26 Kasım 2014 Çarşamba

Mercimekli Enginar Çorbası
Malzemeler:
Yarım soğan
...
1 diş sarımsak
Yarım havuç
3 adet enginar
2 yemek kaşığı yeşil mercimek
Yarım kereviz
Yarım kırmızı dolmalık biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı et bulyon
1 çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
Yeterli miktarda pul biber ve zerdeçal
Mercimekli Enginar Çorbası Tarifi;
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.Ufak ufak zar şeklinde doğradığınız diğer sebzeleri de (Havuç, kereviz, kırmızı dolmalık biber, enginar ) ilave ederek tekrar soteleyin. Ayrı bir yerde haşladığınız yeşil mercimeği de sebzelerden hemen sonra ekleyin. Ununu yedirerek çorbanın suyunu verip kaynamaya bırakın. Baharatlarla tatlandırarak ve sıcak olarak servis edin.

Kereviz Mücveri Malzemeler:
> 1 adet kereviz
> 1 adet patates
...
> 1 adet havuç
> 3 adet yumurta
> 2 çorba kaşığı un (tepeleme)
> Yarım paket kabartma tozu
> 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
> Yarım demet dereotu
> Tuz, karabiber
> Kızartmak için sıvı yağ
Kereviz Mücveri Hazırlanışı:
Dereotlarını ince kıyın. Havucu, patatesi ve kerevizi geniş bir kabın içinde rendeleyin. Rendelediğiniz sebzelerin fazla suyunu elinizle sıkarak sebzeleri bir kaba aktarın. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri çukur bir kaba alın. Üzerine kalan tüm malzemeyi ilave edin. Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın. Derin bir kızartma tancesinde yağı kızdırın ve karışımdan yemek kaşığı kadar alıp yağda altın rengine dönüşene kadar kızartın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Hiç yorum yok: