27 Aralık 2014 Cumartesi

Zeki Müren-Sen Hep Beni Mazideki Halimle Tanırsın

http://youtu.be/CBTgE0_VJOQ
Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda malûp olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür
baltayı vurma inçire, yaprakları sarartırsın, ruhumu vurma zinçire, hayalleri karartırsın, bakar dururum ardından...
rüyana giren değilim, sana gül veren değilim, gözümle gören değilim, beni bir düşman bellersin, bakar dururum ardından...
a.d.İstanbul
********************
https://www.youtube.com/watch?v=cY_zjlooJNo
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=482211661917335&set=gm.397908633699024&type=1

29 dk.http://youtu.be/N9LZ9Dc-Jmc Ayşe Ekiz - Avuçlarımda Hala Sıcaklığın Var&Aşkınla yana yana Akşam Sefası Aksaray 24.6.2014 youtube.com
Ayşe MİNE - Unutamazsın Arabesk Bizimle Dinlenir! http://www.facebook.com/DamarcilarnMekani 'na davetlisiniz .. youtube.com

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204698791722506&set=gm.398051563684731&type=1

Unutulan şarkıların son söylendiği Geceler vardır hani Bir daha söylense de Ne ses, o ses Ne gece, o gece… Hani keder zehir gibi akar gece boyu Uyumak en güzelidir zamanların Hani bazen üşümek yanmaya eştir Sevmek en güzel şarkıdır Seni özlemek en kötü zamandır.
Ahmet Telli
****************
Nagihan Sevda Cint
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=830998896959517&set=gm.614403052004741&type=1 Nar Ekşili Mercimek Köftesi MALZEME LİSTESİ: 1 su bardağı ince bulgur 1,5 su bardağı kırmızı mercimek 2 soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 5 dal taze soğan 1 tutam maydanoz kıvırcık tuz karabiber zeytinyağı nar ekşisi HAZIRLANIŞI: Kırmızı mercimeği yıkayıp orta boy bir tencerede iyice haşlıyoruz. Bu sırada bulguru bir kaseye döküp üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyup üzerini kapatıyoruz. Suyunu çekip şişmesini bekliyoruz. Taze soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Soğanları ince bir şekilde doğrayıp zeytinyağı ile tavada kavuruyoruz. Salçalarını ekleyip biraz daha kavurdukta sonra tuz ve karabiberini ekliyoruz. Karıştırıp altını kapatıyoruz. Pişen mercimekleri süzüp geniş bir karıştırma kabına alıyoruz.Şişmiş olan bulguru, kavrulmuş salçalı soğanları mercimeğe katıyoruz. İyice karıştırıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra doğranmış yeşillikleri ekliyoruz. Biraz zeytinyağı döküyoruz. Nar ekşisi döküp yoğuruyoruz. Tadına bakıp tuz ihtiyacına göre biraz tuz ekliyoruz. Servis tabağına kıvırcık yapraklarını koyuyoruz. Mercimek köftemizden elimizle parçalar kopartıp sıkıyoruz. Kıvırcıkların üzerine diziyoruz. İsteğe göre üzerine biraz daha nar ekşisi döküp servis ediyoruz.https://www.facebook.com/YemekTarifleri.Tv?fref=photo
********************
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=830998526959554&set=gm.614402745338105&type=1...Kiremitte Patatesli Tavuk MALZEME LİSTESİ: 1 kg tavuk budu 4 patates 1 kase biberli domates sos 1 tutam taze kekik 4 diş sarımsak kaşar peyniri tuz karabiber toz kırmızı biber sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Tavuk butları kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve tavuğu soteliyoruz. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Sarımsakları doğrayıp ekliyoruz. Domates sosunu döküp karıştırıyoruz. Tavuk pişmesine yakın tuzunu, karabiberini ve taze kekiğini koyuyoruz. Patatesleri soyup küp şeklinde doğruyoruz. Tencerede sıvıyağı ısıtıyoruz ve patatesleri kızartıyoruz. Yağdan aldığımız patateslerin tuzunu atıyoruz. Geniş ve yayvan bir güveç kabına tavuk soteyi koyup yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından alıyoruz üzerine kızarmış patatesleri koyuyoruz. Kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Toz kırmızı biber serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar peyniri eriyince servis ediyoruz.https://www.facebook.com/YemekTarifleri.Tv?fref=photo
*************************
Nagihan Sevda Cint

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=830997526959654&set=gm.614402122004834&type=1


Köfteli Kebap MALZEME LİSTESİ: 500 gr kıyma 1 soğan 1 yumurta 1 tutam maydanoz galeta unu tuz karabiber SERVİSİ İÇİN: 1 büyük kase yoğurt 1 kase domates sos 1 çorba kaşığı salça tırnak pide tereyağı toz kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Harcımızı iyice yoğuruyoruz. Galeta unu katarak harcımızın kıvamını ayarlıyoruz. Köftemizi iyice yoğuruyoruz. Köfte harcından parçalar koparıp oval ve ince köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri sıvıyağda çevirerek kızartıyoruz. Domates sosu tavaya döküyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Kıvamı koyuysa suyla açıyoruz ve kaynatıyoruz. Tırnak pideleri küp doğruyoruz ve servis tabağına yayıyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Üstüne domates sosu döküyoruz. Kızarttığımız köfteleri diziyoruz. Tereyağını küçük bir tavaya koyup eri.. eritiyoruz. İçine toz kırmızı biber döküp kaynatıyoruz. Kebabın üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.https://www.facebook.com/YemekTarifleri.Tv?fref=photo
****************
Saniye Anne Bademli Brokoli Salatası | saniyeanneyemekleri.com
www.saniyeanneyemekleri.com
Yılbaşı gecesi geldi çattı canlar.Saniye Anne Yemeklerinin verdiği Yılbaşı Yemeklerinin yanında salatalar olmazsa olur mu?Brokoli salatası nasıl
******************

Etli yaprak sarma tarifi
yemekvemoda.com
etli yaprak sarma tarifi. sizde bu etli yaprak sarması tarifini okumak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz yemek ve moda ailesi
************
http://yemekvemoda.com/etli-yaprak-sarma-tarifi
http://www.saniyeanneyemekleri.com/saniye-anne-sebzeli-kebap-
Nagihan Sevda Cint
Meyveli Yılbaşı Ekmeği............ Malzemeler
0 gr. yaş maya 110 gr. şeker 200 ml. ılık su (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 115 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) 650 gr. un 10 gr. tuz 10 gr. mahlep İÇ MALZEMESİ: 100 gr. ceviz içi 100 gr. kuru kayısı 100 gr. kuru incir 100 gr. kuru üzüm Üstü İçin: 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı su Pişirme kabını yağlamak için; Tereyağı-un Hazırlanışı
Bir kapta 30 gr.maya, 110 gr.şekerin 10 gr.’ı ve200 ml. suyu çırpın. 650 gr.unu, 10 gr.mahlebi, 10 gr.tuzu, 100 gr. şekeri, 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını,115 gr. tereyağını bir kaba alın.Ortasına mayalı suyu koyun ve elle yedirerek karıştırın. Gerekirse elinizi azar azar una bulayarak, iyice homojen olana kadar yoğurun. 2 saat ağzı streçli bir kapta mayalandırın. Bu sırada kayısı, incir ve cevizleri tırnak büyüklüğünde parçalara kesin, üzümü de ekleyip harmanlayın. Hamur mayaya gelince tezgaha alın, elinizle çok inceltmeden biraz açın. Ortasına karışımın ¼ ünü serpiştirin ve hamurun bir çeyreği ortaya doğru katlayın. Kalan harcın ¼ ünü katladığınız hamur kulakçığının üstüne koyun, üzerine bir kulak daha kapatın. Bu işlemi 2 kez daha, tüm yemişler bitene kadar tekrarlayın. Hamurun altından elinizle sıkştırarak top haline getirin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba alın. 30-40 dakika üzeri strechli olarak 2. mayaya yatırın. Fırına atmadan önce üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu çırparak sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika sonra önü arkaya çevirerek toplam 40-45 dakika üzeri koyu kahve olana kadar pişirin. Piştikten sonra 45 dakika-1 saat dinlendirin. Kabından çıkartın ve dağılmaması için tırtıklı bıçakla keserek servis edin. Bir kapta 30 gr.maya, 110 gr.şekerin 10 gr.’ı ve200 ml. suyu çırpın. 650 gr.unu, 10 gr.mahlebi, 10 gr.tuzu, 100 gr. şekeri, 2 yumurta ve 1 yumurta sarısını,115 gr. tereyağını bir kaba alın.Ortasına mayalı suyu koyun ve elle yedirerek karıştırın. Gerekirse elinizi azar azar una bulayarak, iyice homojen olana kadar yoğurun. 2 saat ağzı streçli bir kapta mayalandırın. Bu sırada kayısı, incir ve cevizleri tırnak büyüklüğünde parçalara kesin, üzümü de ekleyip harmanlayın. Hamur mayaya gelince tezgaha alın, elinizle çok inceltmeden biraz açın. Ortasına karışımın ¼ ünü serpiştirin ve hamurun bir çeyreği ortaya doğru katlayın. Kalan harcın ¼ ünü katladığınız hamur kulakçığının üstüne koyun, üzerine bir kulak daha kapatın. Bu işlemi 2 kez daha, tüm yemişler bitene kadar tekrarlayın. Hamurun altından elinizle sıkştırarak top haline getirin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba alın. 30-40 dakika üzeri strechli olarak 2. mayaya yatırın. Fırına atmadan önce üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu çırparak sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika sonra önü arkaya çevirerek toplam 40-45 dakika üzeri koyu kahve olana kadar pişirin. Piştikten sonra 45 dakika-1 saat dinlendirin. Kabından çıkartın ve dağılmaması için tırtıklı bıçakla keserek servis edin.http://www.turkmaxgurme.com/…/ardani…/meyveli-yilbasi-ekmegihttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204119088869812&set=gm.613991002045946&type=1
https://www.durmaplay.com/…/tarifkurabiyeler20121106elmaskudeneyin
*****************
Saniye Anne Pancar Yaprağı Kavurması Tarifi | saniyeanneyemekleri.com
www.saniyeanneyemekleri.com
Saniye Anne Yemeklerinden selamlar Mutlu Yıllar.Yeni yıla gireceğimiz bu günlerde birazda sebzeli beslenme iyi gelir. Hafif ve besleyici olur diye
****************
fıkra
"Karısından boşanmış olan bir adam, o gün annesini görecek olan kızına - Al kızım bu zarfı. Sen artık 18 yasina bastın. Bu annene vereceğim son nafaka çeki. Bunu annene ver, sonra 1 adım geri çekil ve annenin yüzündeki ifadeyi seyret demiş. Kız annesine gitmiş : - Anne babam bu zarfı sana gönderdi. Ben artık 18 yaşıma bastığımdan sana gönderdiği son nafaka çekiymiş. Zarfı sana verip sonra 1 adım geride durup senin yüzündeki ifadeyi seyretmemi söyledi. Annesi : - Peki kızım .şimdi babana git. 18 seneden sonra O na aslında senin gerçek baban olmadığını söyle. Sonra 1 adim geri çekil ve yüzündeki ifadeyi seyret
***************
Yeni yıl sofralarında misafirlerine İç Pilavlı Tavuk sunmak isteyen Akıllı Kadınlar bu tarifi çok sevecek
İç Pilavlı Tavuk Tarifi: https://www.facebook.com/TurkcellAkilli…/app_360216020740554https://www.facebook.com/TurkcellAkilliKadinlarKulubu/photos/a.515388275195865.1073741828.499948303406529/757415010993189/?type=1
 
Nagihan Sevda Cint
Pirinç Ve Bakliyatlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler
yemekvemoda.com
Temel Gıdalardan Pirinç Ve Bakliyatlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler Pirinç ve bakliyatları saklamak için, cam kavanozları tercih edelim. Pilav pişirmeden
Biftek Madalyon Malzemeler:
Biftek İçin:
> 6 x 150 yada 200 gramlık biftek madalyonlar > Tuz > Yeni çekilmiş karabiber
> 3 kaşık sıvı yağ Kremalı Pancar ve Patates
Gratin İçin:
> 3 adet orta boy kırmızı pancar
> 700 gram patates
Krema Karışımı İçin:
> 2 adet yumurta > 2 fincan krema
> Tuz ve taze çekilmiş karabiber, damak tadınıza göre
> Çeyrek fincan tereyağı, eritilmiş > 1 çay kaşığı küçük küçük doğranmış taze kekik
> 1 çay kaşığı küçük küçük doğranmış biberiye
> 1 adet orta boy soğan küçük küçük doğranmış ve karamelize edilmiş
> 2 diş sarımsak havanda dövülmüş > Yarım fincan parmesan peyniri, çok küçük rendelenmiş
Kuşkonmaz İçin:
> 300 gram kuşkonmaz > 1 adet pırasa, bağlamak için
> Tuz Peppercorn Sauce İçin: > 1/3 fincan ince doğranmış soğan
> 1 diş sarımsak, havanda dövülmüş > 1 fincan et suyu > 1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber
> Yarım fincan krema > 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 tatlı kaşığı su ile karıştırın)
> 3 çay kaşığı hardal
Pırasa Cipsi İçin:
> 2 adet pırasa > Mısır nişastası > Sıvı yağ
Biftek Madalyon Hazırlanışı:
Biftek madalyon için; Tavanın içerisine yağ eklemeden önce kızdırın. Bifteklerin üstte kalan kısmına tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Boş ve kızan tavadan dumanlar çıkmaya başlayınca üzerine 3 kaşık sıvı yağı ekleyin. Yağ kızınca biftekleri yavaşça yağın içerisine bırakın. Etleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Etlerin üstte kalan kısımları kanlanınca, altının iyice piştiğine emin olduğunuzda arka yüzünü çevirin. Bunu yaparak eti sadece bir kez çevirerek pişirmiş olacaksınız ve böylece etin suyunu içinde tutarak daha lezzetli olmasını sağlayacaksınız. Etler isteğiniz (az, orta, çok) pişme derecesine geldiğinden emin olunca etleri ocaktan alın. Etleri pişirdiğiniz teflonu içindeki yağla birlikte, daha sonra karabiber sosunu yapmak için kenarda bekletin. Kremalı pancar ve patates gratin için; Pancarları ve patatesleri soyup yıkadıktan sonra bıçak veya mendelon yardımı ile yapabildiğiniz kadar ince dilimleyin. Patatesleri kararmamaları için suda bekletin. 25×25 büyüklüğündeki borcamın altına pişirme kağıdı yaydıktan sonra kağıdı ve borcamın kenarlarını yağlayın. Krema karışımı için; Bütün krema malzemelerini büyük bir kapta karıştırın. Önce kırmızı pancarları karışımın içine atın, iyice karıştırın. Tek tek alarak borcamın en altına düzgünce balık pulu gibi üst üste gelecek biçimde dizin. Patateslerin suyunu iyice süzün ve krema karışımının geri kalanının içine atarak aynı işlemi bir kez daha uygulayın. Kremanın artanını borcamdaki karışımın üzerinde gezdirin. Elinizle patateslerin üzerine bastırarak iyice yerleşmelerini sağlayın. Alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. 190 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini test etmek için bıçağın ucunu borcamın dibine kadar sokun ve yumuşak olup olmadığını test edin. Bıçak kolayca giriyorsa gratininiz hazırdır. Piştikten sonra grateni 20 dakika kadar ılıması için dinlenmeye bırakın ve kare parçalara keserek servis edin. Kuşkonmaz için; Kuşkonmazı hazırlarken bıçak kullanmadan elle kolayca kırıldıkları yerden kırarak temizlemek en uygun yöntemdir. Kuşkonmazları hazırlayın. Suyla doldurduğunuz tencereye, 2 tutam tuz ekleyin ve suyu kaynatın. Bir başka derin kabın içine soğuk su koyun ve buzla doldurun. Kuşkonmazları kaynayan suya atın ve sevdiğiniz yumuşaklık derecesine gelene dek pişirin. Sudan çıkardığınız kuşkonmazları hemen buzlu suya atın. Bu şekildeki bir uygulama ile kuşkonmazların pişme suresini sona erdirin. Akis takdirde iç kuşkonmazlar kendi iç ısıları ile pişmeye devam eder ve çok yumuşak olurlar. Aynı suyun içinde çok ince ip gibi kestiğiniz uzun pırasa yapraklarını atın ve çabucak yumuşamasını sağladıktan sonra hemen çıkarın. 4-5 tane kuşkonmazı bir araya getirin, pırasa parçası ile sıkıca bağlayın. Servis etmeden önce; Tereyağında tuz, karabiber, hardal ve sarımsakla çok kısa süre ısıtın ve lezzetlendirin. Peppercorn sauce için; Önceden kenara ayırdığınız içinde etleri pişirdiğiniz teflonu içindeki yağla birlikte ısıtın ve gerekirse biraz daha yağ koyarak kısık ateşte soğanları pişirin ve sarımsağı da ekleyerek çok kısa bir süre daha pişirin. Yavaş yavaş et suyunu ekleyerek tahta bir kaşıkla teflonun dibini güzelce kazıyın, buna deglaze işlemi denir. Böylelikle tencerede etten geri kalan suyu ve yağı kullanarak lezzetli bir sos yapabilirsiniz. Karabiberi, kremayı ve hardalı ekleyin. 2-3 dakika pişirin. Isıyı bu aşamada iyice azaltın. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın, tencereden kaşıkla aldığınız sıvıyı mısır nişastası, su karışımına azar azar ekleyin ve iyice karıştırın. Bu sıvıyı tencereye geri dökün, tahta kaşıkla yavaş karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alın ve streçi direkt olarak sosun üzerine yayın. Böylelikle ısı değişimi ile oluşan kaymak benzeri tabakanın oluşumuna engel olursunuz ve sosunuz daha pürüzsüz olur. Sos soğuyana kadar streci üzerinde bırakın. Pırasa cipsi için; Pırasanın koyu renk olan yeşil kısımlarını kesin ve uzunlamasına ince ince doğrayın. Üzerine bol miktarda mısır nişastası serpiştirin. Kızgın yağda kısa bir süre renk değişimine izin vermeden çıtırlaşıncaya kadar kızartın. Yağdan çıkarır çıkarmaz kağıt peçetenin üzerine koyun ve tuz serpiştirin. Servis için; Öncelikle patates gratini tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine bifteğinizi koyun. Sonra üzerinde peppercorn sauce’unuzu gezdirin. Kuşkonmaz demetlerinizi diklemesine yerleştirin ve en üste pırasa cipsinizi koyun. Eğer bu yemeği büyük bir gruba hazırlıyorsanız ve son tabağı hazırlayana kadar ilk tabaktaki yemeğin soğumasından endişeleniyorsanız, tabaklarınızı önceden çok kısa bir süre çok düşük ısıdaki fırında tutun. Böylelikle yemeğinizi sofraya getirdiğinizde hala ılık olacaktır.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204207394999897&set=gm.615232001921846&type=1
Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma Malzemeler:
> 250 – 300 gram kaz ciğeri
> 2 adet rendelenmiş domates
> 3 adet orta boy soğan
> Yarım demet taze nane
> Yarım demet maydanoz
> 50 gram biber salçası
> Yarım çay bardağı sıvı yağ
> Karabiber
> Tuz > 200 gram lahana
Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma Hazırlanışı:
Kaz ciğerlerini soya sosu, zeytinyağı, tuz, karabiber ile marine edin. Lahanaları birkaç dakika kaynar suda haşlayın, daha sonra dikdörtgen olacak şekilde kesin ve ciğeri sarın. Izgarada her yeri eşit olacak şekilde kızartın, üzerine salça, ince doğranmış soğan, domates tuz karabiber ve tereyağı ile kıvamlı bir sos yapıp dökün Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma Malzemeler: > 250 – 300 gram kaz ciğeri > 2 adet rendelenmiş domates > 3 adet orta boy soğan > Yarım demet taze nane > Yarım demet maydanoz > 50 gram biber salçası > Yarım çay bardağı sıvı yağ > Karabiber > Tuz > 200 gram lahana Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma Hazırlanışı: Kaz ciğerlerini soya sosu, zeytinyağı, tuz, karabiber ile marine edin. Lahanaları birkaç dakika kaynar suda haşlayın, daha sonra dikdörtgen olacak şekilde kesin ve ciğeri sarın. Izgarada her yeri eşit olacak şekilde kızartın, üzerine salça, ince doğranmış soğan, domates tuz karabiber ve tereyağı ile kıvamlı bir sos yapıp dökünhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204207399520010&set=gm.615232418588471&type=1
 
 
 

Hiç yorum yok: