12 Mart 2015 Perşembe























































Bazen sadece hayal kurarsın geleceğin güzellikleri için...

YAŞLILARINIZA  İYİ  DAVRANIN   BUGÜN  VAR  YARIN  YOKLAR    ONLAR  SİZİ  SEVEREK  YETİŞRİDLER   SAYGIYI  HAK  EDİYORLAR   VE  HATIRLARINI  SORMAYI  İHMAL  ETMEYİN 


DERS ALINACAK GÜZEL BİR SOYGUN, MUTLAKA OKUYUN

Çin’in Guangzhou kentinde bir banka soygunu... Soygunculardan biri bankadakilere bağırır:
“Kımıldamayın! Para devletindir, ama hayatınız sizindir.”
Herkes sessizce yatar… Bunun adı “Zihin Değiştirme Kavramı” dır.
Alışılmış düşünce tarzını değiştirmek…
Bu arada müşterilerden bir kadın bir masanın üzerine yatmıştır. Ama bacaklar ortada... Soyguncu bağırır: “Edebini takın. Bu bir soygun, ırza geçme değil!”
Bunun adı “Profesyonellik”tir. İşin neyse onun üzerinde yoğunlaş!...
Soyguncular paraları yüklenip eve kapağı atmışlar. Daha genç olanı (MBA derecelidir) daha yaşlı olanına (ki bu ise 6 yıl ilkokuldan sonra terk): “Abi, hadi şu paraları sayalım,” der. Daha yaşlı olanı der ki: “Çok aptalsın be! Bu kadar para oturup sayılır mı? Bu akşam zaten TV haberlerinde kaç para çaldığımızı öğreniriz.”Buna “Deneyim” derler! Günümüzde deneyim kağıt diplomalardan çok daha önemlidir.

Soyguncular bankadan kaçtıktan sonra şube müdürü, şube şefine hemen polisi aramasını söylemiş. Şef demiş ki: “Durun hele müdürüm. Alacaklarını aldılar. Biz de bir 10 milyon daha alıp daha önce iç ettiğimiz 70 milyon dolara ekleyelim, ne dersiniz?”
Buna “Dalgayı yakalamak” derler. Berbat bir durumu kendi lehine çevirmektir bu!

Müdür der ki: “Yahu, her ay bir soygun olsa harika olurdu. Ne eğlenirdik!”
Buna “Sıkıntılardan kurtulmak” derler. Kişisel mutluluk işinden çok daha önemlidir.

Akşam TV haberleri bankadan 100 milyon dolar çalındığını açıklamış!
Çaldıkları paranın çok daha az olduğu bilen soyguncular oturup saymışlar parayı… Tekrar tekrar saymışlar. Bakmışlar hepi topu 20 milyon! Çok kızmışlar bu işe:
“Biz hayatımızı tehlikeye atıp 20 milyon çalabildik. Banka müdürü bir el hareketiyle 80 milyon götürdü. Galiba soyguncu olmak yerine doğru dürüst eğitim görmek daha iyiymiş!”
Bu “Bilgi altından daha değerlidir” demektir…
Banka müdürü çok mutludur. Özellikle bir süre önce borsada kaybettiklerini geri alabildiği için...
Buna “Fırsatları kullanmak” derler. Kazanmak için risk almak gerekir.

PEKİ, GERÇEK SOYGUNCULAR KİMLER ŞİMDİ?

PAYLAŞMAYI UNUTMAYALIM..
( Soran Adam )

renkleri  dilleri  dinleri  değil  önemli  olan   insan  olmaları 



 
Ege lezzetlerinden damaklarınızda farklı bir lezzet bırakacak bir tatlı olan Höşmerim yapıyor Saniye Anne sizler için. Peynir helvası olarak da bilinen bu lezzet, Balıkesir'in Havran ilçesine has bir tatlıdır. Saniye Anne Höşmerim tatlısında kullanılan peyniri kendisi yapıyor ve eşsiz bir tat yakalıyor. Püf noktasına dikkat ederseniz siz de eşsiz bir Höşmerim tatlısı yapabilirsiniz.

Ege lezzetlerinden damaklarınızda farklı bir lezzet bırakacak bir tatlı olan Höşmerim yapıyor Saniye Anne sizler için. Peynir helvası olarak da bilinen bu lezzet, Balıkesir'in Havran ilçesine has bir tatlıdır. Saniye Anne Höşmerim...
saniyeanneyemekleri.com|Ekleyen: Seher Rohlfs
***********************
Makarna Stroganoff Sosu
Hazırlık:
• Makarna için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Makarnanın haşlanması:
• Pastayı pişirme talimatlarını takip ederek haşlayın. Sürekli karıştırın.
• Makarnanın suyunu süzün, suyun bir kısmını tencerede bırakın.
• Tuz ve karabiber ekleyin. (İsteğe bağlı)


Stroganof sosu:
• Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup büyük parçalar hâlinde doğrayın.
• Yağı bir tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı kavurun.
• Kıymayı kavurun.
• Toz paprikayı ekleyip iyice karıştırın.
• Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.
• Domatesleri ikiye bölün, tepelerini kesin ve küp küp doğrayın.
• Domates ve biberi ekleyip iyice karıştırın.
• Mantarları temizleyip dörde bölün. Mantarları tavaya ekleyin.
• Yüksek ateşte pişirin, böylece mantarların suyu buharlaşır. Ardından biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyin.
• Ocağın altını kısıp sosu 15 dakika kadar ağır ateşte kaynatın.
• Kremayı ekleyin, sosu daha fazla kaynatmayın.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Kornişonları şerit hâlinde kesin. Frenk soğanlarını ince ince doğrayın.
• Kornişon ve Frenk soğanlarını süsleme olarak ekleyin.

Yaklaşık 30 dakika
Et
Malzemeler

200 gram tam tahıllı penne makarna
1 adet soğan
1 diş sarımsak
300 gram dana kıyma
1 tatlı kaşığı toz paprika
1 adet tatlı sivri biber
4 adet domates
250 gram mantar
50 gram tereyağı
100 mililitre krema
1 miktar zeytinyağı
1 çeyrek demet Frenk soğanı
6 adet kornişon
1 miktar tuz
1 miktar taze çekilmiş karabiber

 ****************************
Fırında Domatesli Sosis
Fırını önceden 180 dereceye getirin ve bir tencere suyu kaynamak üzere ocağa koyun. Domatesin kabuklarını soymak için bıçakla kesik açın ve 30 saniye kadar kaynayan suya atın. Kurulayıp soğuk suya koyun ve elle tutulabilir soğukluğa geldiklerinde kabukları soyun.
Kendinize uygun boyutta, tek tabaka hâlinde domatesleri serebilecek büyüklükte büyüklüğe sahip bir fırın tepsisi alın. Tüm domatesleri, ot dallarını, mercanköşkü, sarımsağı ve sosisleri yerleştirin. Natürel sızma zeytinyağı ve balzamik sirke gezdirip tuz ve biberle çeşnilendirin. Karıştırın ve yarım saat boyunca fırında pişmeye bırakmadan önce sosisleri üste getirin. 15-30 dakika boyunca fırına koyun, bu sizin sosisleri ne kadar çıtır, kızarmış ve yapışkan olmasını istemenize bağlı.
Piştikten sonra yoğun, domatesli bir sosunuz olacak. Fazla ince olursa sosisleri çıkarın ve tepsiyi ocağa koyup sosun suyunu çektirin. İstediğiniz kıvama gelene kadar pişirin, –ben hafif koyu seviyorum– sonra tekrar içine sosisleri atın.
Çeşnisini kontrol edip 10 dakika boyunca fırında ısıtılmış iyi kalite bir ekmekle (domates sosunu sıyırmak için ideal) veya patates püresi, pilav ya da polenta’yla, yeşil salatayla ve güzel bir kadeh şarapla servis edin.
Yaklaşık 45 dakika
Et
Malzemeler

2 kilogram olgun domates
2 dal taze kekik
1 yemek kaşığı kuru mercanköşk
3 diş sarımsak
12 adet sosis
1 ölçü natürel sızma zeytinyağı
1 ölçü balzamik sirke
1 ölçü deniz tuzu
1 ölçü taze çekilmiş karabiber
Beğen ·
 *****************************
Kebap ve Taze Fasulye Salatası
Hazırlık:
• Pirinci talimatlara göre pişirin.


Ketçap:
• 2 domatesi dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın.
• Domates, domates salçası, balzamik sirke ve şekeri el blenderiyle pürüzsüz kıvama gelene dek karıştırın.
• Püreyi bir tencereye koyup kaynatın.
• Ocağın altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
• Tuz ekleyin.
• Ketçabı soğumaya bırakın.


Kebabın eti:
• Çilinin çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalar hâlinde doğrayın.
• Maydanozu ince ince kıyın.
• Ete kimyon, paprika, çili, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin.
• Kıymayı 4 uzun sosis hâline getirin.
• Sosislere şiş geçirin.
• Bir ızgara tavasını ısıtıp kebapların iki tarafını da yaklaşık 8 dakika ızgarada pişirin.


Ardından, taze fasulye salatası:
• Fasulyeleri ayıklayın.
• Fasulyeleri bol miktarda tuzlu suda 5 dakika kadar pişirin.
• Fasulyelerin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.
• Kırmızı soğanı soyup yarım halka şeklinde doğrayın. (Çok kalın olmasın.)
• Mangoyu soyup iki eşit parçaya bölün.
• Dereotunu doğrayıp yoğurdun içine katın.
• Yeşil fasulyeleri, kırmızı soğanı ve mangoyu ekleyin.

• Tuz ve karabiber ekleyin.
Servis:
• Türk ekmeğiyle birlikte servis edin.

Yaklaşık 30 dakika
Et
Malzemeler

400 gram pirinç
4 adet büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
100 mililitre balzamik sirke
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kebaplar için
400 gram et (kuzu)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet çili
5 dal maydanoz

Salata için
300 gram taze fasulye
1 adet kırmızı soğan
1 adet mango
2 sap dereotu
125 gram yoğurt
1 adet Türk ekmeği
1 miktar tuz
1 miktar taze çekilmiş karabiber


**********************************
 Hardallı Pirzola ile Patates ve Elma Yahnisi
Patatesler için bir tencerede su kaynatıp tuz ekleyin.

Patates ve elmaların pişirilmesi:
• Patatesleri soyup dörde bölün.
• Patatesleri yaklaşık 15 dakika haşlayın.
• Tatlı elmaları soyup dörde bölün. Çekirdeklerini çıkarın.
• Son 5 dakikada elma dilimlerini patateslerin yanına ekleyin. Elmaları yumuşayana kadar pişirin.

Pirzolalar:
• Pirzolaların kenarlarına kesik atın.
• Üstlerine hardal sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın.
• Bir tavada yağ ısıtıp pirzolaları her iki tarafını da çevirecek şekilde yaklaşık 6 dakika kızartın.
• Pirzolaları tavadan alıp alüminyum folyo kaplı bir tabakta dinlendirin.
• İçinde pişirme suyu olan tavayı, soğanları pişirmek için tekrar ocağa koyun.

Soğanlı Et Suyu yapımı:
• Soğanları soyup ikiye kesin.
• Soğanları yarım halkalar hâlinde doğrayın.
• Soğanları pişirme suyuna ekleyip karıştırın.
• Kahverengileşip yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Sonlara doğru biraz su ekleyebilirsiniz.
Renkli bir son dokunuş:
• Patateslerin ve elmaların suyunu süzüp ezin.
• 2 ekşi elmayı soymadan, incecik rendeleyip yahniye karıştırın.
Yeşillikle servis edin.
30 dakika
Et
Malzemeler
1 kg patates
4 adet tatlı elma
4 parça pirzola
2 yemek kaşığı taneli hardal
1 miktar ayçiçeği yağı
2 adet soğan
2 adet ekşi elma
1 miktar yeşillik
1 miktar tuz
1 miktar taze çekilmiş karabiber

 **************************
Patates Püreli Karaciğer
Karaciğeri pişirmeden önce; beyaz şarap, sarımsak, karabiber ve defne yaprağıyla hazırlanmış marinatın içinde birkaç saat bekletin. Patates püresi ve karaciğer tarifine, püreyle başlayın. Pürenin ilginç yanı, tüm malzemelerin süt içinde pişecek olması. Sütü bir tencerede ısıtın, içine tuz ve karabiber ekin. Bu arada, sebzeleri de hazırlayın. Patatesi, şalgamı ve havucu soyup küçük küpler hâlinde doğrayın ve 20 dakika pişmek üzere sıcak sütün içine atın.
Şimdi, karaciğeri kızartın. Büyük bir tavada zeytinyağını kızdırın ve karaciğeri içine atın. Tuz ve karabiber ekip iki yanını da üçer dakika kızartın. Daha fazla lezzet kalması için, marinattan kalan sarımsak ve defne yapraklarını da ekleyebilirsiniz. Karaciğer hazır olduğunda, ciğeri bir kenara alıp aynı tavada soğanları da kavurun. Tavanın içine bir miktar daha zeytinyağı koyun, doğranmış soğanları içine atın, tuz ve karabiber ekin, pişmeye bırakın. Soğanlar karamelize olduğunda, Porto şarabıyla sirkeyi ekleyin. Son olarak, karaciğeri soğanların üstüne ekleyip birkaç dakika ocağın üstünde tutun, bu arada, püreyi tamamlayın.
Sütte pişen sebzeleri patates ezeceğiyle ezin. Sütün bir kısmını dökmek iyi olur ancak siz yine de sütü dökmeyin, sebzeleri ezince daha fazla süte ihtiyacınız olabilir. Püre hazır olduğunda, tekrar ısıtın, içine bir miktar tereyağı ve müskat ekleyin. Hazır!
Servis yapacağınız zaman, bir miktar maydanoz doğrayıp, tazelik katması için karaciğerin üstüne serpin. Afiyet olsun!
Yaklaşık 1 saat
Et
Malzemeler

4 adet karaciğer
1 kadeh Porto şarabı
2 diş sarımsak
4 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet şalgam
1 kadeh beyaz şarap
1 çorba kaşığı sirke
200 mililitre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 tutam tuz
1 miktar müskat
***********************
Mardin-Hatay hattinda yaygın olarak bulunan bir patlican yemeğidir babagannus. Meze olarak da geçer, yemek olarak da. Artık sofralarınızda hangi sıfatla kullanmak isterseniz, rakının yanında yenilmesi de farzdır. Tarifi >>> http://www.yemektarif.im/recipe/babagannus-tarifi/

Mardin-Hatay hattinda yaygın olarak bulunan bir patlican yemeğidir babagannus. Meze olarak da geçer, yemek olarak da. Artık sofralarınızda hangi sıfatla kullanmak isterseniz, rakının yanında yenilmesi de farzdır.
yemektarif.im
 ********************
Tarife göre mükemmel patates kızartmasının sırrı soğuk suda bekletmek ve 1′den fazla kızartmaktan geçiyor. Deneyip görelim bakalım. kolay gelsin. Tarifi > http://www.yemektarif.im/rec…/sarimsakli-patates-kizartmasi/

Tarife göre mükemmel patates kızartmasının sırrı soğuk suda bekletmek ve 1′den fazla kızartmaktan geçiyor. Deneyip görelim bakalım. kolay gelsin.
yemektarif.im
 **************************
Öncelikle fasulye seçiminiz çok önemli. Benim favorim ispir fasulyesi. Bunu semt pazarlarında ya da şarküterilerde bulabilirsiniz.
Bir diğer önemli nokta fasulyenizi bir gece önceden ıslatmak ve ıslama suyunu süzüp yeni su ile kısık ya da orta ateşte haşlamak. Tarifi >> http://www.yemektarif.im/recipe/kurufasulye-piyazi-tarifi/

Öncelikle fasulye seçiminiz çok önemli. Benim favorim ispir fasulyesi. Bunu semt pazarlarında ya da şarküterilerde bulabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta fasulyenizi bir gece önceden ıslatmak ve ıslama suyunu süzüp yeni su ile kısık ya da orta...
yemektarif.im

Hiç yorum yok: