11 Mart 2015 Çarşamba

Krepli Börek.....
Malzemeler:

4 bardak un
4 bardak süt
4 yumurta
yarım paket kabartma tozu
tuz
tava için sıvıyağ
İç malzeme:
arzuya göre kıymalı iç veya kaşar + salamlı iç

Hazırlanması:
Un, süt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp boza kıvamına getirin. Karışımdan kepçeyle alıp yağlanmış kızgın teflon tavada kreplerinizi pişirin.
Kreplerin ortasına iç malzemeyi uzunlamasına yayıp rulo yapın. Ruloları dikdörtgen borcama dizin.
Üzerlerine kaşar rendeleyip orta dereceli fırında pişirin.Afiyet olsun 

http://tatlidunyasi.net/krepli-borek/















 
 HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER
- 5 adet patlıcan.
- 750 g kuzu kuşbaşı.
- 3 adet kuru soğan.
- 4 diş sarımsak.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 100 g kaşar peyniri.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 2 yemek kaşığı tereyağ.
- 5 yemek kaşığı un.
- 1 su bardağı süt.
- 3 adet sivri biber.
- 1 adet domates.
- 2 çay kaşığı karabiber.
- 2 çay kaşığı tuz.
5 adet patlıcan ocakta közlenir. Közlenen patlıcanlar kabuklarından arındırılır ve kalan iç kısmı bıçakla ezilir. 750 gram kuzu kuşbaşı et ocağa alınıp kavrulur. Rengi dönünce doğranan 3 adet kuru soğan ve 4 diş sarımsak eklenir. Üzerine 1 çay bardağına yakın sıvıyağı gezdirilir. Üzerine domates salçası bırakılır. Küp küp doğranan 3 adet sivri biber ve 1 domates sırasıyla karışıma eklenir. Üzerine geçmeyecek kadar su konur. Tuzu ve karabiberi ilave edilip pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince ocaktan alınır.
Başka bir tencerede 2 kaşık tereyağı eritilir. 5 kaşık un çırpılarak tereyağında kavrulur. Ezilen patlıcanlar üzerine bırakılır. Bu işlemi yaparken sürekli çırpmanız gerekir. Tuzu ve karabiberi eklenir. 1 su bardağı süt ve rendelenen kaşar peyniri ilave edilip ocaktan alınır.
Sunum tabağına önce patlıcanlı harç yayılır. Ortasına pişen sebzeli etler konur.
Hünkar beğendimiz sunuma hazırdır.

 
















Hiç yorum yok: