**************************
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204208452386331&set=gm.615233891921657&type=1Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama
Malzemeler:
> 1 kilo hamsi > 1 adet kuru soğan
> 4 adet çarliston veya dolmalık biber
> 3 adet domates > 1 demet dereotu
> 1 demet maydanoz > 1 demet taze nane
> 1 çorba kaşığı biber salçası (acı olursa daha lezzetli olur)
> Karabiber, tuz, pul biber ve bir tutam kuru nane
> 400 gram pilavlık bulgur
Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Hazırlanışı:
Öncelikle hamsileri güzelce temizleyip kılçıklarını çıkarın. Ocağa bir tencere koyup biraz tereyağı ve sıvı yağ dökerek soğanları hafifçe kavurun. Biberi, salçayı ekleyip suyunu ayarlayın ve kaynayınca yıkadığınız bulguru ekleyin. Suyunu çekmeye yakın; ince doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip karıştırın. Baharatlarını zevkinize göre ayarladıktan sonra demlenmeye bırakın. Yuvarlak bir çorba kasesinin iç kısmına hamsileri güzelce dizin, ortasına yaptığınız pilavdan doldurun ve üstünü yine hamsiyle kapatın. Fırın tepsinize yavaşça ters çevirin, dağıtmadan aynı işlemi bütün hamsilere uygulayın. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika süreyle pişirin. Yanında güzel bir salata ile servis yapın. Tercih ederseniz; altına sarımsaklı, hafif acılı domates sosla da sunabilirsiniz. Bu sos hamsinize farklı bir tat katacaktır…
> 1 kilo hamsi > 1 adet kuru soğan
> 4 adet çarliston veya dolmalık biber
> 3 adet domates > 1 demet dereotu
> 1 demet maydanoz > 1 demet taze nane
> 1 çorba kaşığı biber salçası (acı olursa daha lezzetli olur)
> Karabiber, tuz, pul biber ve bir tutam kuru nane
> 400 gram pilavlık bulgur
Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Hazırlanışı:
Öncelikle hamsileri güzelce temizleyip kılçıklarını çıkarın. Ocağa bir tencere koyup biraz tereyağı ve sıvı yağ dökerek soğanları hafifçe kavurun. Biberi, salçayı ekleyip suyunu ayarlayın ve kaynayınca yıkadığınız bulguru ekleyin. Suyunu çekmeye yakın; ince doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip karıştırın. Baharatlarını zevkinize göre ayarladıktan sonra demlenmeye bırakın. Yuvarlak bir çorba kasesinin iç kısmına hamsileri güzelce dizin, ortasına yaptığınız pilavdan doldurun ve üstünü yine hamsiyle kapatın. Fırın tepsinize yavaşça ters çevirin, dağıtmadan aynı işlemi bütün hamsilere uygulayın. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika süreyle pişirin. Yanında güzel bir salata ile servis yapın. Tercih ederseniz; altına sarımsaklı, hafif acılı domates sosla da sunabilirsiniz. Bu sos hamsinize farklı bir tat katacaktır…
Nagihan Sevda Cint
Köz Biberli Patlıcan Sarma
Malzemeler:
> 2 adet közlenmiş veya konserve kırmızı köz biber
> 4 kaşık süzme yoğurt > 1 tutam kıyılmış maydanoz
> Tuz > 3 adet patlıcan
Süslemek İçin:
> Minik domates
> Maydanoz
> Kızartmak için yağ
Köz Biberli Patlıcan Sarma Hazırlanışı:
Közlenmiş biberlerle yoğurt, maydanoz ve tuzu karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. Yıkadığınız patlıcanları uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Izgara tavasının tabanın kaplayacak kadar sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın. Kızdırdığınız yağda kestiğiniz patlıcanların iki tarafını da kızartın. Patlıcanları kesme tahtasında uzunlamasına serdikten sonra iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup sarın. Domates ve maydanozla süsleyip servis edin.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204208198899994&set=gm.615233608588352&type=1
http://yemek.com/tarif/tavuklu-pilav/#.VKKciV4jQ
Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Olmaz dediğimiz olsun, Görmez dediğimiz görsün Bilmez dediğimiz bilsin Sevmez dediğimiz sevsin. Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Kazancımız bol, Kısmetimiz tam yol olsun Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Tebessümümüz kahkahaya dönüşsün Mutluluklarımız dostlarımızla bölünsün Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Vucudumuz ve akıl sağlığımız yerinde Tüm sevenlerimiz ve dostlarımız bizimle olsun. Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Tüm savaşlar son bulsun Çocuklar,gözü yaşlı anneler ve insanlık Huzur bulsun. Öyle bir 2015 YILI yaşalım ki, Yiyeceğimiz,aşımız bol Fakirlik,açlık sefalet son bulsun, Öyle bir ÖMÜR yaşayalım ki, Kışlarımız hep bahar,yaz Dertlerimiz,acılarımız,üzüntülerimiz az olsun. Tüm hayatımız Güzelliklerle dolsun. 2015 YILIMIZ UMUTLU VE KUTLU OLSUN.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=831711576888249&set=gm.615157145262665&type=1
> 2 adet közlenmiş veya konserve kırmızı köz biber
> 4 kaşık süzme yoğurt > 1 tutam kıyılmış maydanoz
> Tuz > 3 adet patlıcan
Süslemek İçin:
> Minik domates
> Maydanoz
> Kızartmak için yağ
Köz Biberli Patlıcan Sarma Hazırlanışı:
Közlenmiş biberlerle yoğurt, maydanoz ve tuzu karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. Yıkadığınız patlıcanları uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Izgara tavasının tabanın kaplayacak kadar sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın. Kızdırdığınız yağda kestiğiniz patlıcanların iki tarafını da kızartın. Patlıcanları kesme tahtasında uzunlamasına serdikten sonra iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup sarın. Domates ve maydanozla süsleyip servis edin.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204208198899994&set=gm.615233608588352&type=1
http://yemek.com/tarif/tavuklu-pilav/#.VKKciV4jQ
Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Olmaz dediğimiz olsun, Görmez dediğimiz görsün Bilmez dediğimiz bilsin Sevmez dediğimiz sevsin. Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Kazancımız bol, Kısmetimiz tam yol olsun Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Tebessümümüz kahkahaya dönüşsün Mutluluklarımız dostlarımızla bölünsün Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Vucudumuz ve akıl sağlığımız yerinde Tüm sevenlerimiz ve dostlarımız bizimle olsun. Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Tüm savaşlar son bulsun Çocuklar,gözü yaşlı anneler ve insanlık Huzur bulsun. Öyle bir 2015 YILI yaşalım ki, Yiyeceğimiz,aşımız bol Fakirlik,açlık sefalet son bulsun, Öyle bir ÖMÜR yaşayalım ki, Kışlarımız hep bahar,yaz Dertlerimiz,acılarımız,üzüntülerimiz az olsun. Tüm hayatımız Güzelliklerle dolsun. 2015 YILIMIZ UMUTLU VE KUTLU OLSUN.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=831711576888249&set=gm.615157145262665&type=1
Yılbaşı sofrasında da deniz mahsullerinden vazgeçemeyenler! Uğur Volkan Uysal ‘ın yeni yıl menüsüne mutlak göz atın.
Patlıcan söğürtme tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asx Deniz mahsülleri çanağı tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asy Deniz mahsüllü babaganuş tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asz
Patlıcan söğürtme tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asx Deniz mahsülleri çanağı tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asy Deniz mahsüllü babaganuş tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asz

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder