8 Şubat 2015 Pazar

LEZZET

cok kolay bir tarif açık ekmek alın icine kızarttıgınız kofteleri sarın dilim dilim kesin tabbaga yerlestirn üstüne bir kenarda yaptıgınız 1 kaşık domates salcası 1 subardagı su ve biraz zeytinyagla tuz karabiberle kaynatıp yaptıgınız ekmek dilimlerinin üstüne dökün üzerinede tereyag yakıp dökün afiyet olsun
*********

KARAMELLİ MUZLU RULO PASTA
Malzemeler:
3 Yumurta
3 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fincan süt
2 adet muz

Kreması için:

1 lt süt
3 fincan un
2 fincan şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağ

Üzeri için:

Karamal sos:
Hindistancevizi ya da damla çikolata
Pudra şekeri

Hazırlanışı:

3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker ve vanilyayı çırpıp köpürtüyoruz. 1 fincan sütü ve 4 kahve fincanı unumuzu da ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı güzelce yayıyoruz ve 180 derece fırında üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca yağlı kağıdını sıyırmadan önce sıcakken rulo yapıyoruz. Bu şekilde yapmamızın nedeni kekimizin kırılmasını önlemek. 5-10 dakika beklettikten sonra rulomuzu açıyoruz.
Krema malzemelerini kısık ateşte pişiyoruz ve soğuması için karıştırarak bekliyoruz. Kekimiz soğuduktan sonra biraz süt ile ıslatıyoruz ve kremayı yayıyoruz. Kesmiş olduğumuz muzları pastanın ortasına yerleştiriyoruz. Kekimizi yağlı kağıttan destek alarak kıvırıyoruz. Son haline getirdiğimiz pastanın üzerine pudra şekeri serptikten sonra karamel sos ile süslüyoruz. AFİYET OLSUN

***************************


 FIRINDA MAKARNA 
  Malzemeler:
1 paket çubuk makarna( isterseniz başka makarnada kullanabilirsiniz )
1 su bardağ kaşar peyniri rendesi
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı süt
1 yumurta
Tuz Fırında Makarna Tarifi:
Makarnaları hiç kırmadan tuzlu sıcak suda 15 dakika haşlayın. Yapışmaması için birkaç damla sıvı yağ ekleyin. Piştikten sonra süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Zeytinyağını ilave edin. Sütü ve yumurtayı ekleyin. Kaşar peyniri rendesinin yarısı katın. Hepsini karıştırın. Makarnayı bir kaba alın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar ayırarak kalanını makarnanın her tarafına yayın. Tepsiye boşaltın. Üzerine, ayırdığınız karışımdan sürün. Kalan kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Ilık fırına sürün. 180 derece fırında kadar pişirin. Servis yapın.
********************


FIRINDA SÜTLAÇ
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası

1 pkt vanilya
2 su bardağı su
Yapılışı:
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
Toprak kaselerinize veya marketlerde hazır satılan ısıya dayanıklı kullan at sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Toprak kase kullanıcaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.
Sütlacınızı kaselerde 5 dk dinlendirin.
Sütlaçlarınızı fırın tepsinize dizin ve bir sürahi yardımıyla tepsinizin yanından sütlaç kaselerinin yarısına gelecek kadar soğuk su doldurun.
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
Fırını 200 derecede çalıştırın. Sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.
*********************
Malzemeler : (Alt taban için)
2.5 paket kakaolu kek
Keki ıslatmak için şekerli su

Muhallebisi :

9 kaşık un
1 vanilya
1 litre süt
1.5 bardak şeker
1 paket sade kremşanti

Üzeri için :
1 paket vanilyalı puding
Üzerinde yazan ölçüden yarım bardak az kayısı suyu

Hazırlanışı :
9 kaşık un, 1 vanilya, 1 litre süt, 1,5 bardak şeker.
Malzemeleri soğukken karıştırıp daha sonra ocakta pişiriyoruz. Pişen muhallebiye biraz soğuduktan sonra 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpıyoruz. 2,5 paket kakaolu keki dilimleyip tepsiye diziyoruz ve üzerine şekerli su gezdiriyoruz.
Sonrasında muhallebiyle döşeyin, diğer taraftan 1 paket vanilyalı pudingi üzerinde yazan ölçüden yarım bardak daha az kayısı suyuyle karıştırıp pişiriyoruz ve tepsinin üzerine yayıyoruz. Arzuya göre süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun…























Hiç yorum yok: