1- Bir kilogram Akçaabat Köftesi Kıyması.
Kıymamız için ideal Oranlar: (Yedi yüz gram dana ön but eti kıyması, iki yüz gram döş kıyması, Yüz gram işkembe yada böbrek yağı, altı diş sarımsak, dört dilim Trabzon ekmeği içi)
2- Bir adet domates,
3- Dört dilim Trabzon Ekmeği,
4- Bir miktar böbrek yağı,
5- Dört adet sivri biber,
6- Ve tuz.
Nasıl Yapılır:
Akçaabat Köftesi kıymasını bir tepsiye koyun, hafifce tuz ilave edin. Bir miktar kıymayı avucunuza alın ve yaklaşık 4-5 santimetre çapında silindir yapın.
Hazırladığınız bu Silindirleri tepsi içine ve birbirine dokunmayacak şekilde dizin. Daha sonra bu silindir şeklindeki köfte kıymasını el ile kopartarak bir miktar alın, yassı şekiller vererek köfteyi hazırlayın. (Yassı Köfte şeklinde olmalı)
Şimdi herşey hazır sıra geldi akçaabat köftesinin pişirmesine:
Tost makinanızı ızgara ayarında ısıtın. Böbrek yağını tavaya sürerek eritin. (bir kaç defa daha kullanacağız o nedenle artan yağı bir çay tabağına koyun)
Yağ genleşmesini tamamlayınca köfteleri tost makinesine atın ve köfte yapar gibi çevirerek pişirin.
Köfteler tamamlanmak üzere iken, domatesi dörde bölün ve biberleri de tüm olarak ızgaraya atın ve közleyin.
Közleme bittikten sonra ızgarayı silmeden ekmek dilimlerinizi ızgaraya atın. Akçaabat köftesi hazırlandı, Afiyet Olsun.
******************
ÇORBA
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Her akşam sofranızda olması gereken çorba, sizin ve ailenizin sağlığı ve beslenmesi için büyük önem taşımaktadır. Her gün acaba bugün hangi çorbayı pişirsem telaşında olan bayanlarımız çorbanın önemini bildikleri için bu telaşa kapılırlar…
Bizler de siz fazla telaşlanmayın, çorbanıza telaşınızı değil sevginizi katın diyerek sizlere değişik, lezzetli, farklı yörelerden, besleyici ve doyurucu çorba tariflerini sunuyoruz…
mutlu ve huzurlu bir gün dilerim, kolay gelsin hanımlar…
Malzemeler
2 adet tavuk baget (veya herhangi bir parçası)
2 litre su
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1-2 dal maydanoz
Tereyağı
Kırmızı toz biber
Terbiyesi için:
Yarım limon suyu
1.5 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tavuklar 2 litre suda haşlanır.haşlanan tavuklar didiklenir ve suyuna geri eklenir.
Terbiyesi için bir kasede un,limon suyu ve karabiber çırpılır ve yavaş yavaş kaynayan tavuk suyuna ilave edilir.
Terbiyesini ekleyip karıştırdıktan sonra kaynara çıkınca şehriyesi ve tuzu eklenir.şehriyeler yumuşayınca ocaktan alınır ve ince doğranmış maydanoz eklenir.
Tereyağında kırmızı toz biber kızdırılır ve sıcak çorbanın üzerine dökülüp karıştırılır,istenirse servis sırasında dökülür
***********************
Tavuk Şiş Tarifi'nin Malzemeleri
1 kg kadar kemiksiz göğüs eti
Marine için;
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
5 diş sarımsak
tuz
kekik
pul biber
1 yemek kaşığı salça
kimyon
Hazırlanışı
Marine için gerekli malzemeleri güzelce çırparak hazırlayın. Tavuk etlerini doğrayıp hazırladığınız sosun içine boşaltın ve güzelce karıştırın. En az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletin. Daha sonra tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizin. Biz fotoğrafta görüldüğü gibi şişleri fırın kabına dizdik, böylelikle akan sulan kabın içinde toplandı. Dilerseniz yağlı kağıt serilmiş tepsiye de dizebilirsiniz. Fırını ızgara ayarına getirip çöp şişleri yerleştirin ve arada çevirerek her tarafını pişirin. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilisiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder