep, yumurta, bazı baharatlar, patates ve taze soğan içeriyor. 

Yaklaşık 1TL'ye satın alabileceğiniz bu yiyecek ayaküstü atıştırmak için oldukça uygun görünüyor.

Çin mutfağının sokak lezzetleri:  https://gezimanya.com/FotoGaleri/cin-mutfaginin-sokak-lezzetleri

Video by Jason Faulkner
https://www.youtube.com/watch?v=orVcKvo8NNo'
01:20
2.416.150 Görüntüleme
Çin'in ünlü sokak yiyeceklerinden biri olan Danbing; çıtır hale gelene kadar pişirilen krep, yumurta, bazı baharatlar, patates ve taze soğan içeriyor.
Yaklaşık... 1TL'ye satın alabileceğiniz bu yiyecek ayaküstü atıştırmak için oldukça uygun görünüyor.


Bir kullanıcının fotoğrafı.
Yemekde de iddalıyız Hafta sonu günün yemeği harika söndürme kebabı tereyağlı ekmek ve nefis közlenmiş patlican bearnaise sosla marine edilmiş bonfile etleri ikramlar sürpriz!!!
http://www.uzmantv.com/tulumba-tatlisi-nasil-yapilir
Tulumba tatlısı nasıl yapılır sorusunu Yemek Kitabı Yazarı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Çilingiroğlu Shipman görüntülü yanıtlıyor
uzmantv.com
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=882244318501641&set=pcb.655280734583639&type=1&relevant_count=3
*****************
 
Kemalpaşalı Karamelli Muhallebi
Gerekli Malzemeler:
Kemalpaşa için;
...
3,5 su bardağı şekeri.
3,5 su bardağı su.
Muhallebi için;

6 su bardağı süt.
3 türk kahve fincanı un.
1,5 su bardağı şeker.


Kemalpaşalı Karamelli Muhallebi

Hazırlanışı:
Kemalpaşalar için, şekerin 1,5 su bardağı kadarı, tencerede eritilerek karamelize edilir. Kalan şeker ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbetin içine kemalpaşalar atılarak pişirilir. Şerbetini çekip yumuşadığı zaman servis tabağına alınır.
Muhallebi hazırlamak için verilen malzemeler karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilerek ocaktan alınır. Kaselere paylaştırılır ve ılıyınca üzerine kemalpaşalar dizilir. Kalan boşluklara ise karamel sıkılarak servis yapılır.Afiyet olsun
Devamını Gör
heart ifade simgesi heart ifade simgesi heart ifade simgesi kilo aldırmayanlar kabilesi smile ifade simgesi
Diyetisyen Nil Şahin Gürhan kilo aldırmayan 10 sağlıklı abur cubur anlattı...
cnnturk.com

 MEYVELİ LABNELİ PASTA
http://semadanlezzetler.blogspot.com.tr/…/meyvelilabneli-ya…
FIRINDA SOSİSLİ PATATES
Malzemeler
-5 orta boy patates
-10 adet piliç kokteyl sosis
-1 adet kırmızı biber
-1'er çay kaşığı nane, kekik
-2 çay kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı kadar tuz
-5 çorba kaşığı sıvı yağ (her patatese 1 çorba kaşığı sıvı yağ olarak düşünün)
Yapılışı
-Patatesleri küp küp doğrayın.
-Herhangi bir fırın kabı ya da borcama patatesleri alalım. Üzerine sıvı yağ, baharatlar ve tuz ilave edip karıştıralım.
-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında patatesleri pişirelim. Çatalla batırıp pişip pişmediğini ara ara kontrol edebilirsiniz.
-Daha sonra sosisleri 1 er parmak kalınlığında doğrayın. aynı şekilde kırmızı biberleri de küp patateslerin büyüklüğü kadar doğrayın.
-pişmeye yakın patatesleri fırından alıyoruz sosis ve biberleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
-Tekrar fırına sürüyoruz. 15-20 dk kadar tekrar pişmeye bırakıyoruz.

(Fikir olması açısından benim patatesler 40 dk kadar fırında kaldı daha sonra sosisler ve kırmızı biberle birlikte 20 dk daha pişti.. Toplamda 1 saatlik bir fırın macerasından sonra misafirlerin midesini şenlendirmek üzere davet sofrasında yerini aldı..
PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER SARMASI
Kırmızı biber içinde bulunduğumuz mevsimin en lezzetli ve sağlıklı tatlarından biri.
Her ne ile değerlendirecek olursanız olun görsel olarak, tat olarak hem masalarımızı hem damağımızı keyiflendirir. ...
Ayrıca çok fazla bilinmese de c vitamini deposudur.

6 adet etli butlu olmasına dikkat edeceğimiz kırmızı biber alın. Dileyen daha az veya fazla alabilir. Bunları bir güzel közleyelim.
Közlediğiniz biberlerin kabuklarını soyun ve dikey olarak boydan boya keserek biberlere zarar vermeden açın. İçindeki çekirdekleri temizleyin ve elde ettiğiniz bu sigara böreği yufkasına benzer biberleri hafifçe zeytinyağı ile harmanlayın
Diğer yanda beyaz peyniri ezin, içine ince kıyılmış dereotu ve maydanozu katıp karıştırın. Eğer peyniriniz çok sert ise içine biraz süt katarak daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
Hazırladığınız bu iç malzemeyi üçgen hale gelen biberin kalın kısmına yerleştirin. Aynen sigara böreği gibi sarın. Fazla gelen veya taşan peynirler olursa bıçakla kenarlarından sıyırabilirsiniz.
İşte sofralarda mideyi de sizi de yormayacak pratik bir lezzet.
Afiyet olsun.


*********************
TAVADA TEREYAĞLI SOSLU PATATES
Patatesleri önce tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın.
Haşlayıp süzdüğünüz patatesi bir kenara alın, tavaya tereyağı ve 3-4 diş sarımsağı koyun. Yağ eridikten sonra patatesleri tavaya alıp çevirerek sosu içine çekmesini sağlayın.
5 dakika kadar tavada pişirdikten sonra ince kıyılmış maydanozu ilave edin, karıştırın ocağın altını söndürün.
Servis tabağına aldığınız patatesleri dilerseniz et veya balık yemeklerinin yanına garnitür olarak sunabilir veya bu şekilde yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 KOCAYEMİŞ
 KİRAZ

Hiç yorum yok: