8 Şubat 2015 Pazar

TAT

Kapak Fotoğrafı
 


 
 
 









Gerekli Malzemeler
1 kilo süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 parça damla sakızı
3 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı nişasta
üzeri için tarçın
Hazırlanışı
Orta boy bir tencerenin içerisine soğuk sütü,şekeri,pirinç ununu,nişastayı ekliyoruz.Bir yemek kaşığı şekeri ve damla sakızını
havanda eziyoruz.Bu karışımıda tenceremizin içerisine ekliyoruz.Çıprma teliyle karıştırıyoruz.Ocağa koyuyoruz.Sürekli karıştırarak
kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayınca kıvamını kontrol edip tekrar kariştirmaya devam ediyoruz.Alüminyum bir tepsiye pudra şekeri pudra
şekeri serpip üzerine muhallebiden biraz ilave edip ocağa alıyoruz spatula yardımıyla yayıyoruz..Dibini kazımadan muhallebiyi sürekli
karıştırarak yakıyoruz.Bütün zemini kapladıktan sonra üzerine tencereye kaynadıktan sonra muhallebimizi döküyoruz.Sonra ıslak bir bezi
tezgaha serip üzerine kazandibi tepsisini koyup soğumaya bırakıyoruz.Buzdolabında soguduktan sonra spatula yardımıyla dilimleyip ters
çeviriyoruz.Üzerine tarçın serpiyoruz.Afiyet olsun


**************************
PAŞA LOKUMU

Malzemeler ;
- 2 çay bardağı (ajda bardak) toz şeker
- 2çay bardağı (ajda bardak) un

- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı kakao

 - 1 kutu krem şanti(içindeki iki paket kullanılacak tavsiyem dr. oetker)
- 1 su bardağı soğuk süt
- 100 gr hindistan cevizi

Yapılışı ;
Şeker,un ve kakao bir tencereye konur.Süt yavaş yavaş eklenerek telle karıştırılır.Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.Hindistan cevizi serpilmiş dikdörtgen borcama sıcakken boşaltılıp düzgünce yayılır.Soğutulur.Çukur bir kapta iki paket krem şanti ve bir bardak süt mikserle çırpılır.Soğumuş pudingin üzerine yayılır.Buzdolabında soğutulur.Akşamdan yapılırsa daha iyi sonuç verir.Bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye kesilir,kısa kenardan 4 parmak eninde şeritlere kesilir.Kesilen parçalar spatula yardımı ile rulo şeklinde sarılarak servis tabağına yerleştirilir


 BABAGANNUŞ
 ( patlıcan ezmesi )
   2 büyük patlıcan
200g doğal yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı taze limon suyu

Tutam tuz
Tutam kırmızı biber, garnitür
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze maydanoz, garnitür

Babagannuş yapılışı

Patlıcanları 180 derece fırında pişirin.

15 dakika soğumaya bıraktıktan sonra kabuklarından ayırın.

Patlıcanları, tahin, yoğurt, sarımsak, tuz, limon suyunu bir kapta kusursuz görünene dek karıştırın.

Kırmızı biber ve maydanoz ile süsleyin

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: