İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
- 2,5 su bardağı ince bulgur.
- 2,5 su bardağı irmik.
- 2 çay kaşığı tuz.
- su.
İÇ HARCI İÇİN.
- 300 g az yağlı dana kıyma.
- 1 su bardağı ceviz.
- 4 adet kuru soğan.
- 1 tutam maydanoz.
- 2 adet yumurta.
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 3 çay kaşığı tuz.
2,5 su bardağı ince bulgur ve irmik geniş bir kaba alınıp 5-10 dakika ıslatılır. Tuzu ilave edilir. Özleşene kadar yoğurulur.
4 adet kuru soğan doğranır ve yağda kavrulur. Rengi dönünce 300 g dana
kıyması ilave edilir ve tekrar kavrulur. Etlerinde rengi dönünce 1
bardak dövülmüş ceviz ilave edilir. İsteğe bağlı tuzu katılır. Ocaktan
alınınca doğranan maydanozu ilave edilip harmanlanır ve soğumaya
bırakılır. Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp açılır iç
harçla doldurulur ve kapatılıp bıçakla kenarı düzeltilir. Bol sıcak
suda haşlanır. Yüzeye çıkınca olmuş demektir.
Haşlanan köftelerin
yarısı çırpılan 2 adet yumurtaya bulanıp yağda kızartılır ve sunum
tabağına alınır. Sadece haşlanan köftelerin üzerine
Yağda yakılan pulbiber ve karabiber sosu ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.https://www.facebook.com/NurselinMutfagiTV?fref=phot
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder