Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda malûp olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür
baltayı vurma inçire,
yaprakları sarartırsın,
ruhumu vurma zinçire,
hayalleri karartırsın,
bakar dururum ardından...
rüyana giren değilim, sana gül veren değilim, gözümle gören değilim, beni bir düşman bellersin, bakar dururum ardından...
a.d.İstanbul
********************
https://www.youtube.com/watch?v=cY_zjlooJNo
rüyana giren değilim, sana gül veren değilim, gözümle gören değilim, beni bir düşman bellersin, bakar dururum ardından...
a.d.İstanbul
********************
https://www.youtube.com/watch?v=cY_zjlooJNo
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=482211661917335&set=gm.397908633699024&type=1
29 dk.http://youtu.be/N9LZ9Dc-Jmc Ayşe Ekiz - Avuçlarımda Hala Sıcaklığın Var&Aşkınla yana yana Akşam Sefası Aksaray 24.6.2014 youtube.com
Ayşe MİNE - Unutamazsın Arabesk Bizimle Dinlenir! http://www.facebook.com/DamarcilarnMekani 'na davetlisiniz .. youtube.com
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204698791722506&set=gm.398051563684731&type=1
Unutulan şarkıların son söylendiği Geceler vardır hani Bir daha söylense de Ne ses, o ses Ne gece, o gece… Hani keder zehir gibi akar gece boyu Uyumak en güzelidir zamanların Hani bazen üşümek yanmaya eştir Sevmek en güzel şarkıdır Seni özlemek en kötü zamandır.
Ahmet Telli****************
Nagihan Sevda Cint
********************
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=830998526959554&set=gm.614402745338105&type=1...Kiremitte Patatesli Tavuk MALZEME LİSTESİ: 1 kg tavuk budu 4 patates 1 kase biberli domates sos 1 tutam taze kekik 4 diş sarımsak kaşar peyniri tuz karabiber toz kırmızı biber sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Tavuk butları kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve tavuğu soteliyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Sarımsakları doğrayıp ekliyoruz. Domates sosunu döküp karıştırıyoruz. Tavuk pişmesine yakın tuzunu, karabiberini ve taze kekiğini koyuyoruz. Patatesleri soyup küp şeklinde doğruyoruz. Tencerede sıvıyağı ısıtıyoruz ve patatesleri kızartıyoruz. Yağdan aldığımız patateslerin tuzunu atıyoruz. Geniş ve yayvan bir güveç kabına tavuk soteyi koyup yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından alıyoruz üzerine kızarmış patatesleri koyuyoruz. Kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Toz kırmızı biber serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar peyniri eriyince servis ediyoruz.https://www.facebook.com/YemekTarifleri.Tv?fref=photo
*************************
Nagihan Sevda Cint
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=830997526959654&set=gm.614402122004834&type=1
Köfteli Kebap MALZEME LİSTESİ: 500 gr kıyma 1 soğan 1 yumurta 1 tutam maydanoz galeta unu tuz karabiber SERVİSİ İÇİN: 1 büyük kase yoğurt 1 kase domates sos 1 çorba kaşığı salça tırnak pide tereyağı toz kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unu katarak harcımızın kıvamını ayarlıyoruz. Köftemizi iyice yoğuruyoruz. Köfte harcından parçalar koparıp oval ve ince köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri sıvıyağda çevirerek kızartıyoruz. Domates sosu tavaya döküyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Kıvamı koyuysa suyla açıyoruz ve kaynatıyoruz. Tırnak pideleri küp doğruyoruz ve servis tabağına yayıyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Üstüne domates sosu döküyoruz. Kızarttığımız köfteleri diziyoruz. Tereyağını küçük bir tavaya koyup eri.. eritiyoruz. İçine toz kırmızı biber döküp kaynatıyoruz. Kebabın üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.https://www.facebook.com/YemekTarifleri.Tv?fref=photo
****************
******************

************
http://yemekvemoda.com/etli-yaprak-sarma-tarifi
http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-sebzeli-kebap-
Nagihan Sevda Cint
https://www.durmaplay.com/…/tarifkurabiyeler20121106elmasku… deneyin
*****************
29 dk.http://youtu.be/N9LZ9Dc-Jmc Ayşe Ekiz - Avuçlarımda Hala Sıcaklığın Var&Aşkınla yana yana Akşam Sefası Aksaray 24.6.2014 youtube.com
Ayşe MİNE - Unutamazsın Arabesk Bizimle Dinlenir! http://www.facebook.com/DamarcilarnMekani 'na davetlisiniz .. youtube.com
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204698791722506&set=gm.398051563684731&type=1
Unutulan şarkıların son söylendiği Geceler vardır hani Bir daha söylense de Ne ses, o ses Ne gece, o gece… Hani keder zehir gibi akar gece boyu Uyumak en güzelidir zamanların Hani bazen üşümek yanmaya eştir Sevmek en güzel şarkıdır Seni özlemek en kötü zamandır.
Ahmet Telli****************
Nagihan Sevda Cint
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=830998896959517&set=gm.614403052004741&type=1 Nar Ekşili Mercimek Köftesi
MALZEME LİSTESİ:
1 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
kıvırcık
tuz
karabiber
zeytinyağı
nar ekşisi
HAZIRLANIŞI:
Kırmızı mercimeği yıkayıp orta boy bir tencerede iyice haşlıyoruz. Bu sırada bulguru bir kaseye döküp üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyup üzerini kapatıyoruz. Suyunu çekip şişmesini bekliyoruz. Taze soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Soğanları ince bir şekilde doğrayıp zeytinyağı ile tavada kavuruyoruz.
Salçalarını ekleyip biraz daha kavurdukta sonra tuz ve karabiberini ekliyoruz. Karıştırıp altını kapatıyoruz. Pişen mercimekleri süzüp geniş bir karıştırma kabına alıyoruz.Şişmiş olan bulguru, kavrulmuş salçalı soğanları mercimeğe katıyoruz. İyice karıştırıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra doğranmış yeşillikleri ekliyoruz. Biraz zeytinyağı döküyoruz. Nar ekşisi döküp yoğuruyoruz. Tadına bakıp tuz ihtiyacına göre biraz tuz ekliyoruz. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını koyuyoruz. Mercimek köftemizden elimizle parçalar kopartıp sıkıyoruz. Kıvırcıkların üzerine diziyoruz. İsteğe göre üzerine biraz daha nar ekşisi döküp servis ediyoruz.https://www.facebook.com/YemekTarifleri.Tv?fref=photo
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=830998526959554&set=gm.614402745338105&type=1...Kiremitte Patatesli Tavuk MALZEME LİSTESİ: 1 kg tavuk budu 4 patates 1 kase biberli domates sos 1 tutam taze kekik 4 diş sarımsak kaşar peyniri tuz karabiber toz kırmızı biber sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Tavuk butları kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve tavuğu soteliyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Sarımsakları doğrayıp ekliyoruz. Domates sosunu döküp karıştırıyoruz. Tavuk pişmesine yakın tuzunu, karabiberini ve taze kekiğini koyuyoruz. Patatesleri soyup küp şeklinde doğruyoruz. Tencerede sıvıyağı ısıtıyoruz ve patatesleri kızartıyoruz. Yağdan aldığımız patateslerin tuzunu atıyoruz. Geniş ve yayvan bir güveç kabına tavuk soteyi koyup yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından alıyoruz üzerine kızarmış patatesleri koyuyoruz. Kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Toz kırmızı biber serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar peyniri eriyince servis ediyoruz.https://www.facebook.com/YemekTarifleri.Tv?fref=photo
*************************
Nagihan Sevda Cint
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=830997526959654&set=gm.614402122004834&type=1
Köfteli Kebap MALZEME LİSTESİ: 500 gr kıyma 1 soğan 1 yumurta 1 tutam maydanoz galeta unu tuz karabiber SERVİSİ İÇİN: 1 büyük kase yoğurt 1 kase domates sos 1 çorba kaşığı salça tırnak pide tereyağı toz kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unu katarak harcımızın kıvamını ayarlıyoruz. Köftemizi iyice yoğuruyoruz. Köfte harcından parçalar koparıp oval ve ince köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri sıvıyağda çevirerek kızartıyoruz. Domates sosu tavaya döküyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Kıvamı koyuysa suyla açıyoruz ve kaynatıyoruz. Tırnak pideleri küp doğruyoruz ve servis tabağına yayıyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Üstüne domates sosu döküyoruz. Kızarttığımız köfteleri diziyoruz. Tereyağını küçük bir tavaya koyup eri.. eritiyoruz. İçine toz kırmızı biber döküp kaynatıyoruz. Kebabın üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.https://www.facebook.com/YemekTarifleri.Tv?fref=photo
****************

Etli yaprak sarma tarifi
yemekvemoda.com
etli yaprak sarma tarifi. sizde bu etli yaprak sarması tarifini okumak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz yemek ve moda ailesi
http://yemekvemoda.com/etli-yaprak-sarma-tarifi
http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-sebzeli-kebap-
Nagihan Sevda Cint
Meyveli Yılbaşı Ekmeği............
Malzemeler
0 gr. yaş maya 110 gr. şeker 200 ml. ılık su (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 115 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) 650 gr. un 10 gr. tuz 10 gr. mahlep İÇ MALZEMESİ: 100 gr. ceviz içi 100 gr. kuru kayısı 100 gr. kuru incir 100 gr. kuru üzüm Üstü İçin: 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su Pişirme kabını yağlamak için; Tereyağı-un Hazırlanışı
Bir kapta 30 gr.maya, 110 gr.şekerin 10 gr.’ı ve200 ml. suyu çırpın. 650 gr.unu, 10 gr.mahlebi, 10 gr.tuzu, 100 gr. şekeri, 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını,115 gr. tereyağını bir kaba alın.Ortasına mayalı suyu koyun ve elle yedirerek karıştırın. Gerekirse elinizi azar azar una bulayarak, iyice homojen olana kadar yoğurun. 2 saat ağzı streçli bir kapta mayalandırın. Bu sırada kayısı, incir ve cevizleri tırnak büyüklüğünde parçalara kesin, üzümü de ekleyip harmanlayın. Hamur mayaya gelince tezgaha alın, elinizle çok inceltmeden biraz açın. Ortasına karışımın ¼ ünü serpiştirin ve hamurun bir çeyreği ortaya doğru katlayın. Kalan harcın ¼ ünü katladığınız hamur kulakçığının üstüne koyun, üzerine bir kulak daha kapatın. Bu işlemi 2 kez daha, tüm yemişler bitene kadar tekrarlayın. Hamurun altından elinizle sıkştırarak top haline getirin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba alın. 30-40 dakika üzeri strechli olarak 2. mayaya yatırın. Fırına atmadan önce üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu çırparak sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika sonra önü arkaya çevirerek toplam 40-45 dakika üzeri koyu kahve olana kadar pişirin. Piştikten sonra 45 dakika-1 saat dinlendirin. Kabından çıkartın ve dağılmaması için tırtıklı bıçakla keserek servis edin. Bir kapta 30 gr.maya, 110 gr.şekerin 10 gr.’ı ve200 ml. suyu çırpın. 650 gr.unu, 10 gr.mahlebi, 10 gr.tuzu, 100 gr. şekeri, 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını,115 gr. tereyağını bir kaba alın.Ortasına mayalı suyu koyun ve elle yedirerek karıştırın. Gerekirse elinizi azar azar una bulayarak, iyice homojen olana kadar yoğurun. 2 saat ağzı streçli bir kapta mayalandırın. Bu sırada kayısı, incir ve cevizleri tırnak büyüklüğünde parçalara kesin, üzümü de ekleyip harmanlayın. Hamur mayaya gelince tezgaha alın, elinizle çok inceltmeden biraz açın. Ortasına karışımın ¼ ünü serpiştirin ve hamurun bir çeyreği ortaya doğru katlayın. Kalan harcın ¼ ünü katladığınız hamur kulakçığının üstüne koyun, üzerine bir kulak daha kapatın. Bu işlemi 2 kez daha, tüm yemişler bitene kadar tekrarlayın. Hamurun altından elinizle sıkştırarak top haline getirin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba alın. 30-40 dakika üzeri strechli olarak 2. mayaya yatırın. Fırına atmadan önce üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu çırparak sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika sonra önü arkaya çevirerek toplam 40-45 dakika üzeri koyu kahve olana kadar pişirin. Piştikten sonra 45 dakika-1 saat dinlendirin. Kabından çıkartın ve dağılmaması için tırtıklı bıçakla keserek servis edin.http://www.turkmaxgurme.com/…/ardani…/meyveli-yilbasi-ekmegihttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204119088869812&set=gm.613991002045946&type=1
0 gr. yaş maya 110 gr. şeker 200 ml. ılık su (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 115 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) 650 gr. un 10 gr. tuz 10 gr. mahlep İÇ MALZEMESİ: 100 gr. ceviz içi 100 gr. kuru kayısı 100 gr. kuru incir 100 gr. kuru üzüm Üstü İçin: 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su Pişirme kabını yağlamak için; Tereyağı-un Hazırlanışı
Bir kapta 30 gr.maya, 110 gr.şekerin 10 gr.’ı ve200 ml. suyu çırpın. 650 gr.unu, 10 gr.mahlebi, 10 gr.tuzu, 100 gr. şekeri, 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını,115 gr. tereyağını bir kaba alın.Ortasına mayalı suyu koyun ve elle yedirerek karıştırın. Gerekirse elinizi azar azar una bulayarak, iyice homojen olana kadar yoğurun. 2 saat ağzı streçli bir kapta mayalandırın. Bu sırada kayısı, incir ve cevizleri tırnak büyüklüğünde parçalara kesin, üzümü de ekleyip harmanlayın. Hamur mayaya gelince tezgaha alın, elinizle çok inceltmeden biraz açın. Ortasına karışımın ¼ ünü serpiştirin ve hamurun bir çeyreği ortaya doğru katlayın. Kalan harcın ¼ ünü katladığınız hamur kulakçığının üstüne koyun, üzerine bir kulak daha kapatın. Bu işlemi 2 kez daha, tüm yemişler bitene kadar tekrarlayın. Hamurun altından elinizle sıkştırarak top haline getirin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba alın. 30-40 dakika üzeri strechli olarak 2. mayaya yatırın. Fırına atmadan önce üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu çırparak sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika sonra önü arkaya çevirerek toplam 40-45 dakika üzeri koyu kahve olana kadar pişirin. Piştikten sonra 45 dakika-1 saat dinlendirin. Kabından çıkartın ve dağılmaması için tırtıklı bıçakla keserek servis edin. Bir kapta 30 gr.maya, 110 gr.şekerin 10 gr.’ı ve200 ml. suyu çırpın. 650 gr.unu, 10 gr.mahlebi, 10 gr.tuzu, 100 gr. şekeri, 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını,115 gr. tereyağını bir kaba alın.Ortasına mayalı suyu koyun ve elle yedirerek karıştırın. Gerekirse elinizi azar azar una bulayarak, iyice homojen olana kadar yoğurun. 2 saat ağzı streçli bir kapta mayalandırın. Bu sırada kayısı, incir ve cevizleri tırnak büyüklüğünde parçalara kesin, üzümü de ekleyip harmanlayın. Hamur mayaya gelince tezgaha alın, elinizle çok inceltmeden biraz açın. Ortasına karışımın ¼ ünü serpiştirin ve hamurun bir çeyreği ortaya doğru katlayın. Kalan harcın ¼ ünü katladığınız hamur kulakçığının üstüne koyun, üzerine bir kulak daha kapatın. Bu işlemi 2 kez daha, tüm yemişler bitene kadar tekrarlayın. Hamurun altından elinizle sıkştırarak top haline getirin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba alın. 30-40 dakika üzeri strechli olarak 2. mayaya yatırın. Fırına atmadan önce üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu çırparak sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika sonra önü arkaya çevirerek toplam 40-45 dakika üzeri koyu kahve olana kadar pişirin. Piştikten sonra 45 dakika-1 saat dinlendirin. Kabından çıkartın ve dağılmaması için tırtıklı bıçakla keserek servis edin.http://www.turkmaxgurme.com/…/ardani…/meyveli-yilbasi-ekmegihttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204119088869812&set=gm.613991002045946&type=1
*****************
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder