8 Şubat 2015 Pazar



Açma tarifi

Malzemeler

2 yumurta(sarıları ayrılacak beyazlar içine sarılar üstüne)

1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt--yoğurt veya su (herhangi birini kullanabilirsiniz)
3/4 su bardağı şeker,
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya (1 bardak ılık suda eritilecek)
6,5-7 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)

İçine koymak için
150 gr. yumuşak margarin

Üzeri için
Susam, çörek otu,
Hamuru yoğurun , yumurtadan büyük parçalara ayırın. ayırdığınız her parçanın içine bir çay kaşıyı margarin koyup güzelce kapatın... elinizle uzatıp açma şeklini verin ve tepside mayalandırın... Fırına atmadan önce yumurta sarılarını sürün, çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında pişirin...
Not: Evde yapılan çok açma tarifi vardır, ama pastaneden aldıklarımızı tutmaz. Vermiş olduğumuz tarif pastahane açmasının aynısı oluyor..
2. ci seçenek : Patatesli Açma
 Dilerseniz aynı tarifi içi patatesli olarakda yapabilirsiniz.
 Bunun için gerekli olan malzeme
 Haşlanmış ve rendelenmiş 3-4 orta boy patates.
Yumurta büyüklüğünde olan parçaları elinizle yuvarlak olarak açtıktan sonra, patates harcından bir kaşık içine koyup açma şeklini verdikten sonra tepsiye koyuyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunuda serpiştirdikten sonra fırına atıyorsunuz



BÖĞÜRTLEN REÇELİ

600 g böğürtlen
400 g toz şeker
½ çay kaşığı limon tuzu

Böğürtlenlerimiz yıkıyoruz. Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz. Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 20dk kaynatıyoruz.(ben bu işlem için miktar az olduğu için ocağımın en küçük gözünü seçtim)

Ateşten indirmeden1-2 dk önce limontuzunu ekleyin.,karıştırın ve ateşten indirin

Reçeliniz size sulu gelecektir,1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli,tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın.

Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Kavanozlayıp,serin yerde saklayınız.


Hiç yorum yok: