12 Mart 2015 Perşembe

İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
- 2,5 su bardağı ince bulgur.
- 2,5 su bardağı irmik.
- 2 çay kaşığı tuz.
- su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 300 g az yağlı dana kıyma.
- 1 su bardağı ceviz.
- 4 adet kuru soğan.
- 1 tutam maydanoz.
- 2 adet yumurta.
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 3 çay kaşığı tuz.
2,5 su bardağı ince bulgur ve irmik geniş bir kaba alınıp 5-10 dakika ıslatılır. Tuzu ilave edilir. Özleşene kadar yoğurulur.
4 adet kuru soğan doğranır ve yağda kavrulur. Rengi dönünce 300 g dana kıyması ilave edilir ve tekrar kavrulur. Etlerinde rengi dönünce 1 bardak dövülmüş ceviz ilave edilir. İsteğe bağlı tuzu katılır. Ocaktan alınınca doğranan maydanozu ilave edilip harmanlanır ve soğumaya bırakılır. Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp açılır iç harçla doldurulur ve kapatılıp bıçakla kenarı düzeltilir. Bol sıcak suda haşlanır. Yüzeye çıkınca olmuş demektir.
Haşlanan köftelerin yarısı çırpılan 2 adet yumurtaya bulanıp yağda kızartılır ve sunum tabağına alınır. Sadece haşlanan köftelerin üzerine
Yağda yakılan pulbiber ve karabiber sosu ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.https://www.facebook.com/NurselinMutfagiTV?fref=phot

Hiç yorum yok: