17 Şubat 2015 Salı

LEZZETLER DURAĞIMIZ TATLILAR

Bisküviden yapılan bir çok tarif bulacaksınız sitemizde,ilk olarak kolay bir bisküvili pasta ile başlayalım isterseniz.Bisküvileri elinimizle kırıp, geniş bir kaba alalım. Üzerine kakaoyu, margarini ve sütü ekleyelim ve iyice karıştıralım. Hazırladığımız bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayalım. Muhallebi için, birtencereye süt, mısır nişastası, pirinç unu, yumurta sarısı, vanilya, tozşeker ve margarini alalım. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirelim. Hazırladığımız muhallebiyi, tepsiye düzgün bir şekilde yaydığımız bisküvili harcın üzerine dökelim. Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpelim. Soğuduktan sonra dilimleyerek, servis yapalım. Gördüğünüz gibi çok kolay ve hiç zorlanmadan yapacağınız bir pasta tarifi.. Afiyet olsun…

Malzemeleri:
2 paket pötibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
125 gram eritilmiş margarin

Muhallebisi:
1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nisastası
2 çorba kaşığı pirinç unu

Kakaosu için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
7 çorba kaşığı tozşeker
125 gram margarin

Herşey yolunda ise işte tarifimizin sonucu:

************
Malzemeler [Ayvalı kek]
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram yumuşak tereyağı ya da margarin

3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı süt
1 paket kabartmatozu
2 su bardağı un

Ayrıca;
1 adet ayva
1 adet orta boy elma
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 su bardağına yakın iri kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı bal
2-3 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın

Üzerine;
hazır çikolatalı sos ya da pudra şekeri
Yapılışı
Ayva ve elma kabukları soyularak rendelenir; kuru üzüm sıcak suda bekletilir.Toz şeker eklenerek ocakta birkaç dakika pişirilir.
Soğuyunca bal, tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.Pudra şekeri ve tereyağı mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Süt ve limon kabuğu eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve hindistan cevizi eklenip mikserin düşük devrinde karıştırılır. Hamurun yarısı margarin ile yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerine ayvalı-elmalı harç yayılır. Kalan hamurla üzeri kapatılır. 170 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. İyice soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzeri isteğe göre çikolatalı sos dökülür ya da pudra şekeri elenir. Dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: