Turlu
Malzemeler
3 adet orta boy patates
1 adet patlıcan
Taze fasulye ( 2 avuç tutamıyla )
2 orta boy soğan
4 orta domates
2 tane sivri biber
8-9 tane sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Su
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ ve tereyağı
Türlü Tarifi'nin Yapılışı
Tencerenin en altına sırasıyla iri doğranmış soğanları diziyoruz, üzerine sivri biberleri, taze fasulyeleri, 2 domatesi ve sarımsakların yarısını, küp doğranmış patatesleri, sonra küçük doğranmış patlıcanları. en üste geri kalan domatesleri ve sarımsaklarI ilave ediyoruz. Yağı da en son üzerine gezdiriyoruz, 1 yemek kaşığı tereyağı tereyağı da dizdiğimiz yemeğin üzerine koyuyoruz. Bol sarımsaklı ve domatesli olunca lezzetli oluyor. 2 çorba kasesi kadar salçalı ve tuzlu suyu döküp orta ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. 4-5 kişilik ölçüdür (1er porsiyon).
Bolulu sofrasi
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi'nin Malzemeleri
Kuşbaşı doğranmış tavuk eti
4 adet mantar
3 adet yeşil biber
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Sotelemek için sıvı yağ
2 çay bardağı sıcak su
Üzeri İçin;
Kaşar peyniri rendesi
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tarifi'nin Yapılışı
Kuşbaşı doğradığımız tavuğu çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada rengi dönene kadar soteliyoruz. Ardından doğradığımız biberleri ve soğanları katıp sotelemeye devam ediyoruz. Rendelenmiş sarımsak, patates, domates ve mantarları ekleyip iyice kavuruyoruz. Bütün baharatları ekleyip 2 çay bardağı sıcak su döküp 30 dk pişiriyoruz. Güveç kaplarına alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri döküyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene ve hafif kızarana kadar bekletiyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bolulu sofrasi
domates soslu Kuzu incik
tarifi malzemeler:
4 adet kuzu incik
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
1 adet havuç
3 adet sivri biber
2 adet patates
2 diş sarımsak
1 adet kırmızıbiber
50 gr. Tereyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
Kekik
Karabiber
Tuz
Kuzu incik tarifi hazırlanışı:
İncikleri yağın yarısında kızartın.
Daha sonra inciklerin içerisine soyulan soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar da soteleyin.
Diğer tarafta, patates ve domatesi doğranmış elma dilimleri şeklinde, diğer sebzeleri ise uzun uzun doğrayın.
Kızartılan incik ve soğanlarla birlikte kapaklı cam kap tencereye koyun.
Daha sonra üzerine suda eritilen salça ve baharatlı sosu dökün.
Kapağını kapatın ve 200 derece fırında sebzeler hafif kızarana dek pişirin

Dostlarim Kenan Usta ustadim bana bir beyendi yapmiski dilere destan buyrun birlikte yiyelim ustad tskr ler
Malzemeler
1kg kuşbaşı et
6adet patlıcan
1adet soğan
2adet domates
1adet limon
1bardak süt
4kaşık sıvıyağ
3kaşık un
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
Tarif
Soğan, domatesi doğrayın, 1kaşık yağı bir tencerede kızdırarak eti soğan ile kavurun. Domatesi karıştırıp kısık ateşte pişirin. Patlıcanları bütün olarak közleyin kabuklarını soyup limonlu soğuk su içinde bekletin. Bir kapta yağı kızdırın unu kavurun, rengi dönünce bir bardak sıcak süt ekleyin karıştırarak hamur yapın. Bu hamura suyunu süzdüğünüz patlıcanları doğrayıp; ona karıştırın. Üzerine baharat ve kaşar peynirini serpin, 2dk pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız patlıcanların yanına etli karışımı yayarak servise sunun
— Dn Gino Farias ile birlikte.Malzemeler
1kg kuşbaşı et
6adet patlıcan
1adet soğan
2adet domates
1adet limon
1bardak süt
4kaşık sıvıyağ
3kaşık un
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
Tarif
Soğan, domatesi doğrayın, 1kaşık yağı bir tencerede kızdırarak eti soğan ile kavurun. Domatesi karıştırıp kısık ateşte pişirin. Patlıcanları bütün olarak közleyin kabuklarını soyup limonlu soğuk su içinde bekletin. Bir kapta yağı kızdırın unu kavurun, rengi dönünce bir bardak sıcak süt ekleyin karıştırarak hamur yapın. Bu hamura suyunu süzdüğünüz patlıcanları doğrayıp; ona karıştırın. Üzerine baharat ve kaşar peynirini serpin, 2dk pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız patlıcanların yanına etli karışımı yayarak servise sunun

Yelpaze Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri
5 adet patlıcan (kişi sayısına göre tercih edilebilir)
İçi için;
300 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 tane küçük boy koru soğan rendesi
Tuz, karabiber, pul biber
Biraz maydanoz
1 tane domates
2 tane yeşil biber
Üzeri için;
Kasarda koya bilirsiniz.
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Yağlı kağıt
Yelpaze Kebabı Tarifi'nin Yapılışı
Patlıcanları yıkadıktan sonra alt kısmından biraz kesip ( boyunutu kendiniz ayarlayabilirsiniz, daha büyük porsiyon istiyorsanız patlıcanın alt kısmından kesmeden de yapabilirsiniz ) Kabuklarını soymadan ince uzun şeritler halinde sap kısmına kadar kesiyoruz. Tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz.
Bu arada iç malzemesi için domates ve yeşil biber hariç tüm malzemeyi harmalıyoruz. Patlıcanları yıkayıp suyunu süzüyoruz. Kestiğimiz kısımlara kıymalı harçtan doldurup ortasını domates dilimi ve biber dilimi ile süslüyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
Yağlanmış küçük boy fırın tepsisine dizip suda erittiğimiz salçayı ekliyoruz. Yağlı kağıdı kare kesip kenarlardan kıvıra kıvıra yuvarlak şekle getirip kapak olarak tepsinin üzerini kapatıyoruz. 20 dakika pişiriyoruz. 20 dakika sonra yağlı kağıdı çıkartıp 10 dakika da üzeri kızarması için pişiriyoruz (süre fırından fırına değişebilir, kontrollü pişirmek lazım ) sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder