27 Aralık 2014 Cumartesi

AYHAN AŞAN :Figan olup gidiyor: SESİNDE ŞARKISI AŞKIN

http://youtu.be/ZXk-dt0mEuA
**************************
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204208452386331&set=gm.615233891921657&type=1Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Malzemeler:
> 1 kilo hamsi > 1 adet kuru soğan
> 4 adet çarliston veya dolmalık biber
> 3 adet domates > 1 demet dereotu
> 1 demet maydanoz > 1 demet taze nane
> 1 çorba kaşığı biber salçası (acı olursa daha lezzetli olur)
> Karabiber, tuz, pul biber ve bir tutam kuru nane
> 400 gram pilavlık bulgur
Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Hazırlanışı:
Öncelikle hamsileri güzelce temizleyip kılçıklarını çıkarın. Ocağa bir tencere koyup biraz tereyağı ve sıvı yağ dökerek soğanları hafifçe kavurun. Biberi, salçayı ekleyip suyunu ayarlayın ve kaynayınca yıkadığınız bulguru ekleyin. Suyunu çekmeye yakın; ince doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip karıştırın. Baharatlarını zevkinize göre ayarladıktan sonra demlenmeye bırakın. Yuvarlak bir çorba kasesinin iç kısmına hamsileri güzelce dizin, ortasına yaptığınız pilavdan doldurun ve üstünü yine hamsiyle kapatın. Fırın tepsinize yavaşça ters çevirin, dağıtmadan aynı işlemi bütün hamsilere uygulayın. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika süreyle pişirin. Yanında güzel bir salata ile servis yapın. Tercih ederseniz; altına sarımsaklı, hafif acılı domates sosla da sunabilirsiniz. Bu sos hamsinize farklı bir tat katacaktır…
Nagihan Sevda Cint
Köz Biberli Patlıcan Sarma Malzemeler:
> 2 adet közlenmiş veya konserve kırmızı köz biber
> 4 kaşık süzme yoğurt > 1 tutam kıyılmış maydanoz
> Tuz > 3 adet patlıcan
Süslemek İçin:
> Minik domates
> Maydanoz
> Kızartmak için yağ
Köz Biberli Patlıcan Sarma Hazırlanışı:
Közlenmiş biberlerle yoğurt, maydanoz ve tuzu karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. Yıkadığınız patlıcanları uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Izgara tavasının tabanın kaplayacak kadar sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın. Kızdırdığınız yağda kestiğiniz patlıcanların iki tarafını da kızartın. Patlıcanları kesme tahtasında uzunlamasına serdikten sonra iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup sarın. Domates ve maydanozla süsleyip servis edin.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204208198899994&set=gm.615233608588352&type=1
http://yemek.com/tarif/tavuklu-pilav/#.VKKciV4jQ
Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Olmaz dediğimiz olsun, Görmez dediğimiz görsün Bilmez dediğimiz bilsin Sevmez dediğimiz sevsin. Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Kazancımız bol, Kısmetimiz tam yol olsun Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Tebessümümüz kahkahaya dönüşsün Mutluluklarımız dostlarımızla bölünsün Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Vucudumuz ve akıl sağlığımız yerinde Tüm sevenlerimiz ve dostlarımız bizimle olsun. Öyle bir 2015 YILI yaşayalım ki, Tüm savaşlar son bulsun Çocuklar,gözü yaşlı anneler ve insanlık Huzur bulsun. Öyle bir 2015 YILI yaşalım ki, Yiyeceğimiz,aşımız bol Fakirlik,açlık sefalet son bulsun, Öyle bir ÖMÜR yaşayalım ki, Kışlarımız hep bahar,yaz Dertlerimiz,acılarımız,üzüntülerimiz az olsun. Tüm hayatımız Güzelliklerle dolsun. 2015 YILIMIZ UMUTLU VE KUTLU OLSUN.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=831711576888249&set=gm.615157145262665&type=1
Yılbaşı sofrasında da deniz mahsullerinden vazgeçemeyenler! Uğur Volkan Uysal ‘ın yeni yıl menüsüne mutlak göz atın.
Patlıcan söğürtme tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asx Deniz mahsülleri çanağı tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asy Deniz mahsüllü babaganuş tarifimiz için tıklayın: http://dgtrk.lu/4asz
Patlıcan Söğürtme Tarifi
www.turkmaxgurme.com
Kızarmış patlıcanın kabuğu soyulur küp olarak doğranır ve zeytinyağı ile tereyağı konularak sotelenir. Frenk soğanı eklenir ve sotelemeye devam edilir.
*****************
Ankara Sarması Malzeme: 2 paket kakaolu bisküvi 8,5 su bardağı süt 1 kutu toz kremşanti 1 paket Vanilya 1,5 su bardağı Un 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 7 su bardağı sütü tencereye alın. İçine 1,5 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı un ve vanilyayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Dikdörtgen şeklindeki tepsiye eşit şekilde yayarak iyice bastırın. Pişirdiğiniz muhallebiyi sıcak olarak bisküvilerin üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında bekleterek soğutun. Diğer tarafta 1,5 su bardağı süte iki poşet kremşantiyi ekleyerek mikserle çırpın. Kremşantiyi soğumuş tepsinin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine cevizleri ilave edin. Tepsideki karışımı bıçakla boyuna tam ortasından iki eşit parçaya ayırın. Daha sonra enine yedi eşit dikdörtgen olacak şekilde altı kere kesin. 14 parça haline getirin. Her parçayı spatula yardımı ile kıvırarak kaldırın. Servis tabağına rulo şeklinde dizerek servis yapın.alıntı net ten,,https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204147667184252&set=gm.615905131854533&type=1
**************
Susamlı ve Limonlu Kurabiye Malzemeler : 150 gram tereyağı 1 çay bardağı rafine zeytinyağı 1 adet yumurta 1 çay bardağı su Yarım limon suyu 1 paket kabartma tozu 2 çay bardağı susam 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı tam buğday unu Yeteri kadar un Yapılışı : Susamlı kurabiyemizi hazırlamak için ilk olarak oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını ve zeytinyağını bir kaba alarak karıştırıyoruz.Bu karışıma yumurtanın akını ve sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayrıyoruz.Elde ettiğimiz bu karışıma yarım limon suyu ve 1 çay bardağı su ekliyoruz.1 su bardağı tam buğday unu,soya unu ve alabildiği kadar unu ve kabartma tozunu bir kapta karıştırak karışıma ilave ediyoruz.Hamurun tuzunu ayarlayoruz hamura kurabiye kalıpları ile şekil verilerek yağlanmış tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüyoruz ve susam da ekleyerek fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun. Alıntıdır,,,,https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204150229528309&set=gm.616070485171331&type=1
https://www.youtube.com/watch?v=y5gZAH33R6c Mantarlı Levrek Tarifi En güzel ev yemekleri sitesi http://www.saniyeanneyemekleri.com/ youtube.com
Nagihan Sevda Cint
Nagihan Sevda Cint
Saniye Anne Sebzeli Pilav Tarifi | saniyeanneyemekleri.com
www.saniyeanneyemekleri.com
Saniye Anne Yemeklerinde şimdiki konuğumuz Sebzeli Pilav Tarifi. Sebzeli pilav hem içindeki sebzelerden dolayı hemde Zeytinyağlı ve tereyağlı yapıldığından

Hiç yorum yok: