1)Baş ve Eklem Ağrıları;
Kiraz bu tür ağrılar için birebirdir ve lezzetli bir meyvedir.
2)Kulak Ağrıları;
Sarımsak kulak ağrılarını dindirmekte kullanmak oldukça etkili ve yaygın bir yöntemdir.
3)Karın Ağrıları;
Balık yemek karın ağrılarını gidermekte etkili bir yöntemdir.
4)Ayak Ağrıları;
Tuz veya tuzlu yiyecekler yemek ayak ağrılarını dindirir.
5)Romatizma;
Biberiye türü yiyecekler romatizmayı dindirmek için etkilidir.
6)Ağız Yaraları;
Ağız yaralarını bal ile geçirebilirsiniz fakat tek bir şartla. Balın gerçek bal olması gerekir. Şeker şurupları ile deneyip sağlığınızdan olmayın.
7)Migren;
Kahve içmek migreni azaltır ve günden güne tedavi eder.
8)Böbrek Ağrısı;
Böbreklerde oluşan taş ve kumları hindistan cevizi yiyerek düşürmek oldukça kolay ve acısız bir yöntemdir.
9)Diş Ağrıları;
Çoğu insanın bir türlü kurtulamadığı diş ağrılarının çözümü basittir, Karanfil. Bir adet kuru karanfil’i çiğneyip yemek diş ağrılarını bastırır.
10)Karaciğerdeki Ağrılar;
Bu tür ağrıların çözümü de zeytinin yapısında bulundurduğu zeytin yağıdır. Yemeklerinizin içine zeytin yağı katarak bu ağrıları azaltabilir ve geçirebilirsiniz.
**************Kiraz bu tür ağrılar için birebirdir ve lezzetli bir meyvedir.
2)Kulak Ağrıları;
Sarımsak kulak ağrılarını dindirmekte kullanmak oldukça etkili ve yaygın bir yöntemdir.
3)Karın Ağrıları;
Balık yemek karın ağrılarını gidermekte etkili bir yöntemdir.
4)Ayak Ağrıları;
Tuz veya tuzlu yiyecekler yemek ayak ağrılarını dindirir.
5)Romatizma;
Biberiye türü yiyecekler romatizmayı dindirmek için etkilidir.
6)Ağız Yaraları;
Ağız yaralarını bal ile geçirebilirsiniz fakat tek bir şartla. Balın gerçek bal olması gerekir. Şeker şurupları ile deneyip sağlığınızdan olmayın.
7)Migren;
Kahve içmek migreni azaltır ve günden güne tedavi eder.
8)Böbrek Ağrısı;
Böbreklerde oluşan taş ve kumları hindistan cevizi yiyerek düşürmek oldukça kolay ve acısız bir yöntemdir.
9)Diş Ağrıları;
Çoğu insanın bir türlü kurtulamadığı diş ağrılarının çözümü basittir, Karanfil. Bir adet kuru karanfil’i çiğneyip yemek diş ağrılarını bastırır.
10)Karaciğerdeki Ağrılar;
Bu tür ağrıların çözümü de zeytinin yapısında bulundurduğu zeytin yağıdır. Yemeklerinizin içine zeytin yağı katarak bu ağrıları azaltabilir ve geçirebilirsiniz.
ÇİLEKLİ MUZLU PASTA
Kek Icin Malzemeler:
3 yumurta
3 Turk kahvesi fincani seker
3 Turk kahvesi fincani un...
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartma tozu
Ayrica gerekenler:
Dilediğiniz kadar cilek ve muz
hindistan cevizi
Kekin üstü için krem şanti
Kekin hazırlanışı: Klasik yumurta ile şeker uzun süre çırpılır.Diğer kuru malzemeler ilave edilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi geçilene kadar pişirilir.Pişip soğuduktan sonra iki parçaya ayrılır bir miktar sütle pasta ıslatılır ve ara kreması hazırlanır..
Pastanın ara kreması için gerekli malzemeler:
130 gr un
500 ml süt
130 gr toz şeker
100 ml krema
100 gr tereyağ
Kremanın hazırlanışı:
Süt, krema,toz şeker bir tencereye alınarak bir taşım kaynatılır ve sonra ılımaya bırakılır. Ayrı bir kapta tereyağı ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş olan unun üzerine ılımış olan sütlü karışım yavaş yavaş ilave edilir.Beşamel sos hazırlar gibi.Topaklanma olmaması için çabuk çabuk çırpma teli ile karıştırılır ve ocak kısılıp kaynayana kadar bekletilir. Ocaktan alındığında pürüzsüz bir krema olması gerekiyor, oluşan pütürleri gidermek için isterseniz kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz. Pişen kremayı tekrar çırpma teli ile çabuk çabuk 3-4 dakika çırpılır. Çırptıkça kremanın renginin açıldığını göreceksiniz.Oda ısısına gelen krema sütle ıslanmış pastanın arasına sürülür..İnce dilimlenmiş muzlar kremanın üzerine ilave edilir ve hindistan cevizi serpiştirilir.Üzerine kekin 2.parçası eklenir.Tekrar krema sürülür en son 1 paket krem şanti 1 bardak sütle hazırlanıp soğutulduktan sonra en üst kata sürülür.Çileklerle süslenir.https://www.facebook.com/ResimliPastaTarifleri?fref=ts
Kek Icin Malzemeler:
3 yumurta
3 Turk kahvesi fincani seker
3 Turk kahvesi fincani un...
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartma tozu
Ayrica gerekenler:
Dilediğiniz kadar cilek ve muz
hindistan cevizi
Kekin üstü için krem şanti
Kekin hazırlanışı: Klasik yumurta ile şeker uzun süre çırpılır.Diğer kuru malzemeler ilave edilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi geçilene kadar pişirilir.Pişip soğuduktan sonra iki parçaya ayrılır bir miktar sütle pasta ıslatılır ve ara kreması hazırlanır..
Pastanın ara kreması için gerekli malzemeler:
130 gr un
500 ml süt
130 gr toz şeker
100 ml krema
100 gr tereyağ
Kremanın hazırlanışı:
Süt, krema,toz şeker bir tencereye alınarak bir taşım kaynatılır ve sonra ılımaya bırakılır. Ayrı bir kapta tereyağı ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş olan unun üzerine ılımış olan sütlü karışım yavaş yavaş ilave edilir.Beşamel sos hazırlar gibi.Topaklanma olmaması için çabuk çabuk çırpma teli ile karıştırılır ve ocak kısılıp kaynayana kadar bekletilir. Ocaktan alındığında pürüzsüz bir krema olması gerekiyor, oluşan pütürleri gidermek için isterseniz kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz. Pişen kremayı tekrar çırpma teli ile çabuk çabuk 3-4 dakika çırpılır. Çırptıkça kremanın renginin açıldığını göreceksiniz.Oda ısısına gelen krema sütle ıslanmış pastanın arasına sürülür..İnce dilimlenmiş muzlar kremanın üzerine ilave edilir ve hindistan cevizi serpiştirilir.Üzerine kekin 2.parçası eklenir.Tekrar krema sürülür en son 1 paket krem şanti 1 bardak sütle hazırlanıp soğutulduktan sonra en üst kata sürülür.Çileklerle süslenir.https://www.facebook.com/ResimliPastaTarifleri?fref=ts
FUNİYKA TATLISI
HAMURU İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT ...
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
50 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞ KADAR UN
HAMURU İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT ...
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
50 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞ KADAR UN
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 LT SÜT
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
6 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 PAKET VANİLYA
50 GR MARGARİN
ÜZERİ İÇİN KIYILMIŞ CEVİZ
YAPILIŞI
KREMA İÇİN TÜM MALZEME DERİN BİR TENCEREYE ALINIP KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. SOĞUMASI İÇİN KENARA ALINIR. ODA SICALIĞINDAKİ TEREYAĞI VE YOĞURT DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRILIR. HAMUR İÇİN BÜTÜN MALZEMELER EKLENİP YOĞURULARAK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR. HAMUR 15 DAKİKA DİNLENDİRİLİR. HAMUR 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜP HER BİR PARÇA 2 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. HAMURLAR 3 CM GENİŞLİĞİNDE ŞERİTLER ŞEKLİNDE KESİLİR. HAMURLAR YAĞLANMIŞ KÜLAH ŞEKLİNDEKİ KALIPLARA SARILIR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK SICAK FIRINDA ÇOK KIZARTMAMAK ŞARTIYLA PİŞİRİLİR. FIRINDA ÇIKAR ÇIKMAZ SOĞUMASINI BEKLEMEDEN KÜLAHLAR KALIPLARDAN ÇIKARTILIR. SOĞUMUŞ KREMA İLE KÜLAHLARIN İÇİ DOLDURULUR. ÜZERLERİ CEVİZ İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR............https://www.facebook.com/ResimliPastaTarifleri?fref=nf
1 LT SÜT
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
6 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 PAKET VANİLYA
50 GR MARGARİN
ÜZERİ İÇİN KIYILMIŞ CEVİZ
YAPILIŞI
KREMA İÇİN TÜM MALZEME DERİN BİR TENCEREYE ALINIP KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. SOĞUMASI İÇİN KENARA ALINIR. ODA SICALIĞINDAKİ TEREYAĞI VE YOĞURT DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRILIR. HAMUR İÇİN BÜTÜN MALZEMELER EKLENİP YOĞURULARAK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR. HAMUR 15 DAKİKA DİNLENDİRİLİR. HAMUR 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜP HER BİR PARÇA 2 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. HAMURLAR 3 CM GENİŞLİĞİNDE ŞERİTLER ŞEKLİNDE KESİLİR. HAMURLAR YAĞLANMIŞ KÜLAH ŞEKLİNDEKİ KALIPLARA SARILIR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK SICAK FIRINDA ÇOK KIZARTMAMAK ŞARTIYLA PİŞİRİLİR. FIRINDA ÇIKAR ÇIKMAZ SOĞUMASINI BEKLEMEDEN KÜLAHLAR KALIPLARDAN ÇIKARTILIR. SOĞUMUŞ KREMA İLE KÜLAHLARIN İÇİ DOLDURULUR. ÜZERLERİ CEVİZ İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR............https://www.facebook.com/ResimliPastaTarifleri?fref=nf

Krem Şokola
Krem Şokola tarifi Malzemeler
500ml. süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu...
2 yemek kaşığı kakao
2-4 yemek kaşığı toz şeker
Yemeğin Tarifi
Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin. Bir-iki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın.
Mikserle çırparak soğutun. (Soğurken Krem Şokola'nın üzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kâselere paylaştırabilirsiniz. )
Kâselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. . .https://www.facebook.com/ResimliPastaTarifleri?fref=photo
Krem Şokola tarifi Malzemeler
500ml. süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu...
2 yemek kaşığı kakao
2-4 yemek kaşığı toz şeker
Yemeğin Tarifi
Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin. Bir-iki taşım kaynayıp, üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladıgı zaman ateşten alın.
Mikserle çırparak soğutun. (Soğurken Krem Şokola'nın üzerinde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, doğrudan kâselere paylaştırabilirsiniz. )
Kâselere paylaştırdıktan sonra, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. . .https://www.facebook.com/ResimliPastaTarifleri?fref=photo
KUBBELİ PASTA
MALZEMELER
KEKİ İÇİN.
- 5 yumurta.
- 1 bardak şeker. ...
- 1,5 bardak un.
- 1 çay bardağı sıvıyağ.
- 2 kaşık kakao.
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
MUHALLEBİSİ İÇİN.
- 3 kaşık nişasta.
- 4 kaşık hindistan cevizi.
- 1 bardak şeker.
- 3 kaşık un.
- 4 bardak süt.
- 2 kaşık tereyağı
ÜZERİ İÇİN.
- 2 paket bitter çikolata.
- 1 paket taze kırema.
- Geniş bir kaba 5 adet yumurta kırılır ve 1 su bardağı şeker ile kar kıvamına gelene kadar çırpılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ, 1,5 bardak un ve 2 kaşık kakao ilave edilip tekrar çırpılır. En son 1 çay kaşığı kabartmatozu eklenip karıştırılır. Yuvarlak cam kabın üzerine sıvıyağ gezdirilir ve üzerine karışım dökülür 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişince ılımaya alınır.
- 4 bardak süt, 1 bardak şeker, 4 kaşık hindistan cevizi, 3 kaşık nişasta çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp içine 2 kaşık tereyağ bırakılır ve topaklanmaması için çırpılarak soğumaya bırakılır.
- 1 paket taze süt kreması tencereye alınır. İçine 2 paket bitter çikolata konur ve eriyince ocaktan alınır. Püf noktası kaynamaması gerekmektedir.
- Ilıyan kek enine kesilerek 2 parçaya ayrılır. Bir parçası derin ve yuvarlak olan cam kaba alınır. Üzerine soğuyan muhallebi dökülür ve kalan kek parçası ile üzeri kapatılır. Dolapta 2-3 saat beklemesi gerekmektedir. Dolaptan çıkınca ters çevrilerek sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan kreması dökülüp servis edilir. Çilekle süsleyerek sunabilirsiniz............................https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=photo
MALZEMELER
KEKİ İÇİN.
- 5 yumurta.
- 1 bardak şeker. ...
- 1,5 bardak un.
- 1 çay bardağı sıvıyağ.
- 2 kaşık kakao.
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
MUHALLEBİSİ İÇİN.
- 3 kaşık nişasta.
- 4 kaşık hindistan cevizi.
- 1 bardak şeker.
- 3 kaşık un.
- 4 bardak süt.
- 2 kaşık tereyağı
ÜZERİ İÇİN.
- 2 paket bitter çikolata.
- 1 paket taze kırema.
- Geniş bir kaba 5 adet yumurta kırılır ve 1 su bardağı şeker ile kar kıvamına gelene kadar çırpılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ, 1,5 bardak un ve 2 kaşık kakao ilave edilip tekrar çırpılır. En son 1 çay kaşığı kabartmatozu eklenip karıştırılır. Yuvarlak cam kabın üzerine sıvıyağ gezdirilir ve üzerine karışım dökülür 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişince ılımaya alınır.
- 4 bardak süt, 1 bardak şeker, 4 kaşık hindistan cevizi, 3 kaşık nişasta çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp içine 2 kaşık tereyağ bırakılır ve topaklanmaması için çırpılarak soğumaya bırakılır.
- 1 paket taze süt kreması tencereye alınır. İçine 2 paket bitter çikolata konur ve eriyince ocaktan alınır. Püf noktası kaynamaması gerekmektedir.
- Ilıyan kek enine kesilerek 2 parçaya ayrılır. Bir parçası derin ve yuvarlak olan cam kaba alınır. Üzerine soğuyan muhallebi dökülür ve kalan kek parçası ile üzeri kapatılır. Dolapta 2-3 saat beklemesi gerekmektedir. Dolaptan çıkınca ters çevrilerek sunum tabağına alınır. Üzerine hazırlanan kreması dökülüp servis edilir. Çilekle süsleyerek sunabilirsiniz............................https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=photo
PİŞİ KÖFTE
MALZEMELER
- 1 kilo 2 kere çekilmiş az yağlı dana kıyma.
- 2 kaşık kekik.
- 1 tatlı kaşığı karabiber. ...
- 1 yemek kaşığı tozbiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay bardağı un.
- 2 domates.
- 2 sivri biber.
Geniş bir kaba alınan kıymanın üzerine, kekik, karabiber, tozbiber ve tuz atılır. Üzerine un ilave edilir. Özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde harç alınıp çay tabağı büyüklüğünde şekil verilip bol yağda kızartılır. Domates ve sivri biberle servis edebilirsiniz................................https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=photo
MALZEMELER
- 1 kilo 2 kere çekilmiş az yağlı dana kıyma.
- 2 kaşık kekik.
- 1 tatlı kaşığı karabiber. ...
- 1 yemek kaşığı tozbiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay bardağı un.
- 2 domates.
- 2 sivri biber.
Geniş bir kaba alınan kıymanın üzerine, kekik, karabiber, tozbiber ve tuz atılır. Üzerine un ilave edilir. Özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde harç alınıp çay tabağı büyüklüğünde şekil verilip bol yağda kızartılır. Domates ve sivri biberle servis edebilirsiniz................................https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=photo
ETLİ EKMEK
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 11 su bardağı un.
- yarım paket yaş maya. ...
- 1 çay kaşığı tuz.
- 2 tatlı kaşığı toz şeker.
- 3 bardak su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 600 g dana kıyma.
- 2 adet kuru soğan.
- 10 adet sivri biber.
- 4 adet domates.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı pul biber.
- yarım bardak su.
- Yarım paket yaş maya 3 bardak su ile geniş bir kaba alınır. 2 tatlı kaşığı şeker konur. Tuzu atılır. Ortalama 11 bardak un ile kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur yoğurulur.
- Sivri biber, domates ve kuru soğanlar rondoda çekilip bir kaba alınır. Dana kıyması konur. Tuzu, karabiberi, pulbiberi eklenir. Yarım bardak su ile harmanlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp merdane ile uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harç yayılır ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 derecede ısıtılan fırına verilir. Maydanozla süsleyerek sunabilirsiniz..............https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=photo
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 11 su bardağı un.
- yarım paket yaş maya. ...
- 1 çay kaşığı tuz.
- 2 tatlı kaşığı toz şeker.
- 3 bardak su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 600 g dana kıyma.
- 2 adet kuru soğan.
- 10 adet sivri biber.
- 4 adet domates.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı pul biber.
- yarım bardak su.
- Yarım paket yaş maya 3 bardak su ile geniş bir kaba alınır. 2 tatlı kaşığı şeker konur. Tuzu atılır. Ortalama 11 bardak un ile kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur yoğurulur.
- Sivri biber, domates ve kuru soğanlar rondoda çekilip bir kaba alınır. Dana kıyması konur. Tuzu, karabiberi, pulbiberi eklenir. Yarım bardak su ile harmanlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp merdane ile uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harç yayılır ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 derecede ısıtılan fırına verilir. Maydanozla süsleyerek sunabilirsiniz..............https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=photo
KEKLİ BAKLAVA
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 1 adet yumurta.
- 3/2 çay bardağı sıvı yağ. ...
- 3/2 çay bardağı süt.
- 1 yemek kaşığı sirke.
- 1 fiske tuz.
- yarım paket kabartma tozu.
KEKİ İÇİN.
- 1 su bardağı ceviz.
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN.
- 4 su bardağı toz şeker.
- 4 bardak su.
ÜZERİ İÇİN.
- toz fıstık.
- hindistan cevizi.
- 4 bardak toz şeker tencereye alınır. Üzerine 4 bardak su konur ve şerbeti pişirilir. Altını kapatmaya yakın 2-3 damla limon sıkılır. Soğutulmaya bırakılır.
- Geniş bir kaba 4 yumurta kırılır. Üzerine 1 bardak şeker bırakılıp mikserle çırpılır. Şeker eriyince 1 bardak unu ve 1 paket kabartmatozu ilave edilir. Çırpılırken çekilmiş cevizi ilave edilir ve karıştırılır. Keki hazırdır.
- Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ, süt ve ılıtılan su konulur. 1 kaşık sirke ilave edilir ve bütün sıvılar karıştırılır. Tuzu atılır. 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan 20 beze elde edilir ve tabak büyüklüğünde unla açılır. 10 tanesi aralarına yapışmasın diye bol nişasta serpilip üstüste dizilir ve oklava ile açılarak büyütülüp üzerine tereyağ gezdirilen tepsiye alınır. Tepsiden taşıyorsa kenarlarını kesiniz. Üzerine hazırlanan kek harcı yayılır. Kalan 10 beze aynı şekilde açılıp kek harcının üzeri kapatılır. Kenarları düzeltilir ve üçgen dilimler çıkacak şekilde kesilir. Tuzsuz tereyağ eritilip baklavanın üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Fırından çıkınca kaynarlığını attığında üzerine soğutulan şerbet gezdirilir. Çıkarılan üçgen dilimler kenar kısımlarından toz fıstığa ve hindistan cevizine bulanıp sunuma alınır............https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=photo
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 1 adet yumurta.
- 3/2 çay bardağı sıvı yağ. ...
- 3/2 çay bardağı süt.
- 1 yemek kaşığı sirke.
- 1 fiske tuz.
- yarım paket kabartma tozu.
KEKİ İÇİN.
- 1 su bardağı ceviz.
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN.
- 4 su bardağı toz şeker.
- 4 bardak su.
ÜZERİ İÇİN.
- toz fıstık.
- hindistan cevizi.
- 4 bardak toz şeker tencereye alınır. Üzerine 4 bardak su konur ve şerbeti pişirilir. Altını kapatmaya yakın 2-3 damla limon sıkılır. Soğutulmaya bırakılır.
- Geniş bir kaba 4 yumurta kırılır. Üzerine 1 bardak şeker bırakılıp mikserle çırpılır. Şeker eriyince 1 bardak unu ve 1 paket kabartmatozu ilave edilir. Çırpılırken çekilmiş cevizi ilave edilir ve karıştırılır. Keki hazırdır.
- Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ, süt ve ılıtılan su konulur. 1 kaşık sirke ilave edilir ve bütün sıvılar karıştırılır. Tuzu atılır. 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan 20 beze elde edilir ve tabak büyüklüğünde unla açılır. 10 tanesi aralarına yapışmasın diye bol nişasta serpilip üstüste dizilir ve oklava ile açılarak büyütülüp üzerine tereyağ gezdirilen tepsiye alınır. Tepsiden taşıyorsa kenarlarını kesiniz. Üzerine hazırlanan kek harcı yayılır. Kalan 10 beze aynı şekilde açılıp kek harcının üzeri kapatılır. Kenarları düzeltilir ve üçgen dilimler çıkacak şekilde kesilir. Tuzsuz tereyağ eritilip baklavanın üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Fırından çıkınca kaynarlığını attığında üzerine soğutulan şerbet gezdirilir. Çıkarılan üçgen dilimler kenar kısımlarından toz fıstığa ve hindistan cevizine bulanıp sunuma alınır............https://www.facebook.com/NurselShowTV?fref=photo
ÇULLAMA KÖFTE
MALZEMELER
- 500 g dana kıyma. ...
- yarım su bardağı pirinç.
- 2 adet kuru soğan.
- 3 diş sarımsak.
- 1 tutam maydanoz.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1,5 su bardağı sıvıyağ.
- 5 adet yumurta.
- 2,5 yemek kaşığı un.
SALATASI İÇİN.
- 4 adet kırmızı kuru soğan.
- 1 demet maydanoz.
- 2 tatlı kaşığı sumak tozu.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
- Yarım bardak pirinç yıkanıp sıcak suda pişirilir.
- Geniş bir kaba 2 adet soğan rendelenir. Yarım kilo dana kıyma konur. Tuzu, karabiberi atılır. Doğranan maydanozlar ve sarımsak içine bırakılır. Pişirilen pirinç içine bırakılır ve özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde harç alınıp elde yuvarlanır. Yatsı şekli verilir ve tuz atılan bol suda haşlanır. Yüzeye çıkınca kevgirle alınır.
- Bir kaba 5 yumurta kırılır ve içine un atılıp çırpılır. Haşlanan köfteler bu karışıma batırılır ve bol yağda kızartılır.
Çullama köfteler sunuma hazırdır.
- Kırmızı soğanlar piyazlık doğranır. 1 demet maydanoz içine küçük küçük doğranır. Sumak tozu ve tuz atılır sıvıyağ dökülerek harmanlanır ve salatası hazırlanır. Çullama köftenin olmazsa olmazı kırmızı soğan salatasıdır.https://www.facebook.com/NurselShowTV/photos_stream
- 4 adet kırmızı kuru soğan.
- 1 demet maydanoz.
- 2 tatlı kaşığı sumak tozu.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
- Yarım bardak pirinç yıkanıp sıcak suda pişirilir.
- Geniş bir kaba 2 adet soğan rendelenir. Yarım kilo dana kıyma konur. Tuzu, karabiberi atılır. Doğranan maydanozlar ve sarımsak içine bırakılır. Pişirilen pirinç içine bırakılır ve özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde harç alınıp elde yuvarlanır. Yatsı şekli verilir ve tuz atılan bol suda haşlanır. Yüzeye çıkınca kevgirle alınır.
- Bir kaba 5 yumurta kırılır ve içine un atılıp çırpılır. Haşlanan köfteler bu karışıma batırılır ve bol yağda kızartılır.
Çullama köfteler sunuma hazırdır.
- Kırmızı soğanlar piyazlık doğranır. 1 demet maydanoz içine küçük küçük doğranır. Sumak tozu ve tuz atılır sıvıyağ dökülerek harmanlanır ve salatası hazırlanır. Çullama köftenin olmazsa olmazı kırmızı soğan salatasıdır.https://www.facebook.com/NurselShowTV/photos_stream
Çölyak ya da gluten intoleransından muzdarip okurlarımızın evlerinde rahatlıkla hazırlayabilecekleri pirinç unlu ve glutensiz bir kek tarifi, çay saatlerini bir parça lezzetlendirmek için yeterli gözüküyor.
.
MALZEMELER
...
.
MALZEMELER
...
3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
2 adet muz
1/2 su bardağı kuru üzüm
2,5 su bardağı pirinç unu (ya da 2 su bardağı glutensiz un)
1 paket kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1/2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1/2 su bardağı file badem
KAÇ ADET?
8 DİLİM
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
45 DAKİKA
Püf noktası:
Pirinç unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.
Fırından çıkan keki, oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyin.
Pişirme önerisi:
Suyunu süzdürdüğünüz koyu yoğurt yerine arzuya göre kefir de kullanabilirsiniz.
Dibe çökmemesi için; hafif bir şekilde unladığınız muz dilimlerini, baton kek kalıbına aktardığınız kek harcının arasına yerleştirdikten sonra da keki pişirebilirsiniz.
Muz püresi yerine aynı oranda bal kabağı püresi ekleyerek de glutensiz keki hazırlayabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Yoğurt ve ayçiçek yağı kattıktan sonra kısa bir süre daha karıştırma işlemini sürdürün.
Kabuğunu soyduğunuz muzları, bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
Elenmiş pirinç unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sap kısımlarını ayıkladığınız ve hafif bir şekilde unladığınız kuru üzümleri katın.
Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün.
Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin.
Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.http://yemek.com/tarif/glutensiz-kek/#.VRlHbfysXTt
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
2 adet muz
1/2 su bardağı kuru üzüm
2,5 su bardağı pirinç unu (ya da 2 su bardağı glutensiz un)
1 paket kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1/2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1/2 su bardağı file badem
KAÇ ADET?
8 DİLİM
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
45 DAKİKA
Püf noktası:
Pirinç unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.
Fırından çıkan keki, oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyin.
Pişirme önerisi:
Suyunu süzdürdüğünüz koyu yoğurt yerine arzuya göre kefir de kullanabilirsiniz.
Dibe çökmemesi için; hafif bir şekilde unladığınız muz dilimlerini, baton kek kalıbına aktardığınız kek harcının arasına yerleştirdikten sonra da keki pişirebilirsiniz.
Muz püresi yerine aynı oranda bal kabağı püresi ekleyerek de glutensiz keki hazırlayabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Yoğurt ve ayçiçek yağı kattıktan sonra kısa bir süre daha karıştırma işlemini sürdürün.
Kabuğunu soyduğunuz muzları, bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
Elenmiş pirinç unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sap kısımlarını ayıkladığınız ve hafif bir şekilde unladığınız kuru üzümleri katın.
Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün.
Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin.
Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.http://yemek.com/tarif/glutensiz-kek/#.VRlHbfysXTt
Kestaneli Risotto
Hazırlama Süresi
Kalori
...
Porsiyon basina 425 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
6 Kişiliktir
MALZEMELER
500 gram arborio pirinci
200 ml kırmızı şarap
30 adet haşlanmış ve ayıklanmış kestane
Kuru soğan
3 adet arpacıksoğanı
Parmesan peyniri
Tereyağı
Sebze suyu
Beyaz sek şarap
Sızma zeytinyağı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kırmızı şarabı buharlaşıp yarı ölçüde azalacak şekilde kaynatın.
Kestaneleri yapışmaz yüzeyli tavada yarım çorba kaşığı tereyağı, 2 adet arpacıksoğanı, tuz ve karabiberle soteleyin. Şarapla tatlandırıp 15 dakika pişirin. Sotelediğiniz çok ince doğranmış soğan ve zeytinyağıyla pirinci birkaç dakika çevirin.
Çok az beyaz şarap ekleyip tuzla tatlandırın. 1 litre sebze suyunu yavaşça aralıklarla ilave ettikten sonra 15 dakika pişirin.
Risotto’yu yarım çorba kaşığı tereyağı ve parmesanla tatlandırıp tabağa alın. Şarapla tatlandırdığınız kestaneleri etrafına dizip kestanenin sosunu gezdirin. Tıraşlanmış parmesan peyniriyle servis yapın.
Porsiyon Sayısı
6 Kişiliktir
MALZEMELER
500 gram arborio pirinci
200 ml kırmızı şarap
30 adet haşlanmış ve ayıklanmış kestane
Kuru soğan
3 adet arpacıksoğanı
Parmesan peyniri
Tereyağı
Sebze suyu
Beyaz sek şarap
Sızma zeytinyağı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kırmızı şarabı buharlaşıp yarı ölçüde azalacak şekilde kaynatın.
Kestaneleri yapışmaz yüzeyli tavada yarım çorba kaşığı tereyağı, 2 adet arpacıksoğanı, tuz ve karabiberle soteleyin. Şarapla tatlandırıp 15 dakika pişirin. Sotelediğiniz çok ince doğranmış soğan ve zeytinyağıyla pirinci birkaç dakika çevirin.
Çok az beyaz şarap ekleyip tuzla tatlandırın. 1 litre sebze suyunu yavaşça aralıklarla ilave ettikten sonra 15 dakika pişirin.
Risotto’yu yarım çorba kaşığı tereyağı ve parmesanla tatlandırıp tabağa alın. Şarapla tatlandırdığınız kestaneleri etrafına dizip kestanenin sosunu gezdirin. Tıraşlanmış parmesan peyniriyle servis yapın.
Kıyma Dolgulu Kızartılmış Acı Biber
Hazırlama Süresi
50 Dakika
Kalori
Hazırlama Süresi
50 Dakika
Kalori
Porsiyon basina 185 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
6 Kişiliktir
MALZEMELER
400 gram dana kıyma
6 adet közlenmiş ve kabuğu soyulmuş uzun acı yeşilbiber
4 adet domates
3 adet yumurta
Kabuğu ayıklanmış badem
Kuru üzüm
Un
Kekik
Tuz
Sarımsak
Kuru soğan
Kırmızı Meksika biberi
Sızma zeytinyağı
Sıvıyağ
Sirke
HAZIRLANIŞI
Kıymayı zeytinyağıyla soteleyin. Ayrı bir tencerede 1 diş sarımsak ve doğranmış soğanı soteleyin. Tencerenin içine 2 adet soyulmuş ve doğranmış domates, sotelenmiş kıyma, 1 çorba kaşığı doğranmış badem, bir çorba kaşığı yumuşatılmış kuru üzüm, birkaç damla sirke, tuz ve Meksika biberi ilave edip pişirerek iç dolguyu hazırlayın. Suyunu çekmemesine dikkat edin.
Yeşilbiberin çekirdeklerini temizleyip içini iç dolguyla doldurun. Ayırdığınız yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpıp çırpılmış yumurta sarılarını karışıma ekleyin. İçini doldurduğunuz biberleri önce una daha sonra yumurtalı karışıma bulayın.
Kızgın sıvıyağda kızartıp domates salsa (Kalan domatesleri doğrayıp soğan ve kekikle tatlandırın.) ile sıcak olarak servis yapın.
Porsiyon Sayısı
6 Kişiliktir
MALZEMELER
400 gram dana kıyma
6 adet közlenmiş ve kabuğu soyulmuş uzun acı yeşilbiber
4 adet domates
3 adet yumurta
Kabuğu ayıklanmış badem
Kuru üzüm
Un
Kekik
Tuz
Sarımsak
Kuru soğan
Kırmızı Meksika biberi
Sızma zeytinyağı
Sıvıyağ
Sirke
HAZIRLANIŞI
Kıymayı zeytinyağıyla soteleyin. Ayrı bir tencerede 1 diş sarımsak ve doğranmış soğanı soteleyin. Tencerenin içine 2 adet soyulmuş ve doğranmış domates, sotelenmiş kıyma, 1 çorba kaşığı doğranmış badem, bir çorba kaşığı yumuşatılmış kuru üzüm, birkaç damla sirke, tuz ve Meksika biberi ilave edip pişirerek iç dolguyu hazırlayın. Suyunu çekmemesine dikkat edin.
Yeşilbiberin çekirdeklerini temizleyip içini iç dolguyla doldurun. Ayırdığınız yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpıp çırpılmış yumurta sarılarını karışıma ekleyin. İçini doldurduğunuz biberleri önce una daha sonra yumurtalı karışıma bulayın.
Kızgın sıvıyağda kızartıp domates salsa (Kalan domatesleri doğrayıp soğan ve kekikle tatlandırın.) ile sıcak olarak servis yapın.
Mezgit Kızartma ve Yeşil Mayonez Sos
Hazırlama Süresi
40 Dakika
Kalori
...
Hazırlama Süresi
40 Dakika
Kalori
...
Porsiyon basina 335 Kilo kalori
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
480 gram mezgit filetosu
220 ml süt
200 gram ayçiçek yağı
100 gram mısır unu
50 gram un
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon
Maydanoz
Tarhun
Sarımsak
Kızartmalık sıvıyağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta sarıları, bir tutam tuz ve yarım limon suyunu tel çırpıcı ile ya da mikserle çırpın. Karışıma ayçiçek yağı ilave edip krema kıvamında mayonez elde edene kadar çırpın.
Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekledikten sonra dövülmüş 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz, 1 çorba kaşığı ince doğranmış tarhun ilave edin. Birkaç dakika pembeleştirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hazırladığınız mayonezin içine ekleyin.
Ayrı bir kabın içine unu ve mısır ununu karıştırıp bir tutam tuz ekledikten sonra süt ile karışımı sulandırın. Mezgiti homojen ve pıhtısız olan bu karışıma bulayın. Kızgın sıvıyağda mezgit balığı filetolarının her iki tarafını da kızartın. Kızarttığınız filetoların yağını almak için kağıt havlu üzerine dizip bir tutam tuz serpin.
Mezgit kızartmayı servis tabağına dizin. Hazırladığınız yeşil mayonez sosu servis tabağının ortasına yerleştirip mezgit balıklarıyla servis yapın.
Porsiyon Sayısı
4 Kişiliktir
MALZEMELER
480 gram mezgit filetosu
220 ml süt
200 gram ayçiçek yağı
100 gram mısır unu
50 gram un
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon
Maydanoz
Tarhun
Sarımsak
Kızartmalık sıvıyağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta sarıları, bir tutam tuz ve yarım limon suyunu tel çırpıcı ile ya da mikserle çırpın. Karışıma ayçiçek yağı ilave edip krema kıvamında mayonez elde edene kadar çırpın.
Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekledikten sonra dövülmüş 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz, 1 çorba kaşığı ince doğranmış tarhun ilave edin. Birkaç dakika pembeleştirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hazırladığınız mayonezin içine ekleyin.
Ayrı bir kabın içine unu ve mısır ununu karıştırıp bir tutam tuz ekledikten sonra süt ile karışımı sulandırın. Mezgiti homojen ve pıhtısız olan bu karışıma bulayın. Kızgın sıvıyağda mezgit balığı filetolarının her iki tarafını da kızartın. Kızarttığınız filetoların yağını almak için kağıt havlu üzerine dizip bir tutam tuz serpin.
Mezgit kızartmayı servis tabağına dizin. Hazırladığınız yeşil mayonez sosu servis tabağının ortasına yerleştirip mezgit balıklarıyla servis yapın.

Ayak Mantarı Tedavisi Çok Basittir!
Ayak mantarı parmak aralarında
hafif kepeklenme ve şiddetli kaşınmayla ortaya çıkan bir bulaşıcı bir deri
hastalığıdır. Oluştuğu bölgede yanmaya ve acı veren çatlaklara neden olur.
Ayrıca ayak kokusuna neden olur. Zaman içinde daha geniş bir bölgeye yayılarak
diğer ayağa da sıçrar.
Nemi ve sıcağı seven, bu
koşullarda hızla çoğalan mantar, bu hastalığa sahip başka biriyle ortak
kullanılan çorap, terlik, ayakkabı ya da banyo zemininden
bulaşabilir.
Mantar için çeşitli ilaçlar
kullanmak mümkün tabi ama ben şimdi sizlere çok daha pratik, doğal ve etkili bir
ilaçtan bahsedeceğim. Karbonattan!
Evet. Karbonat mantarı tedavi eden doğal bir maddedir.Ayak mantarından kurtulmak için yapmanız gereken gerçekten çok basit. 2 litre ılık suyun içerisine tepeleme 1 çorba kaşığı karbonatı(eczaneden alın lütfen) atıp karıştırarak erimesini sağlayın. On gün boyunca her gün 20 dakika kadar bu suda ayaklarınızı bekletin. Sonrasında özellikle parmak araları nemli kalmayacak şekilde ayaklarınızı iyice kurulayın. Bu süre içinde ayaklarınıza her gün karbonat sürün (pudralar gibi) ve ayakkabılarınızın içine karbonat serpin
Bu yöntem aynı zamanda ayak kokusuna kesin çözüm olacaktır.
Evet. Karbonat mantarı tedavi eden doğal bir maddedir.Ayak mantarından kurtulmak için yapmanız gereken gerçekten çok basit. 2 litre ılık suyun içerisine tepeleme 1 çorba kaşığı karbonatı(eczaneden alın lütfen) atıp karıştırarak erimesini sağlayın. On gün boyunca her gün 20 dakika kadar bu suda ayaklarınızı bekletin. Sonrasında özellikle parmak araları nemli kalmayacak şekilde ayaklarınızı iyice kurulayın. Bu süre içinde ayaklarınıza her gün karbonat sürün (pudralar gibi) ve ayakkabılarınızın içine karbonat serpin
Bu yöntem aynı zamanda ayak kokusuna kesin çözüm olacaktır.
Tabi yeni bir oluşumu
engellemek için ayaklarınızı nemli bırakmamaya dikkat edin. İsterseniz arada 1-2 gün yukarıdaki işlemi
uygulayabilirsiniz.
Etkisi yüksek diğer bir yöntem için buraya bakabilirsiniz.
Yine karbonatla hazırlanan cilt lekeleri, çiller ve siyah noktalar üzerinde hızlı ve gözle görülür etkileri olan cilt maskesine buradan ulaşabilirsiniz.
Karbonatın diğer kullanım alanlarıyla ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsinizŞifa olsun:)
Etkisi yüksek diğer bir yöntem için buraya bakabilirsiniz.
Yine karbonatla hazırlanan cilt lekeleri, çiller ve siyah noktalar üzerinde hızlı ve gözle görülür etkileri olan cilt maskesine buradan ulaşabilirsiniz.
Karbonatın diğer kullanım alanlarıyla ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsinizŞifa olsun:)











Hiç yorum yok:
Yorum Gönder