4 Şubat 2015 Çarşamba

İYİ AKŞAMLAR

ÇERKEZ   KAÇAMAĞI  YADA  ÇERKEZLERİN  DEDİĞİ GİBİ   PASTA,  BİLİRMİSİNİZ? 

SOĞUKLARDA    ENERJİ  VERİCİ  ISITICI  
BEN  KAÇAMAĞI   ŞÖYLE  YAPARIM
Malzemeler:  kavrulmuş  mısır  unu,
500,ml ,pekmez,
125   grm  Tereyağı,
ve   su,
yapılışı:
mısır  ununu  tereyağla  biraz  kavurun,
Bir kaseye    suyu   ve   bir çaybardağı  sütü,  karıştırın, ve  karıştırarak  kavurduğumuz  mısır  ununa  yedirelim    ve  hamuru  karıştırarak   pişirelim,   sonra  kişiye  göre  tabaklara  hamuru   bölerek,  kaşıkla  tabağın kenarlarına  doğru  yükseltelim   bastıralım.
**
Tavaya  bir  kaşık  terayağı  koyup  eritelim.   ve  pekmezide  ilave  edelim,  kaynasın   sonra  tabaklardaki  hamurun  ortadaki  çukurkaştırdığımız  yere  dökelim,    kaşığınızla    mısır hamurundan  bir  kaşık alıp  çukurdaki  tereyağlı   pekmeze  bulayığ  yiyelim    ((BU  ÇERKEZLERİN  PASTA  DEDİĞİMİZ   ))KAÇAMAKTIR  VE  ÇOKDA   FAYDALIDIR  KIŞIN  DAHA  ÇOK  YAPILIR  Kİ  ENERJİ  VERİR,  İÇİNİZİ  ISITIR,   ÖZELLİKLE  ÇOCUKLARA VE  ÇALIŞANLARA   MÜKEMMEL  ŞİFADIR 

********************
MUTLU  AKŞAMLAR
























 

Kalmuk Cayi
malzemeler:

yarım su bardağı labada (efelek otu)
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
hazırlanması:

labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır.
üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır. ekleme: rengin hanım kendi tarifini göndermiş:
sap (sapları ile birlikte) LABADA tohumunu iyice yıkayıp ve hatta biraz tuzlu suda bekletilerek büyük bir tencerede kaynatılır , birkaç saat ağır ateşte demlenmeye bırakılır. Daha sonra temiz bir kaba süzülerek bir kenara alınır. Başka bir tencerede tahminen 1.5 litre süt kaynatılır (gerekirse sonradan ilavelerle bu ölçülerde değişiklikler yapılabilir). Bir kapta tahminen 10 tatlı kaşığı un, tuz, karabiber, demlenip beklemeye alınan (soğuk) labada tohumu suyu ile koyu boza kıvamına getirilir ve devamlı karıştırılarak kaynayan süte ilave edilir. Arkasından sütlü kahve rengi alana kadar demlenmiş çaydan ilave edilir. Ben şimdiki sütler yağsız olduğu için kaynama sırasında biraz tereyağı da ilave ediyorum. Çayın tadı yeteri kadar tuzlu ve labada tohumunun kekremsi tadı hissedilir kıvamda oluncaya kadar ilavelerde bulunularak kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. En sonunda fincanlara koyarak yanında tereyağı ve karabiber ile servis edilir. not: rengin hanım, davetiniz ve yakın ilginiz için tekrar çok teşekkürler! kaynak: devlethan koçer & rengin yurdakul

Hiç yorum yok: